ЕК ще прилага енергийните правила на ЕС и към проекта "Турски поток"

Европейската комисия следи ситуацията около изпълнението на проекта "Турски поток" и ще прилага енергийните правила на ЕС към всички газопроводи. Това заяви говорителят на Комисията Ана-Кайса Итконен  по повод посещението на руския президент Владимир Путин..

публикувано на 18.01.19 в 17:36

Схема за борба със сивия сектор в търговията с горива предлагат дребните търговци

Националното сдружение на дребните търговци и превозвачи на гориво ще предложа схема борба със сивия сектор в търговията с горива. Ако действително от сектора изтичат по един милиард лева годишно, главният прокурор отдавна е трябвало да образува..

публикувано на 18.01.19 в 16:38

НАП: Хазната губи над 1 млрд. лв. годишно заради укриване на обороти чрез фалшиви касови бележки

Държавната хазна губи над един милиард лева годишно заради укриване на обороти чрез фалшиви касови бележки, заяви за "Хоризонт" говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров. По думите му, ако компаниите започнат подготовка за..

публикувано на 18.01.19 в 14:41
Председателят на управителния съвет на „Газпром“ Алексей Милер

Шефът на „Газпром“: Сръбската част на „Турски поток“ ще е готова тази година

Изграждането на сръбската част на газопровода „Турски поток“ ще бъде завършено до края на 2019 година, заяви председателят на управителния съвет на „Газпром“ Алексей Милер в интервю за телевизия „Русия 1“, предаде БГНЕС. Той добави, че дължината на..

публикувано на 18.01.19 в 11:22

Ясен Танев: НАП да прецизира текстовете на Наредбата за новите касови апарати

С въвеждането на Наредбата за новите касови апарати и софтуерите за продажби, която трябва да влезе в сила от 1 април, се въвежда свръхрегулация върху процеси и детайли, които не са основният аспект на контрол на НАП. Това каза пред БНР Ясен Танев –..

публикувано на 18.01.19 в 10:08

6,8% е безработицата в Кюстендилско

В края на миналата година са регистрирани 1328 души или 6,8%. Най-висока е безработицата в община Бобошево – 9,5%. Следват Рила – 8,3%, Бобов дол – 8,2%, Сапарева баня – 6,6% и Кочериново – 6,4%. Без работа са 248 висшисти и 279 младежи до 29 години...

публикувано на 17.01.19 в 17:48
Размяна на подписаното споразумение в сградата на сръбското правителство.

Споразумение за 230 млн. евро е подписано при визитата на Путин в Сърбия

Русия и Сърбия подписаха днес транспортно споразумение за 230 милиона евро, включващо електротехнически работи на участъка Стара Пазова - Нови Сад, които е планирано да приключат в края на 2021 г., предаде БТА. Това стана в рамките на..

публикувано на 17.01.19 в 16:59

Над 2 млрд. лева са обявени по ОП "Иновации и конкурентоспособност"

Повече от два млрд. лв. са обявени по различни процедури на оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност". Сумата е 80% от общия бюджет на програмата, стана ясно по време на среща на икономическия министър Емил Караниколов и представители на..

публикувано на 17.01.19 в 16:44

БСК смята, че работата по Закона за горивата може да приключи до седмици

Браншовите организирации на Българската стопанска камара постигнаха съгласие по спорните текстовете от Закона за горивата. Предложенията ще бъдат внесени в парламента до 23-и януари и засягат промените, свързани с така наречените ведомствени..

публикувано на 17.01.19 в 14:25

Президентът и австрийски инвеститори обсъдиха мерки за подобряване на бизнес климата в България

Президентът Румен Радев прие днес на „Дондуков“ 2 представители на австрийския бизнес у нас, с които обсъди трудностите, които компаниите срещат при реализиране на работата си и възможностите за подобряване на бизнес климата в България и повишаване на..

публикувано на 16.01.19 в 14:26