Сеул обвини Пхенян в кражба на криптовалути

Обвинения към Северна Корея за кражба на виртуалните валути биткойн и етериум отправениха от Южна Корея, предаде Би Би Си. Атаката е била извършена през февруари, като има данни и за опити за хакване през октомври, които обаче са били осуетени. Според..

обновено на 16.12.17 в 18:31

Лука Де Лоренцо: Данък върху въглеродните емисии би помогнал да се преборим с климатичните промени

Има някои много позитивни елемента, свързани със срещата "Една планета". Обикновено, когато се организират подобни събития, винаги се дава един тласък на промяната и се използва моментът, в който всички са готови за нея. Може да се каже, че всички..

публикувано на 16.12.17 в 10:00

Андре Сапир: България трябва да се присъедини към Банковия съюз преди влизането си в еврозоната

Андре Сапир от най-престижния брюкселски институт "Брюгел" смята, че България трябва да се присъедини към единния банков съюз преди влизането си в еврозоната. Сапир е убеден, че страната ни ще стане част от валутния съюз. По отношение на участието..

публикувано на 16.12.17 в 08:47

Министерство на енергетиката: Държавните енергийни компании осигуряват достатъчно ток за свободния пазар

Държавните енергийни компании АЕЦ „Козлодуй“, НЕК и ТЕЦ „Марица Изток“ 2 изпълняват задълженията си и осигуряват ток за свободния пазар, твърди Министерството на енергетиката . От електроенергията, която НЕК предлага на борсата, ежедневно остават..

обновено на 15.12.17 в 20:12

Търговци на ток с обвинения към шефа на енергийната комисия в парламента

Според търговците на ток призивът на председателя на парламентарната енергийната комисия Делян Добрев потребителите да се върнат на регулирания пазар и да купуват ток от НЕК поставя под въпрос по-нататъшната либерализация на пазара. В отворено писмо до..

публикувано на 15.12.17 в 20:11

Много от бизнес плановете на ВиК дружествата с цените са приемани формално от местните власти

Много от бизнес плановете на ВиК дружествата, в които се почват цените на водата и услугите, са приемани формално от местните власти. Това каза Ивайло Касчиев от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Първоначалният контрол се извършва..

публикувано на 15.12.17 в 10:14

"България в глобалните технологични вериги" е мотото на тазгодишния национален иновационен форум

"България в глобалните технологични вериги" е мотото на тазгодишния национален иновационен форум. Събитието се организира за 13-и път и е под егидата на президента Румен Радев . Форумът ще представи акцентите от годишния доклад "Иновации  БГ", който..

публикувано на 15.12.17 в 08:05
Бойко Борисов

Борисов: България се готви за момента, когато заработи "Турски поток"

Премиерът Бойко Борисов коментира информацията от турския печат , че газопроводът "Турски поток", който минава от Русия през Черно море до Турция, ще бъде продължен към България, вместо към Гърция. За какво строим този газопровод според вас -..

публикувано на 14.12.17 в 21:25

В. "Хабертюрк": "Турски поток" сменя маршрута си към България

Под заглавие "Турски поток сменя маршрута си", турският вестник "Хабертюрк" съобщава, че газопроводът ще смени маршрута си и ще влиза от Турция в България, а не в Гърция. Според автора на статията Олджай Айдилек , промяната е била обсъдена в турското..

публикувано на 14.12.17 в 18:42

МВФ: Подкрепяме усилията на България за влизане във валутния механизъм, предхождащ въвеждането на еврото

Международният валутен фонд подкрепя усилията на България за влизане в механизма, предхождащ въвеждането на еврото и в Еврозоната след това. Това заяви ръководителят на мисията на Фонда у нас Йорг Декресин . Той посочи, че влизането във валутния..

обновено на 14.12.17 в 17:43