Спад за долара в навечерието на Фед и ЯЦБ

- Пазарите са в очакване на Фед

- Благородните метали се повишиха, подкрепени от слабостта на долара

- Доходността по германските облигации се върна на положителна територия

- Смесено представяне за фондовите пазари

- Ръст при петрола

Американският долар поевтиня спрямо повечето валути в началото на седмицата поради опасенията, че никакви действия от страна на Японската централна банка няма да доведат до отслабване на йената, а Федералният резерв вероятно ще се въздържи от вдигане на лихвите.

От ЯЦБ извършват обстоен преглед на своята монетарна политика, която включва отрицателни лихви и програма за количествени улеснения. Заседанията и на Фед, и на централната банка на Япония ще се проведат на 20-21 септември.

Нарастващото убеждение, че от ЯЦБ ще се намесят с цел отслабване на тяхната валута доведоха до спад на долара до 6-дневно дъно спрямо йената до 101.59. Щатската валута отстъпи с 0.61 на сто до 101.66.

Очакванията, че от Фед няма да повишат лихвите също отслаби долара. Пазарните участници виждат едва 15% шанс лихвените нива да бъдат повишени в сряда, според данни на CME Group's FedWatch. На последното за годината заседание през декември има 56% вероятност от Фед да повишат лихвените нива.

Доларовият индекс, измерващ представянето на щатската валута спрямо кошницата от шест основни валути, отстъпи до 95.744 пункта след достигнатия в края на миналата седмица 15-дневен връх на 96.108. Еврото успя да поскъпне с 0.24 на сто до 1.1180.

Стоковите валути се възползваха от поскъпването на петрола и нараснаха спрямо зелените пари. Австралийският долар се покачи с около един процент, достигайки 6-дневен връх на 0.7568.

Бул Тренд Трейдър


ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25