Дидие Дешан: Показахме характер и воля

Дешан поздравява Погба, Варан и Павар след победата над Белгия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Франция Дидие Дешан беше във възторг след класирането на „петлите“ на финала на Световното първенство.

"Показахме характер и воля, беше много тежко. Трудихме се доста в защита и търсехме пролуки на контраатаки – заяви Дешан. - Съгласен съм с Роберто Мартинес, че мачът бе решен от едно статично положение. Знаехме силните страни на белгийците - те са здрави, атлетични момчета. Играят много добре в защита и доста ни затрудниха. Но можеше да вкараме и още голове, ако бяхме по-прецизни в завършващия удар“.

Наставникът призова сънародниците си да се изживее мигът, но да не се натоварват допълнително футболистите с очаквания за спечелването на титлата в неделя.

„Трябва да направим още една крачка, но и достигането до финал ни прави горди. В съблекалнята всички са щастливи и се прегръщат. Президентът Еманюел Макрон дойде да ни поздрави. Не искам да говорим за титлата от 1998 година, трябва да живеем за днешния ден. Всички мои футболисти знаят тази история, знаят, че съм ставал световен шампион. Някои от сегашните играчи дори не са били родени тогава. Тази страница е в миналото, не трябва да гледаме назад", добави Дидие Дешан.