12+3

Some Details

Публикации

Изрисуван локомотив води бързия влак от София за Бургас

От Централна гара София днес замина уникален по рода си изцяло изрисуван локомотив. Машината пътува за първи път с бързия влак от София за Бургас, след което ще бъде включвана в съставите на различни композиции, пътуващи в страната...

обновено на 13.08.19 в 15:48

Къщата-музей на Адриана Будевска в Добрич ще бъде реконструирана

След повече от три години борба с институциите къщата-музей на Адриана Будевска в Добрич ще бъде реконструирана. Усилията на Регионалния исторически музей и на Община Добрич са на път да бъдат увенчани с успех, след като беше подписан договор..

публикувано на 13.08.19 в 15:43
Старши комисар Ивайло Иванов

Задържан е собственик на заведение в София, където снощи вилняха хулигани

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че е задържан единият от собствениците на популярно заведение в София, в което снощи е имало хулигански прояви и сплашване. Установени са трима от шестимата преки извършители, един от тях е задържан,..

обновено на 13.08.19 в 15:35

Пациентската организация „Лечение с хомеопатия” настоява за отмяна на разпоредба от Закона за здравето

Висше специализирано образование по хомеопатия поискаха представители на Националната пациентска организация "Лечение с хомеопатия". Те са недоволни, че единственото обучение по хомеопатия, което преминават българските лекари, са специализирани..

обновено на 13.08.19 в 15:24
Ваня Кастрева

Възражда ли се интересът към учителската професия

„През последните години в София се наблюдава голяма вътрешна миграция на педагогически специалисти. Картината е много динамична през юли и август. През миналия месец бяха обявени 682 работни места за педагогически специалисти. От тях..

публикувано на 13.08.19 в 14:11

Предлагат нова методика за изчисляване на линията на бедност

Линията на бедност в страната вече ще се изчислява по нова методика, като се отчита и годишната инфлация за така наречената малка потребителска кошница. Това предвижда качен за обществено обсъждане проект на Министерството на труда и социалната..

обновено на 13.08.19 в 13:50
Христо Казанджиев

Христо Казанджиев: Каспийски газ от Туркменистан е пиар акция

„Каспийски газ да захранва нашия хъб „Балкан“ – възможно е, но е малко вероятно, тъй като фронт държава, чрез която може да се реализира това, беше анонсирана Русия. Изглежда премиерът е забравил, че през 1997 година България сключи..

публикувано на 13.08.19 в 13:37
Министерски съвет

Има ли само красиво говорене за успехи във външната ни политика

„Има само красиво говорене за успехи във външната ни политика, но по-важното събитие настъпи, когато Бойко Борисов проведе наситен и вдъхновяващ разговор с руския премиер Дмитрий Медведев в столицата на Туркменистан по време на..

публикувано на 13.08.19 в 13:08

Протестиращите край Крушаре питат защо не е спрян дърводобивът заради АЧС

Протестиращите при сливенското село Крушаре изпратиха отворено писмо, в което питат защо не е спрян дърводобивът като превантивна мярка срещу разпространението на африканската чума по свинете. Писмото е адресирано до премиера Бойко Борисов, до..

обновено на 12.08.19 в 19:23

Застрахователите предлагат нова методика за обезщетяване

Асоциацията на застрахователите предлага нова методика, по която да бъдат оценявани щетите след катастрофи. Новата методика разграничава имуществените и неимуществените вреди. Обезщетение ще може да се получава при загуба на доход вследствие..

обновено на 12.08.19 в 16:53