Преди всички

Екипът на „Преди всички“ получава наградата "Сирак Скитник" - 25.01.2010 г.

От понеделник до петък - от 6 до 10 сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им.

Силвия Великова
velikova.jpg

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Таня Величкова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Отличават най-добрите IТ проекти за годината

Тази вечер за пореден път ще бъдат отличени най-значимите IТ проекти за годината. Конкурсът се организира от специализирано издание и за петнадесетте години от провеждането му са представени над 400 проекта, каза за БНР Владимир Владков от..

публикувано на 19.02.19 в 11:57
Мария Спирова

Мария Спирова: Срещата в парламента по темата за българите във Великобритания беше много закъсняла

Миналата седмица в парламентарната комисия за българите в чужбина се проведе среща, посветена на положението на сънародниците ни във Великобритания. След нея стана ясно, че голяма част от българите там няма да успеят да получат статут след Брекзит...

публикувано на 19.02.19 в 11:35
Андрей Врабчев

Андрей Врабчев: Не успяхме да успокоим тона в България по темата Македония

Експертна комисия по историческите и образователните въпроси ще заседава в Скопие днес и утре. На заседанието ще се обърне внимание на съвместното и общо отбелязване и честване на събития и личности от нашата обща история, които да бъдат..

публикувано на 19.02.19 в 11:06

Георги Марков: Връщането на преференциите е връщане на отнети права на гражданите

С премахването на преференциите се отнемат права на българските граждани, каза за БНР депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Георги Марков, който призова премиерът Борисов да се намеси във връзка с промените в Изборния кодекс. „В България така или..

публикувано на 19.02.19 в 09:50

Атлантическият съвет на България иска оставките на Цацаров, ръководството на ДАНС и МВР

Атлантическият съвет на България поиска на оставките на главния прокурор и ръководството на ДАНС и вътрешния министър заради случая „Гебрев“ и трансферите на пари от Венецуелската държавна петролна компания през българска банка. Съветът поиска и..

публикувано на 19.02.19 в 08:53

Атанас Русев: Закъснялото приемане на закона срещу прането на пари доведе до хаос

Новият Закон за мерките срещу изпиране на пари и Правилникът към него изкараха адвокатите на протест, провокираха и спешна среща между Висшия адвокатски съвет и правната комисия. Законът предвижда обучение на работещите в над 20 категории..

публикувано на 19.02.19 в 08:21
Актрисата Весела Бабинова е с една от главните роли във филма

„Денят на бащата“ – 6-сериен български филм тръгва по БНТ

В ефира на БНТ ще бъде излъчен новият български шестсериен филм "Денят на бащата". Зрителите ще могат да го гледат всеки понеделник и вторник от 22:00 ч. Част от филма е сниман в студио на Българското национално радио. В главните роли са..

публикувано на 18.02.19 в 15:04

Как в Елин Пелин учат децата на родолюбие и национална гордост

Как в град Елин Пелин учат децата на родолюбие, национална гордост и почит към българските национални герои. Всяка трета неделя от месеца деца от 6- до 12-годишна възраст се събират в клуба „Аз съм българче“ в общината в Елин Пелин за да..

публикувано на 18.02.19 в 14:21

Съдът в Смолян върна бебето на Симона Алексова у дома

Районният съд в Смолян постанови, че новороденото бебе Александър вече може да бъде отглеждано от родната му майка Симона Алексова от село Арда. Съдът върна бебето на Симона и отхвърли молбата на Дирекция „Социално подпомагане“ за настаняване на..

публикувано на 18.02.19 в 12:44

"От Балкана до Дунав. Идеи за пътешествия в Дунавска България"

Весела Николаева, Гавраил Гавраилов и Михаил Михов са авторите на туристическия наръчник „От Балкана до Дунав. Идеи за пътешествия в Дунавска България“. „Искахме да покажем колко е красива и непозната е Дунавска България и как с общи..

публикувано на 18.02.19 в 10:31