Юнкер свиква извънредна среща на ЕС за миграцията

обновено на 20.06.18 в 21:26

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свиква извънредна среща на лидерите на страните от ЕС по въпросите на миграцията и предоставянето на убежище. Това съобщи самият Юнкер в профила си в „Туитър“. „Свиквам неформална среща на лидерите по въпросите на миграцията и на..

Захариева се надява българското председателство да успее да сближи позициите по Дъблинския регламент

обновено на 20.06.18 в 21:20

Министърът на външните работи Екатерина Захариева заяви в Брюксел, че се надява на срещата в неделя българското председателство да успее да..

Бюджетната комисия в парламента одобри на първо четене допълнителен данък за имоти в курортите

публикувано на 20.06.18 в 19:41

Ваканционните имоти, които не се отдават под наем и не са регистрирани по закона за туризма, ще се облагат допълнително, реши бюджетната комисия..

България ще получи 7,7 млрд. евро за земеделие през следващия програмен период

публикувано на 20.06.18 в 14:39

България ще получи 7,7 млрд. евро за земеделие през следващия програмен период. Това стана ясно при представянето на законодателните предложения на Европейската комисия за новата обща селскостопанска политика. Сред най-дискусионните предложения е определянето на таван от 100 хил. евро за..

Възможно е да не се стигне до консенсус за увеличаване на добива на петрол

публикувано на 20.06.18 в 13:54

Възможно е да не се стигне до консенсус за увеличаване на добива на петрол във Виена, предадоха ТАСС и Ройтерс. Техническият комитет във формат..

В София се провежда форумът "Митове и реалности за цифровата икономика у нас"

публикувано на 20.06.18 в 10:24

Защо и как се случва цифровата икономика у нас и електронното управление, къде е България на кръстопътя между хартията и компютъра – такива са..