12+3

Some Details

Публикации

Райна Маркова

Райна Маркова: Данните са новият петрол

Книгата "Контрол" на Райна Маркова има премиера тази вечер в София. Тази книга се оказва много свързана с актуални събития – хакерската атака срещу НАП например. "Когато става дума за скандални политически сюжети у нас, обикновено става дума за..

публикувано на 17.07.19 в 17:31

Каракачанов: Първите два самолета идват до 2023-та, ако бъде подписан договор до 31 юли

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов каза днес на комисията по отбрана в парламента, че ако договорът за самолетите Ф-16 бъде подписан до 31 юли 2019 година, първите два самолета – боен и учебно-боен – ще бъдат доставени до средата на..

публикувано на 17.07.19 в 17:13

Владислав Горанов: Целият допустим нов дълг ще бъде поет до края на годината

Целият допустим нов дълг в размер на 1 млрд. лева ще бъде поет до края на годината, заяви министърът на финансите Владислав Горанов преди заседанието на бюджетната комисия, на което се обсъжда втората актуализация на бюджета за тази година...

обновено на 17.07.19 в 16:48
Изгорялата на 9 януари сграда на Читалището в село Скребатно

Половин година след пожара читалището в Скребатно все още е в развалини

На 9 януари изгоря сградата на читалището в гоцеделчевското село Скребатно. Следствието е предложило прекратяване на досъдебното производство, но от прокуратурата са поискала разследването да продължи. Хората в Скребатно не са забравили..

публикувано на 17.07.19 в 16:10
Галина Георгиева

Депутатите избраха Галина Георгиева за член на СЕМ от квотата на НС

С гласовете на ГЕРБ, ДПС и 1 глас от „Воля“ Галина Георгиева беше избрана за член на Съвета за електронни медии. Срещу кандидатурата се обявиха от БСП и „Обединени патриоти“. Тя заема мястото на Иво Атанасов, чийто мандат приключи днес...

обновено на 17.07.19 в 15:18

Историята на "мазния влак" в колективната памет на Северозапада

В колективната памет на Северозапада една влакова композиция изпуска локомотивна пара с уютен апетитен аромат и противоречиви спомени. Малко има за „мазния влак“ в интернет, защото това е неформално, но пък масово познато за хората от региона..

публикувано на 17.07.19 в 15:10

Всеки засегнат от хакерската атака на НАП може да заведе иск срещу държавата

Всеки българин, засегнат от хакерската атака на данните на НАП, може да заведе иск срещу държавата, ако докаже изтичане на информация. Експертът по киберсигурност Явор Танев предупреди пред "Хоризонт" в предаването "12+4", че масовият български..

публикувано на 17.07.19 в 14:46
Къдринка Къдринова

Има ли риск от нов предсрочен вот в Испания

В Испания освен европейските избори месец по-рано имаше национални избори, на които Испанската социалистическа работническа партия спечели победа. Най-естествената коалиция изглежда коалицията с една друга лява партия „Унидос Подемос“...

публикувано на 17.07.19 в 14:23
Жулиета Пенева и Петър Витанов

Компромис ли е изборът на Урсула фон дер Лайен

Германката Урсула фон дер Лайен беше избрана за председател на Европейската комисия от Европейския парламент. За нея гласуваха 383 от присъстващите 733 евродепутати, 327 бяха против, 22 се въздържаха, 1 глас беше обявен за невалиден...

публикувано на 17.07.19 в 12:43
Теди Еротеева

Теди Еротеева – живот между фолклора и влогърството

Теди Еротеева е певица, която, както повечето изпълнители, открива любовта си към музиката още в ранна детска възраст. Голяма роля за това изиграват и родителите ѝ, като я възпитават в уважение към фолклора и традициите. Теди издирва..

публикувано на 16.07.19 в 17:08