Преди всички

Екипът на „Преди всички“ получава наградата "Сирак Скитник" - 25.01.2010 г.

От понеделник до петък - от 6 до 10 сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им.

Силвия Великова
velikova.jpg

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Таня Величкова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Стартира седмият пореден сезон на "Пътуващо лятно кино с БНТ1"

На 19 юли стартира седмият пореден сезон на „Пътуващо лятно кино с БНТ1ׅ“. Тазгодишното издание на националната кампания за възстановяване на летните кина в България ще бъде открито с филма „Посоки“ на режисьора Стефан Командарев. По традиция..

публикувано на 19.07.18 в 12:54

„Журналистика за развитие“ - конкурс на Българската платформа за международно развитие

В ход е журналистически конкурс, който трябва да акцентира върху целите на ООН за развитие. Нарича се „Журналистика за развитие“ и се осъществява в рамките на проект „Граждански диалог“, а инициатори на този проект са Българската платформа за..

публикувано на 19.07.18 в 12:04

30 са работещите почивни бази за деца у нас

Дружеството „Ученически отдих и спорт“ ЕАД, чийто принципал е Министерството на образованието, се грижи за базите за ученически отдих и спорт. „Дружеството стопанисва около 160 бази, но в момента работят едва 30, като 19 от тях са на море, а..

публикувано на 19.07.18 в 11:37
Пред Народното събрание партия „Възраждане“ представи резултатите от подписката за референдум срещу приемане на европейската валута

Над 220 000 подписа с искане за референдум за еврото внасят в НС от партия "Възраждане"

Партия "Възраждане" продължава акцията по събирането на подписи пред НС с искане за провеждане на референдум дали да се въведе еврото у нас. Подписката ще бъде внесена в парламента. Партията е събрала до момента 227 000 подписа, каза в „Преди..

обновено на 19.07.18 в 10:45

В две стада са открити положителни проби за чума, но планираното за днес умъртвяване на животни се отлага

В две стада са открити положителни проби на заболяването чума по дребните селскостопански животни, стана ясно след заседанието на Координационния щаб за опасно заразни болести по животните. Евтаназията към момента обаче се отлага до..

обновено на 19.07.18 в 10:25

Първо заседание на парламентарната комисия, проверяваща твърденията на Николай Колев - Босия

За днес е насрочено първото заседание на създадената в сряда парламентарна комисия, която ще проверява твърденията на Николай Колев - Босия за злоупотреби при получаването на шофьорски книжки, заради които той повече от месец гладува. Според един..

обновено на 19.07.18 в 10:05
Стоян Мирчев

Ст. Мирчев: Натиск върху БСП за Истанбулската конвенция не може да бъде оказван

Няколко месеца след като БСП се обяви срещу ратификацията на Истанбулската конвенция, ПЕС определи това като „трагична грешка“.  Делегация на европейската левица дойде у нас, за да проучи случая. В България вече са генералният секретар на ПЕС и..

публикувано на 19.07.18 в 09:52
Хераклея Синтика, снимка: http://www.archaeologia-bulgarica.com/

Създателите на платформата Archaeologia Bulgarica се надяват тя да стане инструмент за превенция срещу иманярството

Новата платформа Archaeologia Bulgarica – в "триединство" от сайт, страница в социалните мрежи и YouTube канал стигна за по-малко от месец от съществуването си до няколко десетки хиляди души с един клип, в който журналистът Ирина Вагалинска..

публикувано на 18.07.18 в 11:27

Нова надежда за сградата на читалището в Шипка

Красивата читалищна сграда в град Шипка съществува от 1861 година, но се руши. Наскоро беше проведена дискусия за нейното минало, настояще и бъдеще. В предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ Татяна Косекова - председател на народно читалище..

публикувано на 18.07.18 в 10:45

М. Соколов: Тръмп е наясно, че няма да е президент завинаги и ще трябва да се върне към бизнеса си

Не бих казал, че поведението на Доналд Тръмп предизвиква сътресения в сферата на сигурността толкова, колкото подлага на тест съществуващите споразумения и сътрудничеството с партньорите на САЩ от Европа и Азия. Това каза за предаването „Преди..

публикувано на 18.07.18 в 10:21