Андрей Новаков: Решението за пакета „Мобилност“ ще се бави още


Не патова, а много добра ситуация на фона на възможните развития – така транспортният министър Росен Желязков коментира в Брюксел пред журналисти решението на Комисията по транспорт в Европейския парламент да приеме само една трета от пакета „Мобилност“, който вдигна на протест транспортния бранш. 

Докладът, който успя да събере мнозинство, бе този за връщането на камионите на три седмици в страната на регистрация. Останалите два спорни доклада – за почивката на шофьора извън кабината, както и за връщането на шофьорите с камионите на четири седмици за едноседмична почивка, не успяха да минат в Транспортна комисия на Европейския парламент (ЕП) в Брюксел.

Окончателното решение на координаторите в европейската транспортна комисия дали одобреният текст ще продължи напред за дискутиране в пленарна зала или целият пакет „Мобилност“ ще бъде върнат за разглеждане, ще стане ясно през следващата седмица.

Евродепутатът Андрей Новаков обясни, че ако до края на месеца пакетът „Мобилност“ не бъде внесен в пленарна зала, ще бъде разглеждан от следващия парламент.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!