Инфлацията и политическите рискове - пречка пред икономическото възстановяване на еврозоната

Инфлацията и политическите рискове могат да попречат на икономическото възстановяване на еврозоната, пише "Ройтерс" в аналитичен материал, озаглавен "Еврозоната - истинско възстановяване или друга песен на сирените?".   Според Джеймс МакКан от..

публикувано на 26.02.17 в 16:22

Европейските кредитори на Гърция и МВФ могат да постигнат споразумение, което не включва намаляване на гръцкия дълг

Много е вероятно европейските кредитори на Гърция и Международният валутен фонд да постигнат споразумение, което не включва намаляване на гръцкия дълг, твърди зам.-финансовият министър на Германия Йенс Спан . В интервю за местна медия, цитирано от..

публикувано на 26.02.17 в 13:46

Храните на едро поевтиняват през седмицата

Храните на едро поевтиняват през седмицата, отчитат от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. От края на януари, когато индексът беше на най-високото си равнище, има спад от близо три на сто. През седмицата поскъпване има при месните и..

публикувано на 26.02.17 в 12:55
Френският президент Франсоа Оланд на земеделското изложение в Париж

Министърът на земеделието откри българския щанд на агросалона в Париж

Министърът на земеделието Христо Бозуков откри българския щанд на Международното селскостопанско изложение в Париж. Страната ни беше представена с традиционни млечни и месни храни, вина, пчелен мед, продукти от маслодайна роза, етерично-маслени култури,..

публикувано на 25.02.17 в 19:48

Бьокенкамп: Еврозоната да се раздели на две - силните и слабите икономики

Еврозоната трябва да се раздели на две части - на силните и слабите икономики. Това коментира пред "Хоризонт" германският икономист Жерар Бьокенкамп . Европейската идея за обединение трябва да се запази, но това не отменя възможността да се променят..

публикувано на 25.02.17 в 09:36

600 млн. лева са събрали синдиците на КТБ

600 милиона лева са събрали синдиците на Корпоративна търговска банка, съобщават от КТБ.  Това представлява над 40% от сумата при обявяването на несъстоятелността на банката.  Общата стойност на активите при влизането на синдиците е била над 1,3 млрд...

публикувано на 24.02.17 в 17:08
Христо Алексиев

Христо Алексиев: Около 250 милиона лева задължения на БДЖ трябва да се разсрочат

Около 250 милиона лева задължения на БДЖ трябва да се разсрочат и рефинансират при по-добри условия, оповести министърът на транспорта Христо Алексиев В момента наказателните лихви по сегашния заем е осем процента, това е недопустимо, това е..

публикувано на 24.02.17 в 16:46

Неритмичното обявяване на обществените поръчки за санирането е основно затруднение за строителните фирми

Неритмичното обявяване на обществените поръчки за проектите за санирането на жилищата е основно затруднение за строителните фирми.  Това обясни председателят на Българската строителна камара Николай Станков . Местната власт в желанието си на всички..

публикувано на 24.02.17 в 16:04
Агенция по вписвания

За последните три години финансовата тежест върху бизнеса е нараснала с 40%

За последните три години, финансовата тежест върху бизнеса е нараснала с 40%, съобщи служебният премиер Огнян Герджиков .  По време на икономически форум премиерът съобщи, че се подготвя постановление за намаляване на високите такси за..

публикувано на 24.02.17 в 13:32

Изтича срокът за пререгистрацията на земеделските стопани

Изтича срокът за пререгистрацията на земеделските стопани - припомнят от Министерството на земеделието. Кандидатите за субсидии през 2017 г. трябва да се пререгистрират до 28 февруари в областните дирекции "Земеделие". Регистрация трябва да направят..

публикувано на 24.02.17 в 12:55