Доларът омекна поради повишената предпазливост преди изказването на Йелън

Доларът върна част от печалбите си в четвъртък, докато централните банкери се събираха за тридневната си среща в Уайоминг, на която председателят на Фед Джанет Йелън ще произнесе потенциално задвижваща пазарите реч.

През тази седмица доларът нарастваше стабилно спрямо останалите основни валути, подпомогнат от нарастващите възвръщаемости на американските облигации.

Но доларовият индекс, измерващ силата на щатската валута спрямо кошница от шест основни валути, изгуби 0,09% от стойността си по време на късната нюйоркска търговия, след като докосна 11-месечен връх на 82,364.

Протоколът от заседанието на Фед, публикуван в сряда, разкри неочаквано активен дебат сред членовете на банката относно това дали увеличението на лихвените проценти да настъпи по-рано от предвиденото до момента.

Доларът бе леко засегнат от икономическите данни от САЩ в четвъртък, показващи по-голям от очакваното спад в новите молби за помощи при безработица и по-силният от очакваното ръст на водещите икономически индикатори за САЩ през юли.

Еврото се възстанови от 11-месечното дъно спрямо долара след по-добрите от очакваното данни за частния сектор на Германия. Единната валута, която през май се разменяше на косъм под нивото 1,40, последно бе на печалба от 0,15% на 1,3276.

Най-голямо движение по време на европейската сесия реализира норвежката крона, която достигна 2-месечен връх спрямо еврото, след като данните за растежа надминаха очакванията.

Норвежката икономика нарасна с 1,2% през второто тримесечие, надминавайки двойно очакванията и добавяйки към напрежението върху Централната банка да увеличи лихвения процент.

Кроната също така нарасна рязко и спрямо долара, въпреки че той бе най-търсеният сред активно търгуваните през последните няколко сесии валути. Доларът последно се разменяше на загуба от 0,75% за 6,151 крони.

В еврозоната германският частен сектор нарасна за 16-и пореден месец през август, което предполага, че най-голямата икономика в Европа може да се разрасне значително през третото тримесечие след изненадващото си свиване през второто.

Данните от Франция обаче показаха, че бизнес активността през април е стагнирала, въпреки че растежът в сектора на услугите се е увеличил.


Бул Тренд Трейдър




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25