ЕВРАНЕТ ПЛЮС
Джулиан Кинг

Джулиан Кинг приветства създаването на звено за събиране на резервационни данни

Тази седмица европейският комисар по сигурността Джулиан Кинг посети България, като проведе работна среща с министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Двамата обсъдиха въпроси в сферата на сигурността. Радев запозна Кинг с идеите на министерството..

публикувано на 17.12.17 в 19:10
евранет Илхан Кючюк

Илхан Кючюк: България да използва Европредседателството за подобряване на имиджа си

България трябва да използва Европредседателството за подобряване на имиджа си. Страната ни трябва да покаже както на себе си, така и на Европа, че може да бъде фактор в Европейския съюз. Това казва в навечерието на българското председателство на ЕС..

публикувано на 17.12.17 в 12:00

Европа трябва да бъде лидер в борбата с изменението на климата

Екологичните политики са един от приоритетите за развитие на Европа през 2018 година, заложени в годишната реч за състоянито на съюза на   председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. В думите си пред европарламента той подчерта желанието..

публикувано на 17.12.17 в 11:15
евранет Ангел Джамбазки

България получи категорична подкрепа за членство в Шенген на проведена дискусия в Европейския парламент

Евродепутати от различни страни заявиха подкрепата си България и Румъния да се присъединят към шенгенското пространство още през следващата година на дебат в Европейския парламент. Инициативата за дебата е на българския евродепутат Сергей Станишев,..

публикувано на 17.12.17 в 10:09

ЕП прие резолюция за въвеждане на системи за аварийно спиране и регулиране на скоростта във всички нови коли

Над 25 000 души всяка година загиват в катастрофи по пътищата на Европейския съюз. Ранените са стотици хиляди. 90% от инцидентите се дължат на човешка грешка.  На помощ идват системите за аварийно спиране и регулиране на скоростта. Те присъстват в..

публикувано на 16.12.17 в 15:17
евранет  Мария Габриел

ЕК предлага стажове в чужди фирми за студенти и висшисти

Българският еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и общество Мария Габриел даде официалния старт на пилотния проект на Европейската комисия, наречен "Цифрова възможност" (Digital Opportunity). Целта на схемата е да подкрепи настоящи и завършили..

публикувано на 15.12.17 в 17:33

Срещата на лидерите на ЕС в Брюксел, контролът на външните граници и стъпки за управление на Еврозоната – акценти от седмицата

Срещата на лидерите на ЕС в Брюксел, контролът на външните граници и стъпки за управление на Еврозоната – акценти от седмицата ОБОБЩЕНИЕ Заключителната за 2017 г. среща на правителствените и държавни лидери от Европейския съюз е водеща тема..

публикувано на 15.12.17 в 15:09

Качествено образование и защита на потребителя са сред приоритетите на ЕС

Обобщение ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ“ Българският евродепутат Светослав Малинов ще подкрепи въвеждането на единен европейски сертификат за участие по образователна програма „Еразъм“. Инициативата е на група млади българи. Тя е истинска..

публикувано на 13.12.17 в 14:14

Общата селскостопанска политика

Общата селскостопанска политика на ЕС датира от преди 55 години и през годините са правени редица реформи в нея,наложени от развитието на света и на обстоятелствата около нас.Именно заради промяната в обстоятелствата се налага и нова сериозна промяна..

публикувано на 13.12.17 в 13:45

Св. Малинов: Програма Еразъм е инвестиция в младите хора

Българският евродепутат Светослав Малинов ще подкрепи въвеждането на единен европейски сертификат за участие по образователна програма „Еразъм“. Инициативата е на група млади българи, които оцениха възможностите и резултатите. Според Светослав Малинов..

публикувано на 13.12.17 в 11:18
евранет Ангел Джамбазки

Нова електронна система ще пази границите на Европейския съюз

Преди няколко дни Съветът на Европейския съюз прие правилата за въвеждане на постоянни проверки на преминаващите външните граници на Общността. В системата ще бъдат вписвани данни за хората, които пресичат външните граници на ЕС, както и за случаите на..

публикувано на 12.12.17 в 08:25

Европа е с нас, Европа мисли за Балканите

Перспективата ЕС и НАТО за Македония е изключително важна, заяви премиерът на България Бойко Борисов Обобщение „Ситуацията на Балканите е приоритет, готови сме да работим с България“. Това заяви председателят на Европейския парламент Антонио..

публикувано на 11.12.17 в 13:10

Европейски валутен фонд - бъдещето на еврозоната

Европейската комисия представи редица мерки за задълбочаване на сътрудничеството в еврозоната. Сред тях са създаването на Европейски валутен фонд, който ще обхваща със сигурност от страните, които са част от валутния съюз. Ще се обсъжда дали и..

публикувано на 11.12.17 в 07:35
Никола Миладинов

Европейската комисия представи пътна карта за задълбочаване на европейския Икономически и паричен съюз

Вчера Европейската комисия начерта конкретните стъпки на Законодателната реформа за управление на еврозоната, които би трябвало да бъдат предприети през следващите 18 месеца. Основната идея е да се подобри единството, ефективността и демократичната..

публикувано на 07.12.17 в 10:20

"ЕС - Русия - одит на силата" търси как са се променили отношенията Русия - ЕС

"ЕС - Русия - одит на силата" - така е озаглавена актуална публикация на Европейския съвет за външна политика, която търси отговори на въпроса какви промени са настъпили в отношенията между ЕС и Русия през последните 10 години, засягайки и темата за..

публикувано на 07.12.17 в 08:10

Мерки на Европейската комисия за повишаване на компютърните умения на младите хора в Европа и за подобряване на образователните IT програми

80 милиона от жителите в държавите от Европейския съюз никога не са използвали Интернет. 40 на сто от фирмите в Общността изпитват трудности, когато търсят специалисти. Само един от трима от активната работна сила в Европа има цифрови умения, казва..

публикувано на 06.12.17 в 16:00
евранет Ева Майдел

Онлайн пазаруването ще има по-добра защита за потребителите с нов регламент в ЕС

Правилата в целия ЕС за по-добра защита на потребителите от измами и по-бързо откриване и спиране на нелоялни търговци бяха одобрени от евродепутатите. Онлайн пазаруване вече ще е с по-добра защита от измамници. Според правилата на ЕС  търговецът..

публикувано на 06.12.17 в 10:25
Владимир Уручев

Какви мерки предприема Европа за спестяване на енергия и увеличаване дела на възобновяемите източници

По данни на Европейската комисия сградите консумират 40% от енергията в ЕС и допринасят за 36% от въглеродните емисии. Намаляването на вредните емисии, повишаването на енергийната ефективност и дела на възобновяемите източници е приоритет в политиката на..

публикувано на 05.12.17 в 08:25

Евродепутатът Андрей Новаков: Бюджетът на ЕС за 2018-а е най-големият в историята на Съюза

Съветът на Европейския съюз и Европейският парламент одобриха бюджета на ЕС за 2018-а. Съгласно споразумението, разходите ще бъдат 144,7 млрд. евро, докато поетите ангажименти ще са на стойност 160,1 млрд. евро. “ Това е най-големият бюджет в..

публикувано на 04.12.17 в 16:35

Мария Грапини: Малките и средни предприятия имат нужда от повече подкрепа

Микропредприятията, малките и средните предприятия  съставляват 99% от дружествата в Европейския съюз. Те осигуряват две трети от работните места в частния сектор и допринасят за повече от половината от общата добавена стойност, създавана от..

публикувано на 04.12.17 в 07:05