Близо 11 000 българи са се включили в програмата Еразъм+ за последните две години

Програмата “Еразъм”, дала възможност на над 9 милиона млади хора да учат чрез студентски обмен в чужбина,празнува своята 30-а годишнина. Програмата е доказателство за успех на Европейския съюз, въпреки съмненията за бъдещето на съюза, появили се с вота на британците за Брекзит. Програмата “Еразъм” (на латиница ERASMUS - акроним от European Region Action Scheme for the Mobility of University Students), която носи името на един от великите хуманисти на Ренесанса - холандеца Еразъм Ротердамски, стартира на 15 юни 1987 г. Разказа ръководителят на представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев.

От 2 години програмата носи Името „Еразъм+“ и тя започва да обхваща също ученици от началния и средния курс или от професионалните гимназии. За последните 2 години от България участие в програмата са взели близо 11 хиляди души, а финансирането е било на стойност близо 20 милиона евро

30 – годишнината на програмата се отбелязва с различни инициативи, а всяко едно учебно заведение, свързано с Еразъм + отбелязва годишнината по свой различен начин. Тъй като програмата има ново име предстоят и иновации в нея каза още ръководителят на представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!