Златото изгуби почти 1% след заседанието на Фед

Златото изгуби почти 1%, падайки до 8-месечно дъно в сряда, а доларът поскъпна, след като инвеститорите повишиха очакванията си за скорошно увеличение на лихвените проценти на Фед.

Макар от Фед да потвърдиха в своята декларация за паричната политика, че ще държат лихвения процент близо до нулата за “значителен период от време”, което подкрепи долара и акциите, златото върна малките си печалби, след като прогнозите на Фед сигнализираха по-ранно от очакваното увеличение на лихвените проценти през следващата година.

Средните прогнози на банката за края на следващата година бяха за 1,375%, сравнено с 1,125% през юни, като прогнозата за края на 2016-а нарасна от 2,50% до 2,875%. Средната прогноза за 2017-а остана на 3,75% - нивото, което служителите възприемат като неутрално.

Търговията беше развълнувана след изявлението и по време на пресконференцията на Джанет Йелън, но тежки продажби в крайна сметка смъкнаха цената на фючърсите до нива, последно видени през януари.

Спот цените приключиха двудневната си печеливша серия, реализирайки загуба от 1% до 1223,23 долара за тройунция.

По-рано през сесията цените пробиха предишното 8-месечно дъно, достигнато в понеделник, търгувайки се за 1221,46 долара.

Американските фючърси върху злато с доставка през декември останаха почти без промяна на 1235,9 долара за тройунция, като във вторник те се търгуваха за 1236,70.

Печалбите на златото бяха ограничени, след като от Министерството на труда по-рано през деня заявиха, че потребителските цени в САЩ са се понижили за пръв път от почти година и половина през август, докато основният инфлационен натиск е останал приглушен.

Мечите нагласи на инвеститорите бяха отразени от потоците на SPDR Gold Trust, най-големият публично търгуван фонд, базиран на злато, в света. Запасите на фонда спаднаха с 4,18 тона до 784,22 тона във вторник.

Сред останалите благородни метали среброто беше на загуба от 1,23% до 18,57 долара за тройунция, платината изгуби 0,84% до 1356,25 долара за тройунция, а паладият изгуби 0,8% до 838,25 долара за тройунция.

Бул Тренд Трейдър





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Покачването на петрола избледня

Златото и вчера падна, но днес започна да расте, тъй като инвеститорите търсят сигурност при опасенията за Дойчебанк. Търговията е в тесни граници като основна подкрепа е 100-дневната пълзяща средна при 1310 долара, докато съпротивя е низходящата трендлиния след върха от юли, която трябва да бъде пробита, за да може да има покачвания...

публикувано на 30.09.16 в 08:14

Петролът леко отстъпва след вчерашния скок

Черното злато леко отстъпва днес, като инвеститорите подложиха на съмнение това дали постигнатото споразумение за намаляване на добивите от ОПЕК ще бъде обвързващо. Вчера цените скочиха с 6% в резултат на новината, че държавите от ОПЕК са стигнали до първото намаляване на производството от осем години насам. Петролните министри..

публикувано на 29.09.16 в 14:24

ОПЕК се съгласи с необходимостта да намали петролното си производство

Организацията на страните-износителки на петрол обяви, че нейните членове са постигнали съгласие, че те трябва намалят производството на суров петрол, за да ограничат свърхпредлагането на ценната суровина в световен план. Изненадващото решение на 14-членния картел доведе до солиден ръст на петролните цени с близо 6%, въпреки че редица..

публикувано на 29.09.16 в 10:37

Златото пада, среброто расте

Златото продължи да пада, докато среброто се покачи. Основна подкрепа при жълтия метал е 100-дневната пълзяща средна при 1310 долара. Под 1300 долара има разположени много стоп ордери. При базовите метали отново изпъкна никелът, който отчете 6-седмичен връх, след като от Филипините съобщиха, че 3/4 от мините в страната не отговарят на..

публикувано на 29.09.16 в 08:25

Предпазливо повишение на петролните цени след пореден спад на американските запаси на суров петрол

Петролът поскъпва предпазливо на пазарите на суровини, парирайки част от солидната обезценка през вчерашната търговия, тъй като Американският петролен институт (API) отчете пореден изненадващ спад на седмичните петролни запаси в САЩ. Инвеститорите обаче остават притеснени относно резултатите от днешната неофициална среща на ОПЕК, съмнявайки се, че ще..

публикувано на 28.09.16 в 12:15