Преди всички

Екипът на "Преди всички" получава наградата "Сирак Скитник" - 25.01.2010г.

От понеделник до петък – от 6 до 10 сутринта можете в “Преди всички” да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.  Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им.

Силвия Великова
velikova.jpg

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е “Преди всички” с водещи: Силвия Великова, Таня Величкова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Националното състезание по дебати ще се проведе днес и утре в София

Националното състезание по дебати ще се проведе днес и утре в София. Състезанията "Дебати" са игри с образователен характер, при които участниците дискутират различни общественозначими теми. Състезателите са разделени на отбори, които са наречени..

публикувано на 15.12.17 в 11:26

ВМА и ЦСКА-София се обединиха в благородната кауза „Дари кръв – спаси живот“

ВМА и ФК ЦСКА-София се обединиха в една благородна инициативата „Дари кръв – спаси живот“. Представители на футболния клуб ще участват в кръводарителска акция, която започна в 10.00 часа в Центъра по транфузионна хематология към ВМА. Целта е с..

публикувано на 15.12.17 в 11:15
Клавиатура

Киберсигурността, електронното гласуване и управление – на фокус в София

Кибер заплахите, политиките в сферата на интернет, електронното управление и гласуване ще са сред темите на кръгла маса  „Сътрудничество в областта на кибер сигурността и политиките за интернет - диалог България-ICANN“. Тя  ще се проведе днес в..

публикувано на 15.12.17 в 11:15

"Ангелска ЧУДОтворителница“ - благотворителен коледен щанд на "Искам бебе"

47 бебета във Велико Търново са родени през последните шест години с финансовата помощ на общинската програма „Ин витро“.“Ангелска ЧУДОтворителница“ и тази година е на Коледния базар във великотърновския парк „Марно поле“. Благотворителният щанд..

публикувано на 15.12.17 в 10:36

Много от бизнес плановете на ВиК дружествата с цените са приемани формално от местните власти

Много от бизнес плановете на ВиК дружествата, в които се почват цените на водата и услугите, са приемани формално от местните власти. Това каза Ивайло Касчиев от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Първоначалният контрол се извършва..

публикувано на 15.12.17 в 10:14

Проф. Бенишева: Мораториумът върху лекарствата е частен случай, проблемът в системата е много дълбок

Мораториумът върху иновативните лекарства и дебатът около него реално е частен случай. Той касае определен кръг от хора, нарушава определени интереси – на определени корпоративни структури, но всъщност проблемът в системата е много дълбок и много..

публикувано на 15.12.17 в 09:49

Кметове предлагат некоректните арендаторите да не получават субсидии

Арендаторите, които не се издължават на собствениците на земя, да не получават субсидии. Предложението е на кмета на Дългопол и е отправено към законодателите, с надеждата, че те ще го вземат предвид при обсъждането на Закона за собствеността и..

публикувано на 15.12.17 в 09:08

СОС гледа бюджета на София за 2018

Борбата със замърсяването на въздуха в София продължава да бъде водеща тема в столицата. В началото на следващата седмица, в западната част на София, три квартала ще протестират синхронно срещу мръсния въздух в столицата.  В „Преди всички“..

публикувано на 15.12.17 в 08:28

Петр Поспихал представя изложба на самиздатски книги от времето на социализма

Дългогодишният посланик на Чехия в България Петр Поспихал представя в рамките на Литературния фестивал дисидентска литература и изложба на самиздатски книги от времето на социализма. В интервю за предаването "Преди всички" той обясни:..

публикувано на 14.12.17 в 10:31

Японката Акико Накаяма представя днес в София своя аудио-визуален пърформънс

Японката Акико Накаяма представя в Дома на киното аудио-визуален пърформънс, като част от европейското си турне. В интервю за предаването „Преди всички“ Накаяма обясни: Живи картини са комбинирани страшно много характеристики в рисуването,..

публикувано на 14.12.17 в 10:04