Продължава възходът на SOFIX

Европейските капиталови пазари стартират седмицата със значителни понижения от около процент и половина малко преди края на търговския ден като сред най-губещите днес са енергийният и финансовият сектор. Немската банка Дойче банк отново записа сериозен спад от 6% до рекордно ниски нива след появилата се информация през уикенда, че германското правителство е отказало помощ във връзка с глобата от 14 млрд. долара, наложена от Министерството на правосъдието на САЩ. Зад Океана Уолстрийт също стартира сесията с понижения от малко под процент.

За разлика от международните пазари Българска фондова борса продължава възходящото си движение за шеста поредна сесия като днес индексът на сините чипове SOFIX нарасна с 0.56% до нов връх от 487.63 пункта.

Борсовият оборот достигна 903 хил. лева като за това спомогнаха пакетни сделки с книжата на „Кепитъл Мениджмънт” АДСИЦ и „Родна Земя Холдинг” АД.

Сред водещите позиции днес не наблюдаваме значителни изменения в пазарната оценка. По-скромни ръстове от около един процент записват акциите на „Софарма” АД, „Химимпорт” АД, „Трейс груп холд” АД и „Стара планина Холд” АД, а с 2-3% нарастват стойностите на „Неохим” АД, „Хидравлични елементи и системи” АД и книжата на борсовия оператор.

ИП "Бул Тренд Брокеридж" ООД, www.bulltrend.bg


ВИЖТЕ ОЩЕ

SOFIX прекъсна печелившата си серия, но въпреки това скача с 8.6% през септември

Българска фондова борса си взе малка почивка от поредицата силни повишения през тази седмица и завърши последния ден от месеца оцветена в червено. SOFIX прекъсна 9-дневната си печеливша серия и отстъпва с 1.09% до ниво от 504.58 пункта, но въпреки това записва значителен ръст от 8.6% през месец септември. По-голямата част от оборота за..

публикувано на 30.09.16 в 17:30

Червено настроение за капиталовите пазари в последния търговски ден от месеца

В последната търговска сесия за този месец световните капиталови пазари се обагриха в червено. Азиатските и европейските индекси отчитат между 1 и 2% понижение, а стартът на негативната посока бе даден още вчера от другата страна на океана, където акциите на Deutsche Bank се сринаха с над 9%, повличайки след себе си и останалите компании от..

публикувано на 30.09.16 в 11:49

"Софарма" АД е изкупила обратно още 97 705 собствени акции

"Софарма" АД информира, че от 27 септември до и включително 28 септември 2016 г. Дружеството е изкупило обратно 97 705 броя собствени акции представляващи 0,07%  от капитала на дружеството. Обща стойност на обратно изкупените на БФБ – София АД книжа, възлиза на 285 115,51 лева, при средна цена от 2,91 лева за брой. Търговията с акции на..

публикувано на 30.09.16 в 11:17

SOFIX върна спечеленото преди обяд и завършва без изменение

След силно положителното начало на деня на Българска фондова борса и добрите резултати от началото на седмицата, в следобедната част от сесията родните акции върнаха натрупаното по-рано днес и завършват с минимални изменения в близост до вчерашните си нива на затваряне. Макар и с минимален ръст от 0,05% SOFIX удължава печелившата си серия на..

публикувано на 29.09.16 в 17:41

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна свиква извънредно общо събрание на акционерите

Управителният съвет на Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна представи покана за свикване на Извънредно общо събрание на акционерите и материали за общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 01.11.2016 г. Целта на събранието е разглеждане на предложение и приемане на решение за освобождаване на член на Надзорния съвет на..

публикувано на 29.09.16 в 17:02