Новините около вируса Ебола започнаха да влияят на валутните пазари

Йената се отдалечи през нощта от двуседмичното дъно срещу долара заради покупки, търсещи сигурност след съобщения, че лекар в Ню Йорк е дал положителна проба за вируса Ебола. Той е член организацията “Лекари без граници”, който се е завърнал от Западна Африка и е дал положителен тест.

Долар/йена спадна до 107,88, но после се стабилизира на 108,00. Волатилността беше използвана от някои за нови покупки на зелените пари. Заседанието на Федералния резерв е във вторник и сряда и всеобщото мнение е, че на него ще бъде сложен край на третия рунд от стимули, който включваше покупки на активи.

Йената попадна под натиск в четвъртък след рали на Уолстрийт, дошло при положителни корпоративни резултати, които доведоха до двуседмични върхове на американските акции. Това от своя страна повиши доходността по облигациите. Високата доходност има склонност да дава сила на долара срещу йената и двойката скочи вчера на 108,36.

Йената се продава и заради статия в "Уолстрийт Джърнъл" за възможни нови облекчения на Японската централна банка. Според статията, позоваваща се на хора, близки до Централната банка, тя вижда сега много по-голяма възможност за спад на инфлацията под 1% заради спада на цените на петрола.

Евро/йена е на 136,67 след кратко покачване вчера над 137, което се случва за първи път след 10-и октомври. Австралийският долар слезе на 94,24 йени, като преди това почти достигна 95 йени, което е най-високо ниво след 9-и октомври.

Евро/долар е на 1,2656 при спад вчера до двуседмично дъно от 1,2614. Продаващите евро бяха удържани вчера след данни, показали, че частният сектор в Германия е нараснал по-бързо през октомври благодарение на фабричното производство, което предполага, че най-голямата европейска икономика може би отново се е засилила през четвъртото тримесечие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25