Преди всички

Екипът на "Преди всички" получава наградата "Сирак Скитник" - 25.01.2010г.

От понеделник до петък – от 6 до 10 сутринта можете в “Преди всички” да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.  Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им.

Силвия Великова
velikova.jpg

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е “Преди всички” с водещи: Силвия Великова, Таня Величкова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации
Александър Сабанов

Александър Сабанов: Трябва да се види как ще се финансира сделката за ЧЕЗ и кой стои зад нея

Комисията, която ще проверява сделката за ЧЕЗ, се събира на първото си работно заседание, на което ще бъдат приети вътрешните правила за работата ѝ. В предаването "Преди всички" Александър Сабанов от Обединените патриоти, който е и член на..

обновено на 21.03.18 в 09:14

Стефан Манов: Ефектът с ареста на Саркози вероятно е търсен умишлено

"Ефектът с ареста на бившия френски президент Никола Саркози най-вероятно е търсен умишлено", заяви в предаването "Преди всички" Стефан Манов – председател на Обществения съвет на българите зад граница:   "Вероятно ефектът е търсен. Вероятно има и..

публикувано на 21.03.18 в 08:50

Градското земеделие - глътка въздух за работещите в офис

За разлика от други европейски градове, занимаващите се с градско земеделие в София не го правят, защото няма как да си набавят храна. Това каза в предаването "Преди всички" Дона Пикард от Института за изследване на обществата и знанието. Тя сподели..

публикувано на 20.03.18 в 10:56

Предстои мащабна национална проверка на сградите за достъп на хората с увреждания

Все още голяма част от обществените сгради имат проблеми с достъпната архитектурна среда. Това каза председателят на Комисията за защита от дискриминация  Ана Джумалиева пред "Хоризонт". Тя съобщи, че предстои мащабна национална проверка на Комисията..

публикувано на 20.03.18 в 10:40
Фрагмент от корицата на изданието

Политологът Димитър Ганев с анализ на Прехода в книгата "Пътят към Конституцията"

Политологът Димитър Ганев представя книгата си "Пътят към Конституцията". Според автора това е опит за обективен прочит на събитията,  без емоцията на годините от началото на Прехода и субективизма, който привнасят съвременниците на определени..

публикувано на 20.03.18 в 09:21

Монументът на Бузлуджа спечели европейска подкрепа по програма за паметници в риск

"Паметникът на Бузлуджа е изключително ценен като архитектура, като инженерно постижение, като изкуство и има голям потенциал както за развитието на туризма, така и за преосмислянето на много други такива паметници". Това мнение изрази пред "Хоризонт"..

публикувано на 20.03.18 в 09:18

Държавно предприятие да управлява борбата с градушките, иска проектозакон на МЗХГ

Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) предлага за обществено обсъждане проект на Закон за превенция от природни бедствия и неблагоприятни климатични събития в земеделието. Законопроектът се мотивира със зачестилите екстремни прояви..

публикувано на 20.03.18 в 08:40

Законопроект предвижда наследниците да плащат и такса за поддържане на гробищните паркове

Националното сдружение на общините подготвя законопроект, който предвижда наследниците на починалите да плащат и такса за поддържане на гробищните паркове. Предвижда се още въвеждането на регистър на частните траурни агенции, както и на..

публикувано на 20.03.18 в 08:26

Прахосничеството в държавните предприятия е много сериозно

В около 90 на сто от държавните предприятия – ако бяха в частния сектор, никой не би инвестирал. Това каза в предаването „Преди всички“ икономическият анализатор Георги Вулджев . Той коментира доклад на Европейската комисия, в който се посочва, че..

публикувано на 20.03.18 в 07:51
Деян Белишки

Как лекуват зъбите в България и в Швеция

В България използваме прекомерно много захар и сладки храни и това започва още от детските домове, градини и училищата. У нас позволяват на децата да си носят сладки неща в училище, а в Скандинавия това не може да се случи и ако в училище си донесете..

публикувано на 19.03.18 в 13:30