Най-големият проблем след Брекзит ще е в сферата на сигурността

| обновено на 02.10.17 в 11:22

Най-големият проблем между Европа и Великобритания след Брекзит ще бъде в сферата на сигурността. Това каза бившият министър на вътрешните работи на Словения Драгутин Мате по време на ХІІI-та международна конференция на тема „Тероризъм и електронни медии", организирана от Международната академия по телевизия и радио през тази седмица в българската столица.


Макар акцентите от излизането на Великобритания от ЕС да се поставят върху икономическите сътрудничества и свободното придвижване на граждани, сигурността е аспект, който не бива да бъде подценяван.

Драгутин Мате коментира, че най-сериозната заплаха за Европа все още са потенциалните терористични атаки. Той смята, че трябва да се наблюдават внимателно бившите членове на терористични структури от Сирия и да се контролира радикализацията в Европа.

Но може би най-силното оръжие за борба с тях е да покажеш, че не те е страх, както направиха хората след атаката в Барселона това лято, излизайки по улиците на шествие, с което демонстрираха солидарност и воля за мир, допълни Драгутин Мате.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!