ЕК ще проучи мерките, въведени от САЩ, срещу имиграцията и влиянието им върху гражданите на ЕС

Европейската комисия ще предприеме всичко необходимо да проучи мерките, въведени от САЩ, срещу имиграцията и тяхното отражение върху гражданите на Европейски съюз. Засега не е ясно как въведените ограничения за достъп до САЩ биха се отразили на европейците с двойно гражданство - от държава членка на съюза и от страните от т. нар. забранителен списък, в който влизат  Ирак, Сирия, Иран, Судан, Либия, Сомалия и Йемен.

Ги Верховстат, който е главен преговарящ на Европейския съюз за Брекзит, заяви, че Доналд Тръмп сега е част от тройна атака срещу Европейския съюз. Другите две заплахи идват от радикализирания ислям и от руския президент Владимир Путин, който също се опитва да разклати европейския проект, смята Верхофстат.

Министърът на външните работи на Словения Карл Ерявец защити решението на правителството си да затвори границата за мигрантите. Рискът от нова вълна на мигранти по така наречения Балкански маршрут и възможното връщане в Европа на чуждестранни бойци от Сирия са причините за запазването на съоръжението по границата с Хърватия, заяви министърът преди ден.

Унгарският град Дьор ще бъде домакин на Европейския младежки фестивал през тази година. Надпреварата ще се проведе от 23 до 29 юли, а програмата ще включва 10 различни вида спорт - волейбол, лека атлетика, плуване, хандбал, тенис, баскетбол, джудо, колоездене, кану-каяк и спортна гимнастика.

Още европейски новини: www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!