Градушка е нанесла големи щети по реколтата край Айтос, Карнобат и в Сливенско

Реколтата в две села на община Айтос е напълно унищожена от снощната градушка. Сериозни поражения има и в селата от община Карнобат. Н апълно е унищожена земеделската продукция в селата Пирне и Дрянковец, обясни Рачо Рачев - ръководител на дирекцията..

обновено на 18.05.18 в 19:27
Петкова и представители на консорциума Шах Дениз

България може да получи природен газ от Азербайджан през 2020 година

Представители на консорциума "Шах Дениз" са уверили министъра на енергетиката Теменужка Петкова, че страната ни може да получи първите количества природен газ от Азербайджан през 2020 г.  От своя страна министър Петкова информира, че се работи активно по..

публикувано на 18.05.18 в 18:12

Тазгодишният розобер - ниски изкупни цени и свръхпроизводство

В пика на розобера розоварните са препълнени и не могат да преработват добитите свръхколичества розов цвят. Някои от розоварните са обявили нулева година. В тазгодишната кампания изкупните цени на розовия цвят са три пъти по-ниски в сравнение с..

публикувано на 18.05.18 в 16:51

Концесионерите на летище Пловдив инвестират в него над 160 милиона евро

Над 160 милиона евро ще инвестират концесионерите на летище Пловдив, което е двойно повече от предвидените в концесията. Това стана ясно на среща между министъра на транспорта Ивайло Московски и представители на консорциумът между "Хайнан" и "Пловдив..

публикувано на 18.05.18 в 16:29
Симеон Дянков

Симеон Дянков: От общоевропейска гледна точка срещата ЕС - Западни Балкани не беше успешна

„Вчерашната среща на върха ЕС – Западни Балкани беше успех за страната ни от гледна точка на двустранните ни отношения с държавите от Западните Балкани. От общоевропейска гледна точка обаче срещата не беше успешна“. Това коментира в предаването..

публикувано на 18.05.18 в 13:49
Маркус Байрер

М. Байрер: Има реален шанс Великобритания да остане в общия европейски пазар и след Брекзит

Има реален шанс Великобритания да остане част от общия европейски пазар и след напускането на Европейския съюз. За тази цел обаче е необходимо най-напред да се реши въпросът със Северна Ирландия, за да продължи преговорният процес. Това коментира..

обновено на 18.05.18 в 13:39
Теменужка Петкова

Държавата е събрала близо 100 милиона лева от концесионни такси за добив на метали през 2017-а

Приходите от концесии в добива на метали се увеличават, обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова. През миналата година държавата е събрала близо 100 милиона лева от концесионни такси. Законовите промени, с които незаконният добив на подземни..

публикувано на 18.05.18 в 13:18

България си е поставила цел до 2035 година 65% от битовите отпадъци да се рециклират

България си е поставила цел до 2035 година 65 процента от битовите отпадъци да се рециклират. В момента се рециклират около 32 процента.  Това стана ясно на форума "Кръгова икономика и чисти технологии", който е под патронажа на..

обновено на 18.05.18 в 10:59
Мария Габриел

Габриел: Роумингът на мобилни данни в страните от Западните Балкани ще поевтинее драстично

Роумингът на мобилни данни в страните от Западните Балкани ще поевтинее драстично, обяви еврокомисарят по дигитализацията Мария Габриел. Още от август тази година всеки ще може да използва по-евтини услуги, а истинският пробив ще дойде от лятото на..

публикувано на 18.05.18 в 10:37
Лъчезар Борисов

Л. Борисов: Ръстът на инвестициите в България през първото 3-месечие на годината е 7,2%

Ръстът на инвестициите в България през първото 3-месечие на годината е 7,2%, което е два пъти повече от реалния растеж на икономиката. Тази тенденция се задълбочава, заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов в предаването на..

публикувано на 18.05.18 в 09:43