Теменужка Петкова

Теменужка Петкова: Дефицитът в НЕК е свит до минимално възможното

"Вземат се мерки и дефицитът в НЕК е свит до минимално", заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова: "Това, което трябва да се случи от тук нататък, е да се върви към пълната либерализация на електроенергийния пазар, а освен това, да бъдат..

публикувано на 17.05.19 в 12:50

КЕВР с поредна проверка на енергийната борса и търговските участници

Комисията за енергийно и водно регулиране е започнала поредната проверка на енергийната борса и търговските участници, съобщи председателят на регулатора Иван Иванов. Причината този път е скокът на тока от миналата седмица в два поредни дни, което..

публикувано на 15.05.19 в 13:49

НСИ: Безработицата през първото тримесечие у нас е 5 процента

Безработицата през първото тримесечие е 5 процента или 165 300 души. Равнището ѝ е с 0,7 процента по-ниско в сравнение със същия период на миналата година, отчете Националният статистически институт. 87 500 от безработните са без работа повече от 1..

публикувано на 15.05.19 в 12:18

Предлагат земеделците да бъдат извадени от обхвата на Закона за горивата

Земеделските производители с ведомствени бензиностанции да бъдат извадени от обхвата на Закона за горивата, предлагат експерти. Предложението ще се обсъжда днес при министъра на икономиката.  Емил Караниколов събира всички заинтересовани страни..

публикувано на 15.05.19 в 08:03

Най-големият СПА и балнеохотел в страната ще бъде изграден в Казанлък

Най-големият СПА и балнеохотел в страната ще бъде изграден на територията на община Казанлък. Инвестицията ще надхвърли 25 милиона евро и се предвижда да създаде работни места за близо 200 души. Хотелският комплекс ще ползва минералните извори на..

публикувано на 14.05.19 в 19:28

НСИ: Средната заплата в България е 1208 лева

Средната заплата в страната нараства с над 12 процента за година, сочат данните на Националния статистически институт за първото тримесечие на годината. Растежът в частния сектор е по-бърз в сравнение с обществения, а най-голямо - почти 18 на..

обновено на 14.05.19 в 17:21

Румъния намалява ДДС за традиционни и биохрани на 5%

Румъния реши да намали ДДС върху традиционни и биохрани от 9 на 5 процента. Това според премиера Виорика Дънчила ще увеличи достъпа на румънците до здравословните продукти с високо качество, които са все по-търсени на пазара на хранителни стоки. В..

публикувано на 14.05.19 в 17:16
Президентът Румен Радев говори на откриването на технологичния форум „Уебит“

Румен Радев: София се налага като дигитална столица

В София започна технологичният форум „Уебит“. Разговори за бъдещето на дигиталната среда и възможностите за инвестиции са част от събитието.  Президентът Румен Радев отбеляза на откриването, че София се налага като дигитална столица и България се..

публикувано на 14.05.19 в 14:35

Гръцка корпорация ще строи газовата връзка с южната ни съседка

Гръцката корпорация "Джей енд Пи - Авакс" ще строи българо-гръцката газова връзка, съобщиха от „Ай Си Джи Би“ - компанията - инвеститор на проекта.  Така след като спечели обявената обществена поръчка, една от най-големите строителни фирми в Гърция ще..

публикувано на 14.05.19 в 13:52
Тихомир Безлов

Тихомир Безлов: Сивият сектор при горивата е до 30%

Сивият сектор при горивата се определя между 14 и 30 процента. Това каза Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. Той посочи и с колко се ощетява хазната: "Тази огромна индустрия всъщност това е най-големият пазар в България, няма..

публикувано на 14.05.19 в 12:54