Реалната добавена стойност на ЕС за изкуствения интелект е в това, че той може и трябва да се свърже с етиката и обществото

| обновено на 16.07.18 в 18:15


На 11 юли 2018 г. в "Мултимедийното студио" Euranet Plus "в Брюксел се проведе интервю в рамките на формата "Euranet Plus Summer Interview ". Европейски журналисти от водещи радиостанции в цяла Европа интервюираха Мария Габриел, комисар по цифровата икономика и общество, относно европейския подход към изкуствения интелект и цифровото бъдеще на Европа. В истински европейски дебат, интервюто се проведе с участието на  журналисти от RTBF (Белгия), БНР (България), Радио24 (Италия), Polskie Radio (Полша), Радио Румъния (Румъния) и SKAI Radio (Гърция).

"Реалната добавена стойност на ЕС за изкуствения интелект е в това, че той може да и трябва да се сварже с етиката и обществото"

Европейският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел вярва, че има европейски подход към изкуственея интелект.
С Китай, САЩ и гигантските технологични компании, които представляват 90% от всички инвестиции в изкуствен интелект днес, някои наблюдатели смятат, че ЕС няма да успее да навакса. Но според комисар Габриел блокът не се опитва да се конкурира с другите, когато те са напред 

В звуковия файл можете да чуете материала на специалния пратеник на БНР - Лили Големинова от Радио София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!