Доларът достигна 6-годишен връх спрямо йената

Доларът достигна 6-годишен връх спрямо йената в четвъртък, след като данни показаха спад в новите молби за помощи при безработица миналата седмица. Това подкрепи пазарното мнение, че лихвените проценти в САЩ може да нараснат по-рано от очакваното.

Доларовият индекс, който измерва силата на долара спрямо кошница от шест основни валути, нарасна до най- високото си ниво за последните 4 години, подкрепен от прогнозите на Фед за лихвените проценти, които бяха по-високи от тези, обявени на юнското заседание. Прогнозите бяха оповестени след края на заседанието относно паричната политика на Фед в сряда.

Изявлението на централната банка и коментарите на нейният председател, Джанет Йелън, относно икономиката на САЩ бяха по-предпазливи, но това не попречи на ръста на долара.

Някои пазарни анализатори бяха изненадани от силата на долара. Според тях пазарните участници са поставили твърде много доверие в прогнозния валутен курс, вместо да обърнат повече внимание на това, което казват служителите на Фед.

В четвъртък доларът нарасна до 108.96 йени, достигайки най- силното си ниво от края на август 2008 до сега, но впоследствие върна част от печалбите, като остана да се търгува на печалба от 0,4% при курс 108.78 йени за един долар.

Щатската валута увеличи печалбите си, след като от правителството докладваха, че новите молби за помощи при безработица за седмицата, приключила на 13 септември, са спаднали с 36 000 до сезонно изгладените 280 000, което е най- ниската им стойност от юли насам.

Четириседмичната пълзяща средна на молбите за помощи при безработица, която се смята за по- добър измерител на тенденциите на пазара на труда, тъй като изглежда волатилността от седмица до седмица, се понижи с 4 750 до 299 500.

Доларовият индекс достигна 4-годишен връх на 84.782, но впоследствие се оттегли до 84.299, приключвайки деня почти без промяна.

Щатската валута върна и печалбите си спрямо швейцарския франк, като последно се разменяше на загуба от 0,7% при курс 0.9342 франка за един долар. След края на заседанието на Фед в сряда, доларът бе достигнал едногодишен връх спрямо швейцарската валута.

Еврото се възстанови от 14-месечните дъна спрямо долара, като последно се търгуваше с печалба от 0,4% при курс 1.2919 долара за едно евро.


Бул Тренд Трейдър




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25