ЕС ще предостави още 18 милиона евро за подпомагане на населението в Източна Украйна



Днес финансовите министри на държавите-членки на Европейския съюз ще разгледат мерките за борба срещу укриването на данъци, пише германският вестник  „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“. На срещата се очаква да бъде обсъдено съставянето на единен европейски списък на данъчните оазиси. Съгласно първоначалните планове той трябва да бъде попълнен до края на годината.

ЕС ще предостави допълнително 18 милиона евро за подпомагане на населението в Източна Украйна. Това съобщи европейският комисар за хуманитарната помощ и управлението на кризи Христос Стилианидис по време на посещението си  в Украйна, предаде ТАСС. Според него е крайно належащо всички засегнати от конфликта уязвими лица да получат помощ по бърз, безопасен и безпристрастен начин.

Дания отчете сериозен спад от две трети при молбите за убежище през 2016 г., съобщи ДПА. По данни на датската статистическа служба през миналата година са подадени 6235 молби при 21 хиляди през 2015 г. Сирийските граждани са най-голямата група или една пета от всички,подали молби, следвани от афганистанците.

В началото на януари 2016 г. Дания въведе временно проверки по границата си с Германия в рамките на мерки за контрол на миграционните потоци.

Още европейски новини: www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!