Доларът с ръст, подкрепен от възможното вдигане на лихвите

-  Доходността по американските облигации достигна 2-месечен връх

-  Златото със спад за трети пореден ден

-  Петролът спадна до малко над 46 долара за барел

-  Червена сесия за фондовите пазари от двете страни на океанаДоларът поскъпна в края на миналата седмица, подкрепен от възможността в краткосрочен план Фед да повиши основната лихва.

Президентът на Федералния резерв за Бостън Ерик Розенгрен каза в свое изявление в края на миналата седмица, че ниските лихвени нива увеличават вероятността от прегряване на икономиката, поради което постепенното повишаване на лихвите е най-доброто решение за икономиката на САЩ.

Фючърсите по федералните фондове показват, че пазарните участници повишават очакванията си за вдигането на лихвите. Данните от FedWatch показват, че инвеститорите виждат 30% шанс за повишение през септември и 60% шанс Фед да вдигне лихвите по време на заседанието си през декември.

Увеличаващите се залози за скорошно увеличениена лихвените нива от страна на Федералния резерв доведе до повишаване на доходността по 10-годишните американски облигации, които докоснаха 2-месечен връх.

Доларовият индекс, измерващ представянето на щатската валута спрямо кошницата от шест основни валути се покачи до 95.366 пункта.

Еврото загуби 0,3 на сто, поевтинявайки до 1.1224 срещу зелените пари.

Стоковите валути бяха сред най-слабо представилите се спрямо долара, притиснати от силното поевтиняване при петрола.


Бул Тренд Трейдър


ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25