Румен Порожанов

Порожанов: Нови 63 градозащитни площадки ще работят от началото на май

Нови 63 ракетни площадки по градозащита ще заработят още от началото на месец май, съобщи по време на парламентарния контрол земеделският министър Румен Порожанов. Само на територията на област Стара Загора новите ракетни площадки са 25.  Сега..

публикувано на 22.03.19 в 17:19
Бисер Петков

Бисер Петков: Повече от 11 хиляди безработни ще бъдат обучени на над 40 професии

Повече от 11 хиляди безработни ще бъдат обучени тази година на над 40 професии. Това обяви по време на изслушването си в Народното събрание министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. Основно това ще са трайно безработни и хора от общини с..

публикувано на 22.03.19 в 14:10

КЗК разреши сделката за "Нова телевизия"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши сделката за продажбата на Нова телевизия, съобщиха днес от държавния регулатор. На 22 февруари стана ясно, че фирмата „Адванс медиа груп“ на бизнесмените Кирил и Георги Домусчиеви и шведската..

публикувано на 22.03.19 в 12:38
Сградата на улица „Латинка“ в столичния квартал „Изток“, известна като „Къщата на буквите“.

Добромир Ганев: Не е незаконно да се сключват имотни сделки по данъчна оценка

Добромир Ганев, председател на Националното сдружение „Недвижими имоти“ коментира пред БНР казуса с апартаментите на политици от ГЕРБ с думите, че „тук става въпрос първо за икономически понятия - продажна цена и стойност - това са две абсолютно..

публикувано на 22.03.19 в 12:10

КЗК представи в парламента анализ на продажбите на горива

Държавата да не прилага нормативни изисквания за изсветляване на сектора на горивата, които нарушават конкуренцията. Това е едно от основните предписания на Комисията за защита на конкуренцията, която установи, че няма картел при продажбата на горива...

публикувано на 21.03.19 в 16:55

Илияна Йотова: Новите технологии не трябва да обричат на социална изолация

Новите технологии овластяват жените. Изводът е на „Галъп интернешънъл“ след проучване за нагласите и навиците на мъжете и жените спрямо технологиите и за връзката „жени-технологии-време“. Днес в София се проведе конференция „Жени. Технологии...

публикувано на 21.03.19 в 15:24

НАП предлага от септември бензиностанциите да издават касови бележки с разбивка

Националната агенция за приходите предлага от септември бензиностанциите да издават касови бележки с подробна разбивка на покупната и продажната цена на горивото, както и наложените такси  върху него. Задължението трябваше да влезе в сила от 1..

публикувано на 21.03.19 в 15:24

Топлофикация София дължи 140 млн. лв. на „Булгаргаз“

Топлофикация София дължи 140 млн. лева на „Булгаргаз“, съобщи Николай Павлов, изпълнителен директор на газовата компания. Софийската топлофикация обаче не може да изпълни ангажимента си да плаща от януари до март по 60 млн. лева месечно. „За..

публикувано на 21.03.19 в 14:04
 Владимир Тодоров

Владимир Тодоров: Застрахователите прибират с 50% повече пари от полици

КФН обяви 1 милиард лева нетни приходи на застрахователните компании у нас за 2018 година. На фона на твърденията им, че ако не се увеличи полицата „Гражданска отговорност“, те ще фалират. Излъгани ли са потребителите на тази застраховка или..

публикувано на 20.03.19 в 18:03

Ниските данъци и евтината работна ръка не са достатъчни за привличане на инвестиции

Неведнъж сме чували, че българската икономика е конкурентоспособна най-вече заради ниските данъци и евтината работна ръка. В последните години обаче, въпреки добрия икономически цикъл, стана ясно, че това не е достатъчно, за да привличаме инвестиции...

публикувано на 20.03.19 в 15:06