Германският енергиен модел и възможностите за България


По повод на Европейския ден на дипломацията по въпросите на климата 2015 от 18:00 часа днес Посолството на Федерална Република Германия в София ще открие изложбата „Климат? Промени. Знание! Актуални новини от света на науката за климата” в Националния природонаучен музей.
Изложбата, създадена от неправителствената организация за развитие и околна среда GERMANWATCH, цели да повиши самосъзнанието сред по-широки слоеве на населението относно промените на климата.
Веднага след това от 19:00 часа Германското посолство съвместно с Българското училище за политика „Димитър Паница” канят на публична лекция на д-р Хелге Йоргенс „Енергийният модел на Германия - възможност за България”.

Д-р Йоргенс е старши преподавател по сравнителна политология в Катедрата по политически и социални науки на Берлинския свободен университет и управляващ директор на Центъра за изследване на политиките за околната среда. Между 2001 и 2008 г. д-р Йоргенс е бил политически съветник по наука към Министерството на околната среда на Германия в Консултативния съвет по околна среда на Германия.

За германското чудо в използването на възобновяемите енергийни източници и как Германия отстоява политиката си за производство на екоенергия пред Европейската комисия - на тези въпроси в "Евранет +" отговори дава лично д-р Хелге Йоргенс.  Преводът е на Анна Балъкчиева от посолството на Германия.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!