Огнян Балканджиев

Изложба от шаржове на известни европейци за Деня на Европа в Русе

Изложба от шаржове на известни европейци бе открита днес в Русе по повод Деня на Европа. Автор на картините е художникът Огнян Балканджиев, а творбите му вече бяха публикувани в предизборната онлайн платформа на Европейския парламент. Идеята за..

публикувано на 09.05.19 в 17:34

„Клавиатурна(та) грешка“ на Тери Пратчет

Мемоари на Тери Пратчет са вече на българския пазар. За първи път. „Клавиатурна грешка“ е сборник с есета, който проследява цялата писателска кариера и цялата личност на любимия на милиони читатели автор. „Много от познатите герои на автора..

публикувано на 09.05.19 в 14:49
Мартина Апостолова (вдясно) с режисьорката Надежда Косева.

Поредна награда за филма „Ирина“ на Надежда Косева

Дебютният филм на режисьорката Надежда Косева беше отличен за пореден път . Лентата „Ирина“ получи два приза от 14-ия филмов фестивал в Лос Анджелис - за най-добър филм и наградата на публиката. Филмът „Ирина“ беше в конкуренция с 11 филма от..

публикувано на 09.05.19 в 13:56

Шест произведения са номинирани за български роман на годината

Националната литературна награда за български роман на годината "13 века България" ще бъде връчена на официална церемония тази вечер в НДК.  Конкурсът е организиран от фонд „13 века България“, а номинациите са от жури, в което влизат проф. Амелия..

публикувано на 09.05.19 в 08:10
„Две сватби“ на Златю Бояджиев

В Париж показват картини на едни от най-известните български художници

В средата на следващата седмица Българският културен институт в Париж ще представи за първи път за широка публика част от художествената колекция на Министерството на външните работи и Българското посолство във Франция. Поводът за..

публикувано на 08.05.19 в 19:05

Изложба показва постиженията на Българо-швейцарската програма за сътрудничество

Най-значимите постижения на Българо-швейцарската програма за сътрудничество бяха представени на фотоизложба в Народното събрание. Само за последните години програмата е подкрепила над 120 инициативи и ключови за България сектори като сигурност,..

обновено на 08.05.19 в 17:14
 Цветана Манева

„Преливащи се театрални реалности“ е мотото на международния театрален фестивал „Варненско лято“

„Преливащи се театрални реалности“ е мотото на 27-ото издание на международния театрален фестивал „Варненско лято“, който ще се състои от 1 до 11 юни. Това съобщи артистичният директор на събитието  Цветана Манева. Над 30 спектакъла ще види..

публикувано на 08.05.19 в 15:47
Яра Бубнова

Рада Букова и Лазар Лютаков представят проекта си "Как живеем" на биеналето във Венеция

Рада Букова и Лазар Лютаков представят проекта си „Как живеем“ на 58-ото биенале за изкуство във Венеция днес. След официалното откриване българският павилион ще бъде отворен за публиката от 11 май до 24 ноември. Павилионът вече е готов, каза..

публикувано на 08.05.19 в 13:05

Четвъртото издание на "Кино в длан" раздава награди тази вечер в столичното кино "Одеон"

Четвъртото издание на фестивала "Кино в длан" ще раздаде своите награди тази вечер в столичното кино "Одеон". Близо 80 късометражни филма, заснети с мобилни телефони, се състезават в конкурса, чиято цел е да предостави възможност и пространство..

обновено на 08.05.19 в 12:47
Кристиян Малинов

Студент по египтология написа три фентъзи романа

„Да знаеш как да изградиш света на героите си, така че да задържа вниманието на хората. Това за мен бе едно от най-трудните неща“, каза пред БНР младият писател Кристиян Малинов. Той е студент по египтология последна година в Нов български..

публикувано на 08.05.19 в 11:29