Германски експерт: Брекзит без сделка ще има катастрофални последици в няколко бранша

Излизането на Великобритания от ЕС без споразумение ще има катастрофални последици за компаниите и работниците във Великобритания и Европа, каза шефът на Германската промишлена асоциация Дитер Кемпф, цитиран от "Ройтерс".  Британският премиер Тереза..

публикувано на 18.11.18 в 01:12

Иван Дреновички: Държава, производители и търговци могат да влияят на цените на горивата

И държавата, и производителите, и търговците на горива имат механизмите, с които да влияят на цените на бензина и дизела. Тезата е на бившия директор на „Булгартрансгаз“ Иван Дреновички. По думите му, има начин цените на горивата да паднат с 20 стотинки..

публикувано на 16.11.18 в 07:50

Мерки за намаляване на цените на горивата, изискващи държавна намеса, обсъдиха представители на бизнеса и Томислав Дончев

Българската петролна и газова асоциация предлага да отпадне биодобавката към горивата през зимния сезон, както и да се оповестява себестойността на продуктите, за да има яснота в обществото за съществуващите ценови маржове. Това, според..

обновено на 15.11.18 в 18:28

Стартъп компании и политици обсъдиха развитието на предприемаческите умения на Балканите

Създатели на стартъп компании и политици дадоха началото на разговори за развитието на предприемаческите умения в региона на Балканите. Те подписаха декларация за укрепване на инициативите за бизнес в Централна и Източна Европа и Западните Балкани...

публикувано на 15.11.18 в 17:54

Георги Вулджев: Цените на горивата на дребно вероятно ще продължат да падат

Търговците са прави, че горивата поевтиняват заради световните тенденции в цената на петрола, а не заради протестите. Спекулира се с темата през последните седмици. Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ Георги Вулджев от..

публикувано на 15.11.18 в 17:10

ЕК инвестира близо 300 млн. евро за по-модерна и бърза жп връзка между Пловдив и Бургас

Европейската комисия ще инвестира близо 300 млн. евро от кохезионния фонд за по-модерна и бърза железопътна връзка между Пловдив и Бургас. Инвестицията ще допринесе за завършването на високоскоростната линия по коридора "Ориент/Източноевропейски" от..

публикувано на 15.11.18 в 15:23

Константин Проданов: Плоският данък и демокрацията не са съвместими

Данъчната политика е сериозна тема, която обаче остава извън центъра на политическото внимание. Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ финансистът Константин Проданов, доскоро лидер на АБВ. Според него на страната е необходима „справедлива и..

публикувано на 15.11.18 в 13:39

Агенцията по заетостта отчете най-ниска безработицата за октомври от 10 години насам

Най-ниско равнище на безработицата през октомври за последните десет години отчете Агенцията по заетостта - 5,9 на сто. Толкова ниска стойност на показателя за този период не е отчитана от 2008 година насам.  В сравнение с месец септември 2018..

публикувано на 15.11.18 в 13:20

Добромир Иванов: Стартъп компаниите са неделима част от добре работещата икономика

Европейската комисия организира в София среща на високо равнище, посветена на стартиращите предприятия в областта на високите технологии. Очаква се да се съберат над 500 водещи участници в европейската стартъп система. Как стои България сред..

публикувано на 15.11.18 в 10:08

Застрахователен експерт: "Гражданска отговорност" ще поскъпва плавно

Застраховката „Гражданска отговорност“ ще поскъпва плавно, но стойността ѝ няма как да се удвои през следващата година, прогнозира днес застрахователният експерт Борислав Богоев в интервю за предаването „Преди всички“. Според него цената на..

публикувано на 15.11.18 в 09:31