12+3

Some Details

Публикации

Още три имена на донори в „Дървото на живота

Росен Иванов: Скоро ще бъде приета програма за насърчаване на донорството

Въпрос на кратко време е приемането на програма за насърчаване на донорството, заяви пред БНР Росен Иванов - изпълнителен директор на Изпълнителна дирекция „Медицински надзор“ Росен Иванов. Той коментира ситуацията с донорството в България,..

публикувано на 14.10.19 в 14:57
Проф. Григорий Вазов

Проф. Григорий Вазов: България в еврозоната най-рано след 5-7 години

България ще се присъедини към еврозоната най-рано след пет до седем години, прогнозира пред БНР финансистът проф. Григорий Вазов. По думите му това е много добър срок, защото страната ни ще се присъедини към клуба на богатите, когато е..

публикувано на 14.10.19 в 14:05

Проф. Мирчев: Зависимостта на секционни комисии е по-страшна от купуването на гласове

С наближаването на местните избори отново на дневен ред излиза темата за купуването на гласове. През уикенда бе арестуван мъж от Лясковец. Постъпват ли в ГИСДИ сигнали за купуване на гласове Още е много рано. Сигналите се появяват едни..

публикувано на 14.10.19 в 13:23
Тома Томов

Тома Томов: „Ислямска държава“ отново може да е фактор в региона

Има опасност „Ислямска държава“ отново да стане фактор в региона, заяви пред БНР журналистът Тома Томов. Той е съгласен с американския президент Доналд Тръмп, че това са безсмислени безкрайни войни. „Той иска да се махне от тях. Това..

публикувано на 14.10.19 в 13:05
Шведската академия присъди Нобеловата награда за литература за 2018 г. на полската писателка Олга Токарчук, а за 2019 г. – на австрийския писател Петер Хандке.

Полякиня и австриец са отличени с Нобел за литература

Полската авторка Олга Токарчук и австриецът Петер Хандке бяха отличени днес с Нобелови награди за литература, предаде Би Би Си. Обявени са двамата победители – един за 2019 г. и един за 2018 г., тъй като миналата година награда не бе връчена..

обновено на 10.10.19 в 18:25

Димитър Александров: Увеличава се интересът към италианските университети

Италия привлича всяка година 80 хиляди чуждестранни студенти. Обучението по водещите специалности като медицина, психология, инженерни науки е и на английски език. За новите възможности от следващата година отговор дават Дните на италианското..

публикувано на 10.10.19 в 15:45

Самоубийствата в България намаляват

10 октомври е Световен ден на психичното здраве. Тази година той е посветен на превенцията на самоубийствата и преминава под мотото "40 секунди за действие". На всеки 40 секунди някой в света губи живота си при самоубийство. В България през..

публикувано на 10.10.19 в 15:28
Ромските деца, които в понеделник бяха изведени от училище от родителите си след слух, че ще бъдат отнети от социални грижи, вече се връщат в класните стаи.

Проф. Дончо Градев: Хората са склонни към слухове, защото постоянно са лъгани

Хората са склонни към слухове, защото през последните десетилетия постоянно са лъгани, заяви пред БНР социалният психолог проф. Дончо Градев във връзка с истерията сред родители в някои градове, че социалните могат да отнемат децата им.     Слухът..

публикувано на 10.10.19 в 14:57

Мръсен въздух в София и през лятото

С два пъти над нормата са завишени нивата на азотен диоксид в София. Данните изнесоха от платформата AirBG. Според тях основната причина е автомобилният трафик. Измерванията за азотен диоксид от AirBG се правят от началото на юни месец и вече..

публикувано на 10.10.19 в 14:27

Красен Станчев: 20% от общините са относително независими заради собствени приходи

80% от общинските бюджети зависят от централния бюджет, т.е. само около 20% от общините са относително независими, защото имат достатъчно собствени приходи. Това заяви пред БНР икономистът Красен Станчев – основател на Института за пазарна..

публикувано на 10.10.19 в 14:11