Бъдещите носители на „Златната топка“ и на „Златната обувка“ ще се сблъскат довечера

| обновено на 11.07.18 в 09:35
стадион "Лужники"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вече е известен единият финалист на световното първенство. Това е отборът Франция, който снощи в Санкт Петербург победи тима на Белгия с 1:0. Гола отбеляза Самуел Юмтити в 51-та минута.
   

Тази вечер ще стане известен и другият финалист от 1/2-финала Англия - Хърватия. Този мач е в Москва, а „Хоризонт“ ще го предаде пряко.

Не всички фенове на Франция пропътуваха пътя до Санкт Петербург. Много гледаха мача от фен зоната в Москва, видя кореспондентът на БНР в руската столица Ангел Григоров. Всички обаче изразяваха радостта си от победата много емоционално. За един от играчите дори вече е измислена песен, която можете да чуете в прикачения звуков файл.

Пратеникът на БНР Христо Денев акцентира върху настроението на хърватския отбор, които очакват сблъсъка между „Хърватските лъвове“ и „Трите лъва“. „Тази вечер на Лужники ще видим бъдещия носител на „Златната топка“ срещу бъдещия носител на „Златната обувка“, пише популярно хърватско издание, като визира Лука Модрич и Хари Кейн

Близо 20 000 души празнуваха по улиците в Париж след двубоя, предаде кореспондентът на БНР Юлия Талева. Медиите не пестят похвалите за отбора и пишат, че Юмтити е „откъснал опашката на дяволите“, а вратарят е бил „стратосферичен“. Подробности можете да научите от прикачения звуков файл.

Настроенията в Белгия са на обратния полюс, но надеждите са насочени към мача за третото място, тъй като то би било подобрение спрямо завоюваното през 1986 година четвърто, предаде кореспондентът на БНР в Брюксел Ангелина Пискова. Подробности можете да научите от прикачения звуков файл

Довечера от 21 часа в Москва е 1/2-финала Англия – Хърватия. Кореспондентът на БНР в Лондон предаде, че феновете са оптимисти преди сблъсъка.

Финалната среща в Москва също е на „Лужники“ от 18 часа в неделя и „Хоризонт“ ще я предаде пряко.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!