12+3

Some Details

Публикации

Прожектират комедии под открито небе в Габрово

Домът на хумора и сатирата в Габрово за трета поредна година кани жителите и гостите на града на прожекция под открито небе. Прожекциите вървят на екран върху фасадата на Дома на хумора и сатирата. В афиша има само комедии, от тези, които..

публикувано на 22.08.19 в 17:13
Роми от Столипиново са най-често пристигащите в ромските гета на Дортмунд

Детски панаир в Столипиново на 5-и и 6-и септември

Фондация Easyart, с подкрепата на фондация „Пловдив 2019 - европейска столица на културата“ подготвят голям детски панаир в Пловдивския квартал Столипиново на пети и шести септември. В двора на училище „Кирил Нектариев“ децата ще могат да рисуват,..

публикувано на 22.08.19 в 16:59
Бенямин Нетаняху

Весела Райчинова: Медиите в Израел отразиха като скандал поведението на Сара Нетаняху в Украйна

Тази седмица израелският премиер Бенямин Нетаняху посети Украйна, където се срещна с президента Володимир Зеленски. Бяха подписани двустранни споразумения за сътрудничество в редица области като: съвременни технологии, селско стопанство, култура,..

публикувано на 22.08.19 в 16:31

Баева: От гледна точка на Хитлер пактът Рибентроп-Молотов е последна стъпка към войната

Трябва да се погледне много по-дълбоко политиката през 30-те години, за да стане ясно как се стига до този договор, който е последният, преди да започне войната. Той е предшестван от много други договори. Това каза в предаването "12+4" по..

публикувано на 22.08.19 в 15:37
Георги Неделчев

Георги Неделчев: Новият кабинет в Италия ще бъде с орязани или временни функции

Дали ще се стигне до нови избори, или ще се състави ново правителство дори не е големият въпрос пред Италия и пред ЕС. Въпросът е накъде ще тръгне самата държава и какво ще бъде нейното влияние върху европейските политики. Това каза пред БНР..

публикувано на 22.08.19 в 14:43
Баба Цеца Бачкова от Враца

Приготвянето на зимнина или как врачани запечатват лятото в буркани

„Това лято за мен е незапомнено плодородие. Отрупани с плод дървета, отрупани с грозде лозя. Производството на домати пък особено впечатляващо. Всички клони са подпрени с колци, защото вече се чупят от плодовете.“ Такава картина описват във..

публикувано на 22.08.19 в 14:37
Андрей Райчев

Райчев: БСП просто не може да спечели София, но Мая Манолова може

Партиите се готвят отдавна за местните избори. Всички са в добра форма, почивали са лятото, така че устремът на всички ще бъде много голям. Това каза за БНР социологът Андрей Райчев. Реални прогнози за настроенията сред обществото в навечерието на..

публикувано на 22.08.19 в 13:58
Снимка на лунната повърхност, направена от китайския апарат „Чанъе-4“ след кацането.

Астронавти на НАСА включиха електрозахранването на нов модул за скачване на МКС

Астронавтите от НАСА Ник Хейг и Андрю Морган излязоха от Международната космическа станция /МКС/ в открития космос и включиха кабелите за електрозахранване към новия модул за скачване към американския отсек "Хармъни", съобщиха световните..

обновено на 21.08.19 в 19:19
Милка Василева, председател на съсловната организация

Милка Василева: Медицински сестри, акушерки и фелдшери няма да отнемат права от лекари

Индивидуални практики за медицински сестри, акушерки и фелдшери предлага Министерството на здравеопазването.  Идеята е те да могат да извършват манипулации и консултации без присъствието на лекар. Пред БНР Милка Василева от Българската асоциация за..

публикувано на 21.08.19 в 17:41

Д-р Софиянски: Има 7 стъпки за осигуряване на трудова заетост на хората с увреждания

"Като се обобщят изискванията на нормативните актове относно осигуряването на трудова заетост на хората с увреждания, би могло да се предложи една опростена процедура, която се свежда до 7 прости стъпки". Това каза пред БНР доктор Димитър Софиянски -..

публикувано на 21.08.19 в 17:04