В следващите часове ще стане ясно на какъв компромис са готови християндемократите на Ангела Меркел

публикувано на 18.06.18 в 11:59

Ще се задълбочи ли разривът между консерваторите в Германия, който може да доведе до падане на правителството на Ангела Меркел? Днес е денят, в който това ще се реши. На две паралелни срещи – на християндемократите в Берлин и на Християнсоциалния съюз в Мюнхен, ще се обсъжда плана на министъра на..

Южна Корея прави учения за защита от Япония

публикувано на 18.06.18 в 11:51

Южна Корея започна днес двудневни учения, на които отработва защитата на спорните островите Докдо (Япония ги наричат Такешима) по източното..

Черна гора е изправена пред тревожно увеличение на броя на нелегалните имигранти

публикувано на 18.06.18 в 10:56

Черна гора е изправена пред тревожно увеличение на броя на нелегалните имигранти, които идват от Гърция през Албания. Това заяви черногорският..

Александър Новак

Русия и Саудитска Арабия са се договорили за безсрочно продължаване на споразумението ОПЕК +

публикувано на 17.06.18 в 16:39

Русия и Саудитска Арабия са се договорили за безсрочно продължаване на споразумението ОПЕК +, което предвижда регулиране на добива на петрол. Това съобщи днес руският министър на енергетиката Александър Новак. Новак обясни, че новото споразумение се основава на договореното преди две..

Потенциалните причини за нова икономическа криза са свързани с политически рискове

публикувано на 16.06.18 в 13:56

В икономиката последващи финансови кризи са в някаква степен неизбежни. Няма обаче фундаментални икономически причини, които да доведат до нова..

Китай ще наложи мита на стотици американски стоки на стойност 50 милиарда долара

публикувано на 16.06.18 в 02:45

Китай ще наложи 25-процентни мита на 659 американски стоки на обща стойност 50 милиарда долара, съобщи китайското министерство на търговията,..