Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев: Многобройните кризи и конфликти доказват необходимостта от провеждането на реформа в Съвета за сигурност

публикувано на 12.02.16 в 21:14

"Европейските държави не могат да се надяват да се запазят като острови на стабилността, като се изолират от заобикалящите ги кризи. Динамичните промени около нас изискват да обединим усилията си в търсенето на общи подходи и решения". Това заяви президентът Росен Плевнелиев , който участва в..

България и Грузия са решени да реализират потенциала си като транспортни и енергийни коридори между Европа и Азия

публикувано на 12.02.16 в 21:05

България и Грузия са решени да задълбочат партньорството си в икономиката и енергетиката, като реализират потенциала си на транспортни и енергийни..

Румяна Бъчварова: Подготвяме реакция при неблагоприятно развитие на миграционната обстановка

публикувано на 12.02.16 в 20:45

Държавата се подготвя за реакция при евентуално неблагоприятно развитие на миграционната обстановка, заяви тази вечер в Пловдив министърът на..

БНБ съобщи кои компании ще оценяват българските банки

публикувано на 12.02.16 в 19:58

БНБ оповести компаниите, които ще извършат оценка на качеството на активите на българските банки. Процесът започва в понеделник. Най-много банки са се доверили на одиторите от "Ърнст и Янг", "Прайсуотърхаус купърс", Гранд Торнтон и Мазарс. С избора на одитори приключва подготовката за оценката на..

Около милион българи се затрудняват да плащат задълженията си

публикувано на 12.02.16 в 16:50

Близо един милион български граждани имат проблеми с обслужването на задълженията си. Това стана ясно на кръгла маса за въвеждането на фалита на..

НАП потвърди, че проверява фирмите на Пеевски

публикувано на 12.02.16 в 15:14

Данъчна проверка е започнала на фирмите на депутата от ДПС Делян Пеевски , потвърдиха пред "Хоризонт" от Националната агенция за приходите...