"Startup Europe Week 2017" в София

| обновено на 16.02.17 в 19:12

На 9 февруари в Дома на Европа в София под егидата на Европейската комисия се проведе второто издание на инициативата "Startup Europe Week 2017". Тя обединява всички европейски региони, за да помогне на предприемачите в реализацията на техните идеи и да превърне Европа в по-добро място за начало и развиване на успешен бизнес. 

Тазгодишното второ издание на "Startup Europe Week Sofia" беше посветено на иновациите и предприемаческата екосистема в България. Форумът предложи дискусии на разнообразни теми като европейски и държавни програми за подкрепа на бизнеса, легална рамка за развитие на предприемаческата дейност, представяне на водещи иновативни инициативи с дългосрочно въздействие и хоризонт, примери на български проекти за растеж  - от идея до успешна компания, социално предприемачество и много други. 

Участниците във форума са утвърдени и уважавани представители на всички тези измерения на местната бизнес екосистема и представители на държавата и Представителството на Европейската комисия в България. Целта е посетителите на събитието да могат да се запознаят със създателите на успешни стартъп-проекти, да получат полезни съвети от първа ръка и да създадат ценни контакти за стартиране на нов бизнес в София.  Подробности за инициативата чуйте от Мариана Дамова, която е част от екипа-организатор на събитието.

Още европейски новини: www.euranetplus-inside.eu


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!