12+3

Some Details

Публикации

Дойде ли време да сменим данъчната система

„Данъчната система у нас е безнадеждно остаряла, архаична. Тя е една зомби система. Лошото е, че финансовото министерство и правителството избягват да дискутират проблема за евентуалната ѝ промяна. МФ проявява форма на инат и на нежелание..

обновено на 15.07.19 в 13:04
Във Враца назрява конфликт между велосипедистите и градската управа, която забрани движението им в централните зони. Снимката е илюстративна.

Акцията за спиране на велосипедисти в центъра на Враца продължава

В началото на юли Община Враца предприе кампания срещу велосипедистите в централната пешеходна зона в града. Местната управа напомни за забраната за придвижване с велосипед по централната улица на Враца. Десетки са децата с велосипеди по..

публикувано на 11.07.19 в 15:45

Деца правят благотворителни кампании във Велико Търново

Две десетгодишни момичета от Велико Търново са посветили ежедневието си на благотворителни каузи. От три години Катерина Николова и Даря Калчева плетат гривнички от ластици и рисуват картички, които продават, а със събраните пари подпомагат..

публикувано на 11.07.19 в 14:56
Митко Новков

Радиотеатърът на БНР подготвя пиеса по “Боряна“ на Йовков

Директорът на Радиотеатъра на БНР Митко Новков и Таня Шахова гостуваха в предаването “12+3“ на програма “Хоризонт“ по повод пиесата “Пет“ по мотиви на знаменитата творба “Боряна“ на Йордан Йовков. В интервю за предаването “12+3“ разказаха..

публикувано на 11.07.19 в 14:28
От инициативата „Спаси София“ отново сезираха прокуратурата за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“.

От „Спаси София“ отново сигнализират прокуратурата заради “Графа“

Нов сигнал за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ е внесен в Софийска градска прокуратура  от инициативата „Спаси София“. Според сигнала общината е признала без основание  43 дни забавяне на ремонта и така е донесла облаги на фирмата изпълнител, заяви..

публикувано на 11.07.19 в 13:43

Койчо Русев: Пропускът при въвеждане на тол системата е липсата на обществено обсъждане

Идеята за създаването на тол системата е добра, каза пред БНР Койчо Русев - Председател на националната транспортна камара. Според него обаче най-сериозният пропуск е липсата на обществено обсъждане по темата, а отлагането цели да се скрият..

публикувано на 11.07.19 в 13:30
Първан Симеонов

Първан Симеонов: И четирите основни партии имат проблеми за решаване

“Трите политически партии, всъщност и четирите основни политически формации, като добавим това при патриотите, имат проблеми за решаване. Първо, очевидно е, че ГЕРБ прави сериозен опит за прочистване, точно на кметските избори ще си проличи дали..

публикувано на 11.07.19 в 12:55

Делото срещу бившия зам.-кмет Евгени Крусев за ремонта на Графа започва по същество на 30 септември

Първите разпити по делото срещу бившия заместник-кмет на София Евгени Крусев за ремонта на трамвайното трасе на столичната улица „Граф Игнатиев“ започват в края на септември. На разпоредително заседание днес стана ясно, че Столичната община..

обновено на 11.07.19 в 12:41

Среща в Министерството на културата по повод разпространението на фалшификати на картини

По-строги санкции за изработване и пласиране на фалшиви произведения на изкуството и създаването на лаборатории в МВР и министерството на културата, които да правят експертизи в тази сфера. Това са част от мерките, които бяха обсъдени..

обновено на 10.07.19 в 15:01

Волен Сидеров: Симеонов и Каракачанов торпилираха управлението на България

Основният въпрос е не аз ли съм заплаха – това решение, което вчера са взели колегите от ВМРО и НФСБ, на практика денонсира договора с ГЕРБ, който е сключен между ПП ГЕРБ и „Обединени патриоти“ – НФСБ, „Атака“ и ВМРО", заяви пред БНР лидерът на..

публикувано на 10.07.19 в 14:49