Представят химна на Световното първенство на 25 май

Уил Смит ще пее на закриването на шампионата.
Снимка: Ройтерс

Официалната песен на Световното първенство по футбол в Русия ще бъде изпята от звезди на Сони Мюзик, съобщи официалният сайт на ФИФА.

Носителят на „Грами“ Уил Смит, който освен актьор е и известен рапър и композитор, Ники Джем и косоварката Ера Истрефи ще изпълнят химна Live It Up.

Песента ще бъде представена утре, 25 май, в различни музикални платформи. Триото ще запише видео на песента, което ще бъде представено на 7 юни. А преди финала на Мондиала на 15 юли в Москва те ще изпеят химна на живо.

„За мен е чест да бъда поканен да участвам на Световното първенство. Това глобално събитие събира заедно хора от всички кътчета да аплодират, да се смеят, да преживеят магически моменти. Работейки заедно с Ники, Дипло и Ера върху това парче се опитахмзе да постигнем хармония, еклектични аромати и съчетаване на жанровете. Ние искаме да видим светът да танцува“, призна Уил Смит.

Официалните песни на световните шампионати имат дълга история. През 1990 година Едоардо Бенато и Джана Нанини изпълниха Un’estate italiana. За „САЩ ‘94“ беше записан химнът Gloryland, изпълнен от Даръл Хол и група „Блакнес“.

Рики Мартин пожъна успеха с La Copa de la Vida на шампионата във Франция през 1998-а. Четири години по-късно Анастейша изпя Boom за първенството в Южна Корея и Япония.

Квартетът „Ил Диво“ записа химна на световното в Германия през 2006 г. - The Time of Our Lives. След това настъпи часът на Шакира. Съпругата на Жерар Пике изпя официалните песни на мондиалите в Южна Африка през 2010-а - Waka Waka (This Time for Africa) и в Бразилия през 2014 година - We Are One (Ole Ola).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!