Златото се стабилизира около 1 200 долара за тройунция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В четвъртък златото се стабилизира около 1 200 долара за тройунция, обръщайки загубите си, след като доларът премина в защита, тъй като търсенето на физическо злато добави натиск, а несигурността относно момента, когато Фед ще започне да повишава лихвения процент, подкрепи цената.

Спот златото бе на загуба от 0,5% до 1 198,88 долара за тройунция, като търговията бе в диапазона 1 194,56 – 1 209,10. Американските фючърси върху злато с доставка през юни поевтиняха с 3,30 долара до 1 998.

Цената на златото продължи интрадневните си загуби, след като заместник-председателят на Фед, Стенли Фишър, заяви, че има признаци, че инфлацията се насочва към целевото ниво на Фед и потвърди виждането си, че банката вероятно ще повиши лихвите тази година.

Тъй като физическото търсене все още е слабо, металът на успя да се задържи значително над 1 200 долара за тройунция, коментираха търговци.

Доларовият индекс, чието понижение обикновено се отразява положително за цената на златото, падна за трети пореден ден спрямо кошница от валути.

Данни в четвъртък показаха, че броят на американците, попълнили нови молби за помощи при безработица, неочаквано е нараснал през миналата седмица, докато началното жилищно строителство се е ускорило много по-малко от очакваното през март.

Данните от САЩ ще останат основен фокус за търговците на метала докато не стане по-ясно кога може да се очаква предстоящото увеличение на лихвения процент, заявиха анализатори.

Сред останалите благородни метали среброто нарасна с 0,06% до 16,30 долара за тройунция, платината поскъпна с 0,1% до 1 158,49 долара за тройунция, а паладият спечели 1,4% до 728,25 долара за тройунция.

Бул Тренд Трейдър




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Покачването на петрола избледня

Златото и вчера падна, но днес започна да расте, тъй като инвеститорите търсят сигурност при опасенията за Дойчебанк. Търговията е в тесни граници като основна подкрепа е 100-дневната пълзяща средна при 1310 долара, докато съпротивя е низходящата трендлиния след върха от юли, която трябва да бъде пробита, за да може да има покачвания...

публикувано на 30.09.16 в 08:14

Петролът леко отстъпва след вчерашния скок

Черното злато леко отстъпва днес, като инвеститорите подложиха на съмнение това дали постигнатото споразумение за намаляване на добивите от ОПЕК ще бъде обвързващо. Вчера цените скочиха с 6% в резултат на новината, че държавите от ОПЕК са стигнали до първото намаляване на производството от осем години насам. Петролните министри..

публикувано на 29.09.16 в 14:24

ОПЕК се съгласи с необходимостта да намали петролното си производство

Организацията на страните-износителки на петрол обяви, че нейните членове са постигнали съгласие, че те трябва намалят производството на суров петрол, за да ограничат свърхпредлагането на ценната суровина в световен план. Изненадващото решение на 14-членния картел доведе до солиден ръст на петролните цени с близо 6%, въпреки че редица..

публикувано на 29.09.16 в 10:37

Златото пада, среброто расте

Златото продължи да пада, докато среброто се покачи. Основна подкрепа при жълтия метал е 100-дневната пълзяща средна при 1310 долара. Под 1300 долара има разположени много стоп ордери. При базовите метали отново изпъкна никелът, който отчете 6-седмичен връх, след като от Филипините съобщиха, че 3/4 от мините в страната не отговарят на..

публикувано на 29.09.16 в 08:25

Предпазливо повишение на петролните цени след пореден спад на американските запаси на суров петрол

Петролът поскъпва предпазливо на пазарите на суровини, парирайки част от солидната обезценка през вчерашната търговия, тъй като Американският петролен институт (API) отчете пореден изненадващ спад на седмичните петролни запаси в САЩ. Инвеститорите обаче остават притеснени относно резултатите от днешната неофициална среща на ОПЕК, съмнявайки се, че ще..

публикувано на 28.09.16 в 12:15