Валери Найденов

Валери Найденов: Напрежението между Анкара и Вашингтон е част от пъзел за оцеляването на Тръмп

публикувано на 14.08.18 в 15:41

"Българските стоки ще се продават все по-трудно в Турция и това е голям удар, тъй като Турция е сред големите партньори на България и беше единственият, с който имаме положителен търговски баланс. Явно и това сега ще мине на минус, което е голямо напрежение върху българската кредитна и..

Ердоган заяви, че Турция ще бойкотира електронните продукти, произведени в САЩ

публикувано на 14.08.18 в 13:52

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Турция ще бойкотира електронните продукти, произведени в САЩ, на фона на дипломатическия..

Американският пастор Андрю Брънсън, задържан в Турция, е подал ново искане за освобождаването си

публикувано на 14.08.18 в 12:48

Американският пастор Андрю Брънсън, задържан под домашен арест в Турция поради обвинения във връзки с терористични организации, е подал ново искане..

Емил Хърсев

Емил Хърсев: Промяна на китайския валутен резерв би била твърде рискована

публикувано на 14.08.18 в 15:20

"Русия има паричен режим, наподобяващ валутен борд, но без фиксиран курс. По закон руската централна банка има задължението да държи обезпечение на руската рубла в чуждестранни активи. Това обезпечение се натрупва за сметка на продажбата на нефт и природен газ. Тъй като те до момента..

Тенденцията в Турция е дългосрочна, извън валутната криза от последния месец

публикувано на 14.08.18 в 14:16

Има ефект на стабилизиране на турската лира спрямо големия срив от петък, обясни в предаването "12+3" Стоян Михайлов, финансов анализатор..

Забавяне на икономическия растеж в България, отчита Евростат

публикувано на 14.08.18 в 14:06

Забавяне на икономическия растеж в България през второто тримесечие на годината, отчитат от Евростат. Данните са на годишна база...