Доларът не успя да се възползва от по-добрия ръст на БВП на САЩ през третото тримесечие

Щатският долар ограничи част от своите солидни печалби на валутния пазар, които бяха факт след края на снощното заседание на Фед, тъй като инвеститорите сякаш игнорираха по-добрия от очакванията ръст на БВП на САЩ през третото тримесечие.

Повишението на БВП на САЩ през третото тримесечие с 3,5% (при прогноза за повишение с 3,0%) доведе само за кратко до задълбочаване на възходящото движение на долара. Еврото падна до триседмично дъно от 1,2547 долара, преди обаче да отскочи обратно към 1,2600 нивото с оглед серията падежи на опции за основната валутна двойка от 17:00 ч. в 1,2600/05 (за 2,3 млрд. евро) и в 1,2615 (за 1,1 млрд. евро).

Британската лира се понижи за кратко до двуседмично дъно от 1,5950 долара, но също парира част от солидното си низходящо движение, връщайки обратно към 1,6000 нивото в което има падежи на опции за 713 млн. паунда.

Американската валута поскъпна до триседмичен връх от 109,38 йени, но и тук последва известно прибиране на печалби от "дълги" доларови позиции и "зелените пари" върнаха назад към 109,00 областта.

Участниците на валутния пазар изглежда акцентираха повече на "детайлите" от доклада на Търговския департамент на САЩ, според които основна подкрепа за американския икономически растеж през третото тримесечие са оказали големите държавни разходи за отбрана и добрия скок на американския износ. Тези два фактора е малко вероятно да бъдат в подкрепа за икономическия растеж и през последното тримесечие на годината, тъй като солидното поскъпване на долара през последните месеци неминуемо ще се отрази негативно върху американския износ. Инвеститорите използват и поредното слабо повишение на седмичните молби за помощи при безработица като мотив за известно прибиране на печалби от закупените след снощното заседание на Фед долари.

В същото време еврото намира слаба подкрепа от днешното по-добро проучване на Европейската комисия за икономическото, бизнес и потребителско доверие в еврозоната през октомври, като в същото време участниците на валутния пазар сякаш игнорират поредните ниски данни за инфлацията в Германия. Но само отскок на единната валута над 1,2600/26 долара (серия бивши дъна на еврото от 10-и, 23-ти и 29-и октомври) може да отмени новото низходящото движение на еврото, което стартира от неговия вчерашен връх около 1,2771 долара веднага след края на заседание на Фед.

Интерес за покупки на евро има към 1,2550/45 долара преди важната подкрепа за единната валута около 1,2510/00 (около двугодишните дъна от началото на октомври към 1,2508/01 долара).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25