Новоизбраните евродепутати: Искра Михайлова – български политик от Движението за права и свободи

Още от постъпването й в Европейския Парламент през 2014-та година, госпожа Михайлова оказва безспорно влияние върху регионалната политика на Европейския съюз. Бивш министър на околната среда и водите, тя бе председател в комисията по регионално развитие в Европейския Парламент и силен привърженик на идеята, че устройството на градовете в регионалната политика е незаменим фактор за подобряването на икономическото благоустройство на регионите на Европейския съюз. С тази мисъл Искра Михайлова застана зад идеята, че вътрешните процеси и политики на общността трябва да бъдат опростени и лесно разбираеми, за да работят за всички. Нейните усилия са за популяризиране на ползите и потенциала на териториалното сътрудничество между страните-членки. Госпожа Михайлова винаги подчертава важността на по-отдалечените региони на Европейския съюз.  
През новия мандат на управление в Европейския парламент от 2019-та година, Искра Михайлова бе избрана за един от заместник-ръководителите на либералната група „Обнови Европа“. Тя спечели доверието на подавляващото мнозинство от гласувалите.

Задачите и целите на евродепутата Искра Михайлова през новия мандат са: наблюдение на инвестиционните програми на Европейския съюз, свързани с регионалната политика, със земеделието и развитието на селските райони, с плана за стратегически инвестиции, популярен като „Планът Юнкер“.
„Новото в инвестиционната политика е, че Европейският съюз ще се опитва да използва максимално собствения си ресурс, като ще се старае да привлича и колкото е възможно повече частен капитал за реализация на публични проекти – отбелязва госпожа Михайлова. – Финансовите инструменти, партньорството с Европейската инвестиционна банка, партньорството с банките за развитие в отделните страни-членки ще са новият силен елемент в инвестиционната политика на Европейския съюз.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!