Ибрахимович предупреди противниците на Швеция

Снимка: sportal.bg

Капитанът на националния отбор на Швеция Златан Ибрахимович заяви, че "Тре кронур" не трябва да бъде подценяван на предстоящото европейско първенство.

Шведите стартират участието си по терените във Франция в понеделник с мач с Ирландия, а в групата им са още силните тимове на Белгия и Италия.

Ако погледнете групата, ние не сме фаворите. Но така беше и в плейофа с Дания през миналата година. И какво се случи? Сега ние сме на европейското, а те ще ни гледат по телевизията. Никога не трябва да приемате нещо за дадено, особено във футбола, където всичко може да се случи, каза Ибрахимович в типичния си стил.

Запитан дали включването на редица млади играчи в тима, повечето от които бяха част от младежкия състав на страната до 21 години, спечелил европейската титла преди година, ще помогне на Швеция, Ибрахимович отговори утвърдително и заяви, че "тези момчета са бъдещето".

Преди няколко дни казах, че възрастта е просто едно число и всичко е в главата. С този отбор може да постигнем големи успехи, добави 34-годишният Ибрахимович.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!