Спокойствие на валутните пазари

- Английската централна банка запази без промяна лихвите на нива от 0.25% и покупките на активи в размер на 435 милиарда паунда

- Акциите на Епъл нараснаха с още 3.6% довеждайки покачването тази седмица до 12%

В САЩ продажбите на дребно спаднаха с 0.3% при очаквания за намаление от 0.1% и спрямо растеж през юли от 0.1%. Изключвайки автомобилите, продажбите намаляха до растеж от 0.1% при очаквания за такъв от 0.2%. Входящите цени се понижиха с 0.2% при очаквания за спад от 0.1%. Начело на намалението са цените в индустриалния и автомобилния сектор.

След силата в началото на второто тримесечие, потребителските разходи показват сега забавяне на растежа. Допълнително забавяне на потребителските разходи, които съставляват най-голяма част от икономиката, ще доведат до по-слаб растеж и през текущото тримесечие.

Индустриалното производство спадна с 0.4% при очаквания за намаление от 0.2%. Производството само във фабриките, което съставлява около 75% от общото производство, намаля с 0.4%, което е най-силно понижение след месец март.

Първоначалните молби за помощи срещу безработица скочиха с 1000 до 260 000. Четириседмичната средна остава близо до дъната от 261 000. По този начин трудовия пазар продължава да е добре представящата се част от икономиката.

Английската централна банка вчера остави лихвите без промяна на нива от 0.25% и запази покупките на активи в размер на 435 милиарда паунда. АЦБ сигнализира, че все още има шанс за ново намаление на лихвите тази година, тъй като все още се оценяват дългосрочните последствия от решението на Великобритания да напусне ЕС.

Статия в Уолстрийт джърнъл съобщава, че ръководното тяло на Японската централна банка е разделено в мненията за програмата за монетарни облекчения. Трима членове са в подкрепа на сегашните нива на покупки на облигации. Някои обаче са за промяна на годишните покупки от 80 трилиона йени към рейндж в размер на 70-90 трилиона йени. Двете страни са разделени в мнението дали предлагането на облигации е достатъчно голямо, за да има покупки. Тези в подкрепа на рейнджа са на мнение, че границата на предлагане ще бъде достигната до една или две години.

На валутните пазари отново беше спокойно като бяха налице продажби на долари от което се възползваха високо доходните валути, които следваха ралито на базовите метали. Евро/долар остана почти без промяна на нива около 1.1250.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25