Италианското правителство спасява затънали местни банки

Италианското правителство обеща да спаси две венециански банки, след като снощи Европейската централна банка съобщи, че те са затънали в необслужвани кредити и са на път да фалират.    Премиерът Паоло Джентилони заяви по държавното радио, че спестяванията..

публикувано на 24.06.17 в 19:43

Мудис: Икономиката в Гърция се стабилизира, но растежът е неустойчив

Международната агенция Мудис повиши с една степен инвестиционния статут на Гърция. Решението е аргументирано с постигнатата наскоро сделка с кредиторите. те се съгласиха да отпуснат на Атина нов транш от спасителната помощ. Гърция показва временни..

публикувано на 24.06.17 в 13:19

България и Гърция ускоряват изграждането на газовата връзка помежду си

България и Гърция ще работят за ускоряване на дейностите по завършване на проекта за изграждане на междусистемната газова връзка между двете страни. Това е било потвърдено на среща в Атина на енергийния министър Теменужка Петкова и гръцкия й колега..

публикувано на 23.06.17 в 20:11

Близо 3 800 млади фермери получиха 1,6 млн. лева от фонд "Земеделие"

Фонд "Земеделие" изплати над 1 600 000 лева за подпомагане на млади фермери. Финансовата помощ е получена от близо 3 800 стопани на възраст под 40 години, които са декларирали обработваеми площи  по Схемата за единно плащане на площ. Субсидията се отпуска..

публикувано на 22.06.17 в 17:32

България и Македония ще проучат възможностите за изграждане на междусистемна газова връзка

България и Македония ще проучат възможностите за изграждане на междусистемна газова връзка. За съвместна работна група по този въпрос са говорили днес в София министърът на енергетиката Теменужка Петкова и македонският премиер Зоран Заев . Според..

публикувано на 21.06.17 в 17:07

Сдружение "Недвижими имоти": Няма балон на имотния пазар

Няма балон на пазара на недвижими имоти в България. Това обявиха от Националното сдружение "Недвижими имоти", което следи пазара у нас от 25 години. Цените вървят от 1000 до 1350 и при луксозните дори до 2000 евро на квадратен метър за различните..

публикувано на 21.06.17 в 16:13

Как да резервираме ваканцията си онлайн без излишни рискове

Все повече хора използват интернет, за да организират ваканцията си и да спестят време като резервират онлайн. За съвет как да правим това, без да си създаваме негативни усещания, се обърнахме към Игнат Арсенов , който е директор на Европейския..

публикувано на 21.06.17 в 14:45

Трудовите договори с чуждестранните работници трябва да бъдат и на български, и на разбираем за тях език

От края на миналата седмица режимът за наемане у нас на сезонни работници от страни извън Европейския съюз вече е облекчен. Отпаднаха редица документи, които доказват стажа и професионалния опит на наетите. Очаква се между 4 и 6 хиляди работници..

публикувано на 21.06.17 в 14:22

Има ли надежда за повишаване на заплатите в шивашкия сектор

Предимно жени са работещите в леката промишленост у нас, като заплатите са по-ниски от тези на работниците в Азия, посочва КНСБ в свое проучване. Колко ниски са възнагражденията в шивашкия сектор и как могат те да се повишат – отговор на тези..

публикувано на 21.06.17 в 10:58

КНСБ обсъжда на конференция доходите и условията на труд в леката промишленост

Работещите в леката промишленост у нас получават по-малко от работниците в Азия. А в Азия, обикновено, заплатите са сред най-ниските в света, посочва КНСБ в свое проучване. Доходите и условията на труд в бранша са тема на конференция, която синдикатът..

обновено на 21.06.17 в 09:13