Най-лоша ли е позицията да нямаш позиция?

В края на миналата седмица бе налице риск за спад при китайските акции след като се появи новината, че властите в страната искат да наложат ограничения на брокерските къщи. Но затварянето на американските пазари по случай Денят на благодарността успя донякъде да ограничи спада. Тонът на движение при австралийския и новозеландския долар например, подчертава риска, че силното им движение вероятно е към края си.

Японската йена успя да поскъпне, след като данните за инфлацията доведоха до покачване на индексите. По-големият сюжет пред Япония в следващите месеци са очакванията, че Централната банка ще въведе достатъчно фискални стимули с цел достигане на целевата стойност на инфлацията от 2%. В тази връзка японският премиер поиска допълнителни средства в бюджета, които да осигурят помощ на пенсионерите, които получават ниски доходи. Началото ли е това на подхода на т. нар. “хеликоптерни пари” – изместване на отговорността за икономическият растеж от Централната банка към правителството?

EUR/USD:

Предстои трудна игра за търговците на валутната двойка с оглед на рисковете, свързани с важните събития като срещата на Европейската централна банка в четвъртък както и заседанието на Фед, и доклада за заетостта.

Долар: Служителите на Федералния резерв трябва да бъдат внимателни докато се чака публикуването на новите данни за заетостта в петък. Към момента USD/JPY има подкрепа на 122,25, основната подкрепа при GBP/USD е на нивата около 1,5025, а EUR/USD може да продължи с низходящото си движение.

Евро: Всички са в очакване на предстоящото заседание на европейската централна банка, което ще се проведе в четвъртък. Нека припомним, че в момента EUR/USD се търгува на нивата, на които бе и през март, когато първоначално бе оповестена програмата за количествени улеснения. Ако Марио Драги действа, можем да видим бързо движение на двойката в посока към паритета.

Йена: Японската йена се представя силно след публикуваните данни за индекса на потребителските цени в Япония.

Паунд: Британският паунд падна спрямо долара, достигайки нивата от малко над 1,5000. Това ниво ще бъде лесно преодоляно в случай, че доларът остане силен. Междувременно EUR/GBP трябва да се продава, за да се върне на нивата под 0,7000.

Швейцарски франк: Валутната двойка EUR/CHF се търгува в рейндж въпреки предстоящото заседание на ЕЦБ тази седмица. Очакванията са, че на заседанието си на 10 декември Централната банка на Швейцария ще предприеме необходимите действия, за да защити валутата си. USD/CHF също достигна критични нива. И тук има голям потенциал за значително движение през новата година.

Австралийски долар: Предстоящото заседание на Австралийската централна банка идва на фона на значителен ръст при австралийския долар.

Канадски долар: Цените на енергията отново доведоха насрещен вятър за канадците след като последният опит за мечо обръщане се оказа неуспешен. При затваряне над зоната на 1,3350-1,3375, цената може да отиде към следващата цел от 1,3650.

Новозеландски долар: NZD/USD остана под ключовото ниво от 0,6600 и дава надежда, че мечките могат да продължат движението към 0,6500.

Шведска крона: Продължава да се търгува трудно. Засега няма изгледи за промяна в монетарната политика от страна на Шведската централна банка.

Норвежка крона: Последните данни за продажбите на дребно в Норвегия показаха ръст от 0,9% на месечна база (при предварителна прогноза от -0,6%). На годишна база увеличението също е 0,9%( очакваше се да достигне 1,4%). EUR/NOK успя да достигне 9,15.

Бул Тренд Трейдър




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25