ЕВРАНЕТ ПЛЮС

Европредседателството – силен старт

Обобщение Павлова: Протести се случват навсякъде „Силен старт и сериозна заявка за едно председателство с посока, мнение и воля да проведем тежките дебати, които стоят пред нас”. С тези думи министърът за българското председателство на..

публикувано на 15.01.18 в 11:29

Европейските лидери ще обсъждат финансовата перспектива в София

Обобщение Борисов: Да нормализираме отношенията си с Турция и Русия Благодаря за подкрепата и за всичко, което ЕК прави за България. Това каза премиерът Бойко Борисов на първата официална съвместна пресконференция с председателя на..

публикувано на 12.01.18 в 15:21

Европредседателството и интеграцията на страните от Западните Балкани

Обобщение Йоханес Хан благодари на България Комисарят по европейска политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан е в София за старта на българското европредседателство. Австриецът е член на управляващата в страната си..

публикувано на 12.01.18 в 15:19
Никола Миладинов

Ще бъде ли засегнат ЕС, след като САЩ отмениха правилата на т.нар. "интернет неутралност"

Няма признаци на потенциални ограничения в Европа, след като САЩ отмениха правилата за така наречената "интернет неутралност". Въпросът стана част от актуалния дневен ред с решението на американския президент Доналд Тръмп да възстанови възможността..

публикувано на 11.01.18 в 14:55

Ангел Джамбазки: Няма проблем, ако не ратифицираме Истанбулската конвенция

На последното си заседание Министерски съвет прие проектозакон за ратификация на Конвенцията на съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. Документът е по-известен като Истанбулска конвенция, защото е договорен през..

публикувано на 11.01.18 в 08:30

Засилен контрол над паричните средства ограничава финансирането на тероризма и прането на пари в ЕС

Комисията по граждански права и вътрешни работи на Европейския парламент прие доклада за създаването на нов европейски регламент за паричните средства, които влизат и излизат от Европейския съюз. Целта е да се постигне по-ефективна борба с прането..

публикувано на 10.01.18 в 12:20

Лидерите на ЕС в София за откриването на българското председателство на 11 януари

Обобщение Председателството е възможност да популяризираме България, както и да променим облика на страната. Това заяви министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова по време на годишна среща на търговско-икономическите..

публикувано на 09.01.18 в 19:10

Мария Габриел за незаконното съдържание онлайн

Днес в Брюксел еврокомисар Мария Габриел се среща с представители на 30 интернет платформи - от най-голямата до най-малката, която е посветена на незаконното съдържание онлайн. „Незаконното съдържание - езикът на омразата, пропагандата към..

публикувано на 09.01.18 в 08:30
евранет  Мария Габриел

Еврокомисар Мария Габриел за старта на програмата WiFi4EU - безплатен безжичен интернет за общините на места, където се предоставят публични услуги

През 2018 г. ЕК започва изпълнението на проекта за насърчаване на свързаността на гражданите чрез интернет. Една от стратегическите цели на Съюза до 2025 г., е местата, на които се предоставят публични услуги - общинските администрации, библиотеките и..

публикувано на 08.01.18 в 16:00

България е готова за председателството на ЕС

Обобщение Горещата тема е сигурността Напълно сме готови за председателството на ЕС. Това заяви министър Лиляна Павлова пред БНТ на 5 януари. Започваме председателството с високо вдигната летва, каза още тя.От първия ден на широкия дебат през..

публикувано на 06.01.18 в 15:47

2018 г. – ЕС финансира свободен интернет

Обобщение Бюджетът е 120 млн. евро През 2018 г. ЕК започва изпълнението на проекта за насърчаване на свързаността на гражданите чрез интернет. Една от стратегическите цели на ЕС до 2025 г., е местата, на които се предоставят публични услуги -..

публикувано на 05.01.18 в 12:56
евранет

След Брекзит - договорките между ЕС и Великобритания

Обобщение Докладът за напредъка - готов Европейският парламент прие преди дни съвместен доклад за напредъка на преговорите за Брекзит и евродепутатите препоръчваха да се премине към втората фаза на процеса. По думите на евродепутата..

публикувано на 05.01.18 в 12:55

Присъединяване на Хърватия и България към еврозоната

Влизането в "чакалнята" на еврозоната е една от основните цели на правителството, въпреки че по време на бюджетните дебати в края на миналата година финансовият министър Владислав Горанов заяви, че страната ни ще намалява нивото на държавен дълг и..

публикувано на 05.01.18 в 08:25
Мария Габриел

Еврокомисар Мария Габриел за старта на програмата WiFi4EU - безплатен безжичен интернет за общините

През 2018 г. ЕК започва изпълнението на проекта за насърчаване на свързаността на гражданите чрез интернет. Една от стратегическите цели на ЕС до 2025 г., е местата, на които се предоставят публични услуги - общинските администрации, библиотеките и..

публикувано на 04.01.18 в 08:11
Андрей Новаков

Програма „Алеко“ дава шанс на млади предприемачи от цяла Европа

В началото на тази година ще стартира европейската програма „Алеко“. Тя дава шанс на прохождащи в бизнеса предприемачи да почерпят опит от утвърдени в техния бранш компании в Съединените американски щати, Израел и Сингапур. Те могат да изкарат..

публикувано на 03.01.18 в 13:21
евранет  бг председателство

Шанс да повишим репутацията на България

Обобщение Дългосрочни перспективи Самата оценка за успеха на Председателството ще е свързана с това какво сме постигнали по отношение на търсенето на напредък по законодателните инициативи по дневния ред на ЕС.   Нашата амбиция е да..

публикувано на 02.01.18 в 14:26
евранет БГ председателство

Европредседателството – България може да покаже най-добрите си страни

Обобщение В Съвета на ЕС заседават 28 държави България се готви да поеме за първи път в историята си председателството на Съвета на Европейския съюз . В Съвета на Европейския съюз националните министри на всички 28 държави членки..

публикувано на 02.01.18 в 14:17
евранет Светослав Малинов

Светослав Малинов за кризите на Съюза и българското европредседателство

От 1 януари 2018 година България поема председателството на Съвета на Европейския съюз. Когато говорим за това, трябва да знаем, че страната ни има унаследени приоритети. Всяка еврочленка по време на председателството си, може да поставя отделни акценти и..

публикувано на 31.12.17 в 08:00

Виолета Булц за приоритетите и новостите в сферата на транспорта през 2018-а

За приоритетите, свързани с транспорта , разговаряме с еврокомисаря , който отговаря за този сектор - Виолета Булц . През 2017 година една от големите европейски конференции, свързани с финансирането на транспортните проекти, се състоя в София,..

публикувано на 30.12.17 в 14:05
евранет Андрей Ковачев

Кой са темите, съпътствали развитието на ЕС през 2017г.? Какъв Съюз искаме през 2018г.? Коментар на евродепутата Андрей Ковачев

Европейският съюз изпраща една от определяните като трудни в развитието на общата европейска идея година. След стартирането на процеса по „Брекзит“ през 2016г. анализатори, експерти, привърженици на евроинтеграцията и евроскептици очакваха..

публикувано на 29.12.17 в 14:51