Франк-Валтер Щайнмайер

Щайнмайер призова Русия и Украйна да започнат преговори

публикувано на 20.04.14 в 13:20

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер призова Москва и Киев да седнат на масата за преговори. Той изтъкна, че фокусът на западното обществено мнение трябва да бъде преместен от санкциите и да се съсредоточи върху снижаване на напрежението. Изявлението му е в отговор на призива на..

Яценюк отново обвини Путин, че се опитва да възстанови СССР

публикувано на 20.04.14 в 11:57

В интервю за американската телевизия NBC украинският премиер Арсений Яценюк отново обвини руския президент Владимир Путин, че се опитва да..

ДПС внесе в ЦИК листата си за евроизборите

публикувано на 20.04.14 в 11:42

ДПС регистрира листата си за изборите за Европейски парламент.Листата е била внесена от Мустафа Карадайъ .  Движението за права и свободи ще..

Гюнтер Йотингер

Йотингер е против прекъсването на газовите връзки с Русия

публикувано на 20.04.14 в 13:01

Еврокомисарят за енергетиката Гюнтер Йотингер не вижда риск доставките на руски газ за Европа да бъдат засегнати от евентуални санкции заради събитията в Украйна.  Руският газов гигант "Газпром" доставя близо 25 процента от синьото гориво на европейския пазар. Йотингер е категоричен, че е..

Гръция е залята от фалшиви банкноти от 50 евро

публикувано на 19.04.14 в 13:56

Търговците от остров Крит предупредиха чрез медиите за масово пуснати в обръщение фалшиви банкноти от 50 евро. Качеството на банкнотите е..

Стефка Славова: Еврозоната излиза от рецесия

публикувано на 19.04.14 в 11:23

В доклада на МВФ има голяма доза на оптимизъм, голяма нотка на възстановяване. Счита се, че глобално погледнато рисковете намаляват. В..