Теодор Седларски отново се срещна със стартиращи български компании в сферата на технологиите

Министърът на икономиката Теодор Седларски се срещна със стартиращи български компании в сферата на технологиите. Това е третата среща от инициативата в подкрепа на прохождащия бизнес "На кафе с министъра на икономиката“ Предприемачите представиха..

публикувано на 21.04.17 в 18:23
Нюйоркската стокова борса

Борсата в Ню Йорк отвори с леки повишения, след като цял ден европейските борси бележеха спадове

Борсата в Ню Йорк отвори с леки повишения, след като цял ден европейските борси бележеха спадове поради опасения за изхода от президентските избори във Франция.  Според инвеститорите снощният атентат в Париж може да увеличи броя на хората, които ще..

публикувано на 21.04.17 в 17:15
Румен Драганов

Приходите от туризъм тази година ще надхвърлят 3.5 милиарда, прогнозира Румен Драганов

2 милиарда и 800 милиона евро приходи само за летния сезон очаква туристическият бранш, прогнозира в интервю за „Хоризонт“ Румен Драганов - директор на института за анализи и оценки в туризма. За цялата година приходите от тази дейност ще надхвърлят 3 и..

публикувано на 21.04.17 в 16:47

БНБ: Спад на преките инвестиции в България

По предварителни данни на БНБ, преките инвестиции в страната за януари – февруари 2017 година са с близо 60 милиона евро по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Все пак през февруари спрямо януари тази година, преките инвестиции са се..

публикувано на 21.04.17 в 08:26
Мартин Димитров

Мартин Димитров: Новите екоизисквания за ТЕЦ-овете са прекомерни, а ефектът им – несъизмерим с икономическата цена

Парите, дадени около проекта за АЕЦ "Белене", е било възможно да бъдат вложени в електропреносната мрежа. Това заяви в ефира на предаваното "Нещо повече" по "Хоризонт" Мартин Димитров  от "Нова република": Малко хора си дават сметка, че в България в..

публикувано на 20.04.17 в 17:52
Атанас Георгиев

Атанас Георгиев: България може да предложи и по-смели мерки за избягване на проблемите с газовите сделки в ЕС

Енергийният сектор си има собствена динамика, която не се съобразява с политическия процес, коментира в ефира на "Хоризонт"  енергийният експерт Атанас Георгиев , като отбеляза, че: Безвремието, което условно имахме със служебния кабинет и липсата..

обновено на 20.04.17 в 17:41

Германски и руски туроператори отчитат ръст на ранните записвания за туристическия сезон

Ръст на ранните записвания за туристическия сезон отчитат германски и руски туроператори. Това каза в Бургас заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева преди откриването на туристическата борса под мотото "Вашата ваканция“. 4 на 100 увеличение на..

публикувано на 20.04.17 в 17:07

Алекс Нестор: Позитивите от единния европейски пазар са много по-големи от проблемите

Предимствата на единния европейски пазар бяха обсъдени на конференция, организирана от Американската търговска камара (АТК). Бизнесът се опасява, че заради надигащата се евроскептична и популистка вълна, търговията в единния пазар може да бъде..

публикувано на 20.04.17 в 16:09
 Цветан Симеонов

Цветан Симеонов: Преизчисление на всички пенсии от юли е във възможностите на българската икономика

Българската икономика може да поеме евентуално преизчисление на всички пенсии от 1-ви юли, каквото поискаха от БСП, коментира за "Хоризонт" председателят на Търговско-промишлената палата Цветан Симеонов , едната от национално представените..

публикувано на 20.04.17 в 14:07

Антон Иванов: Договорите за американските централи трябва да бъдат преразгледани

Договорите с американските централи трябва да бъдат преразгледани заради либерализацията на пазара , заяви в "Преди всички" Антон Иванов от Българския енергиен форум. Според Иванов трябва да се стигне до окончателно решение за ТЕЦ "Марица-изток" 1 и 3,..

обновено на 20.04.17 в 10:10