България и Румъния са получили писмени уверения за отпадане на визите за Канада

публикувано на 21.10.16 в 14:05

Лидерите на България и Румъния обявиха, че вече подкрепят споразумението за свободна търговия с Канада след като са получили писмени гаранции за отпадане на канадските визи. За Румъния се въвежда предпазна клауза за връщане на визите, но не и за България. Все още обаче има риск от..

Алексис Ципрас подготвя промени в гръцкото правителство

публикувано на 21.10.16 в 13:00

Алексис Ципрас подготвя промени в правителството на Гърция. Очаква се да се включат и независими експерти. Бежанската криза принуждава..

Зеленогорски: Зад напускането на Станислав Иванов има някаква "дълга ръка"

обновено на 21.10.16 в 12:42

Съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок /РБ/ Найден Зеленогорски заяви, че зад напускането на групата им в НС от..

Бюджетната комисия гласува за отпадането на ДДС за дарените храни

публикувано на 20.10.16 в 20:00

Данъкът върху добавената стойност ще отпадне за дарените храни, реши на второ четене бюджетната комисия в парламента. Условието е сумата да не надхвърля половин процент от годишния оборот на търговците, който средно е 10 милиарда лева, обясни вносителят на предложението Мартин Димитров :..

България вече е достигнала лимита на компенсациите за намалено млекопроизводство

публикувано на 20.10.16 в 18:24

Фонд "Земеделие" прекратява приема на заявления за намаляване на производството на мляко срещу компенсации от Европейската комисия. Причината е,..

Синдикатите предлагат механизъм, по който да се изчислява ръстът на минималната заплата

публикувано на 20.10.16 в 16:30

Работодателите не приемат ръст на минималната работна заплата (МРЗ) с 10 на сто от догодина като смятат, че той не отчита фактори като..