Роберто Мартинес: Разочарованието е огромно

Роберто Мартинес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес не скри огромното си разочарование след вчерашната загуба с 0:1 от Франция на полуфиналите на Мондиала в Русия. Това бе едва второто класиране на „червените дяволи“ в топ 4 на световни финали след 1986, но отново те не успяха да прескочат тази фаза.

„Разочарованието е огромно. Не е нужно да описвам каква е атмосферата в съблекалнята. Моите футболисти са разгневени и разочаровани, но това е нормална реакция, когато си загубил полуфинал“, призна след мача испанецът.

Все пак Мартинес заяви, че отборът ще опита да спечели малкия финал на Мондиала в събота и по този начин да вземе бронзовите медали, нещо което Белгия не е правила.

„В момента е много трудно да приемеш като нещо позитивно, че имаме да изиграем още един мач. Ние обаче трябва бързо да се възстановим както физически, така и психически и да погледнем на това като страхотна възможност, защото не всеки ден можеш да завършиш на трето място на Световно първенство. Единственият случай, когато Белгия е имала подобен шанс бе през 1986 и тогава отборът финишира четвърти. Трябва да разберем значението на този важен мач, но също така съм наясно колко трудно е това при положение, че си имал възможност да играеш финал“, допълни още селекционерът на белгийците.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!