Капитани на съперници се застъпиха за Гереро пред ФИФА

Юго Лорис поиска амнистия за Гереро
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитаните на националните отбори на Австралия, Дания и Франция написаха отворено писмо до ФИФА, с което поискаха отмяна на наказанието на капитана на Перу Паоло Гереро заради употреба на забранени вещества.

34-годишният Гереро бе наказан за 14 месеца заради употреба на кокаин и по този начин ще трябва да пропусне първото участие на Перу на Световно първенство от 36 години насам.

Миле Йединак, Симон Кяер и Юго Лорис (на снимката), чиито тимове са съперници на Перу в група "D" на Мондиала, обаче се застъпиха за наказания си колега и помолиха ФИФА да прояви "състрадание" и да намери "справедливо и правомерно решение", което би позволило на Гереро да достигне "върха" на своята кариера.

Нападателят даде положителна проба през октомври след световната квалификация с Аржентина. Първоначално той бе наказан за 12 месеца, но след това ФИФА намали наказанието му на 6 месеца.

Последва обаче обжалване пред КАС и съдът в Лозана отново увеличи наказанието, този път до 14 месеца, което означава, че Гереро няма да има право да играе до началото на 2019 година.