Британският премиер подкрепи мерките срещу нелегалната имиграция

Снимка: Архив
06.08.2013 г. - 09.15ч. - Евроновини
Предаване: "Преди всички", Хоризонт
Време:1.05
Автор: Валерия Николова

Сигнал - Евранет +

Британският премиер Дейвид Камерън подкрепи министъра, който е отговорен за спорните мерки за борба с имиграцията, независимо от отрицателните реакции за използваните методи. Правителството твърди, че проверките, в рамките на които по станциите на лондонското метро се разпитват лица, заподозрени, че са нелегално в страната, се извършват след получена предварителна информация, а не са насочени срещу определени расови групи, пише „Ивнинг стандарт”.
Комисията по равнопоставеността и човешките права започна разследване на имиграционните проверки за евентуална дискриминация.

Спецслужбите на Германия предават на Агенцията за национална сигурност на САЩ голямо количество разузнавателни данни, които се събират в засекретен военен обект в Бавария, съобщава списание „Шпигел”, позовавайки се на документи, предоставени от бившия служител в американските разузнавателни служби Едуард Сноудън.
Според тези документи до септември 2004 г. в Бавария, югоизточно от Мюнхен, е съществувал специален пункт за наблюдение, в който са работели служители на Агеницята за национална сигурност. По данни на изданието служители в американските спецслужби и до днес посещават обекта.
Сигнал - Евранет +
По публикацията работи: В. Николова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!