Преди всички

Екипът на „Преди всички“ получава наградата "Сирак Скитник" - 25.01.2010 г.

От понеделник до петък - от 6 до 10 сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им.

Силвия Великова
velikova.jpg

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Таня Величкова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Доброволци помогнаха на хора в неравностойно положение да посетят пещерата Бачо Киро

Фондация “Ела и ти“ организира посещения за хора в неравностойно положение на различни места в България, до които иначе трудно биха стигнали. В конкретния случай трябваше да се организира посещение в пещерата Бачо Киро край Велико Търново...

публикувано на 12.11.19 в 13:59
Екатерина Русева

Националният конкурс “Ученици в действие“ за втора година

Сдружение за споделено учене ЕЛА организира за втора поредна година национален конкурс “Ученици в действие“ и дава възможност на ученици в периода между 5-и и 7-и клас да осъществят проект за подобряване на средата или общностния дух в училище,..

публикувано на 12.11.19 в 12:18
Авиобаза “Граф Игнатиево“

Проектът за Ф-16: САЩ впечатлени от пилотите ни, на ред е инфраструктурата

В края октомври военни от САЩ бяха на среща с българските Военновъздушни сили (ВВС) по проекта за новия изтребител. Били са обсъдени възможностите за тренировка на летците. Тези дни се очаква американски специалисти да огледат и летище „Граф..

публикувано на 12.11.19 в 10:49

Липсват пари за трайна консервация и реставрация на крепостта Трапезица

Евреи са живели през XIII век в крепостта Трапезица във Велико Търново. До тази хипотеза стигат археолозите, които преди броени дни приключиха с разкопките и проучванията в три от кварталите във втората след Царевец цитадела в старопрестолния град...

публикувано на 12.11.19 в 09:55
Нигяр Джафер - зам.-председател на здравната комисия в парламента.

Нигяр Джафер: Всяка година увеличаваме бюджета на НЗОК и какво от това

Балансът в бюджета на Здравната каса трябва да се промени, заяви пред БНР д-р Нигяр Джафер - зам.-председател на здравната комисия в парламента. По думите ѝ значително повече средства трябва да бъдат отделени за профилактика, ранна диагностика..

публикувано на 12.11.19 в 09:40
Единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев по време на изслушването му във ВСС.

Доц. Наталия Киселова: Сега трябва да се постави въпросът за отговорността на главния прокурор

Следващите месеци - между избора на нов главен прокурор и встъпването му в длъжност е подходящият момент за дебати за законодателни промени по отношение на отговорността на обвинител номер 1, заяви пред БНР доц. Наталия Киселова, преподавател..

публикувано на 12.11.19 в 09:19

Албена Симеонова: Фалшиви биопродукти се произвеждат със знанието на контролиращите лица

„Прави се опит да се съсипе имиджа на българския биопродукт“, каза пред БНР председателят на Българската асоциация биопродукти (БАБ) Албена Симеонова. Проверка на Министерство на земеделието е открила присъствие на фалшиви биофермери...

публикувано на 12.11.19 в 08:49

Иван Велков за предизвикателствата пред новия Столичен общински съвет

“С оптимизъм ще гледам на новия вариант на СОС, въпреки че виждам някои проблеми, които със сигурност няма да им позволят поне в началото да станат ефективна работеща система“, каза пред БНР Иван Велков, бивш зам. -председател на СОС в..

публикувано на 12.11.19 в 08:06
Белезниците на Николай Димитров бяха свалени за церемонията.

Арестуваният кмет на Несебър положи клетва

Пред препълнена зала на Общинския съвет в Несебър избраният кмет Николай Димитров и 21 общински съветници положиха клетва и встъпиха в длъжност. С възгласи "Свобода" хиляди жители на общината изразиха подкрепата си към кмета, който..

обновено на 11.11.19 в 15:29
Етнографската къща в Асеновград посреща годишнината си реновирана

Вграждат капсула на времето за годишнина на Етнографската къща в Асеновград

С празнична програма ще бъде отбелязана 30-годишнината на Етнографската къща в Асеновград. Актьорите от самодейния театър "Театрална работилница за мечти" ще представят кратък етюд, с който ще пренесат присъстващите в средата на 19 век, когато..

публикувано на 11.11.19 в 11:18