Белият дом внесе проектобюджета за 2018 година

Администрацията на президента Доналд Тръмп внесе в американския Конгрес проекта за федерален бюджет за 2018-тата финансова година, която започва от 1 октомври. В него са предвидени разходи за над 4 трилиона долара. От Белия дом посочват, че..

публикувано на 23.05.17 в 07:24

От БНБ са отговорили на искането на президента за разсекретяване на стенограмата за КТБ

БНБ е изпратила до президента Румен Радев писмено становище по искането му за разсекретяване на стенограмата от консултациите за Корпоративна търговска банка, състояли се при предшественика му Росен Плевнелиев преди три години.  В Българската народна..

публикувано на 22.05.17 в 20:12

Григор Здравков: Правят се показни акции, остават много въпросителни

Не знам някой митничар да е наказан или отстранен от работа за това, че е пропуснал 420 килограма хероин. Иначе е перфектно - спасени са стотици човешки животи. Това коментира в предаването "Нещо повече" бившият митничар Григор Здравков от Българска..

публикувано на 22.05.17 в 17:24

БНБ издаде предварително одобрение за сливането на ОББ и СИБАНК

БНБ издаде предварително одобрение за сливането на Обединена българска банка и СИБАНК. Предварителното одобрение е издадено при условията на поетите от белгийската група Кей Би Си ангажименти за осигуряване на стабилно и надеждно развитие на Обединена..

публикувано на 22.05.17 в 15:12

Мирослав Найденов: Регулацията на процента български стоки в търговската мрежа няма да издържи

Промените в Закона за храните биха създали условия за облагодетелстване на определени сектори и кръгове, но няма да се отразят на трапезата ни , коментира в предаването "12+3" бившият министър на земеделието Мирослав Найденов , който е председател на..

публикувано на 22.05.17 в 13:41

Публикуван е нов проект на постановление за минимална работна заплата от 460 лева

Правителството реагира, след като Върховният административен съд отмени повишението на минималната заплата от 1-ви януари тази година заради оспорване от страна на бизнеса. Работодателите обжалваха решението на държавата за увеличаване на минималното..

публикувано на 21.05.17 в 11:10
Логистичен център на полско-беларуската граница по маршрута на новия железопътен Път на коприната

Александър Сираков: България изостава с включването си в новия Път на коприната

Китайската инициатива "Един пояс, един път" събра през седмицата на двудневен форум в Пекин представители на близо 70 страни. Тя се състои от два панела - икономически пояс на Пъта на коприната и морски Път на коприната на 21-и век. България изостава..

публикувано на 20.05.17 в 10:57

Хараламбос Царданидис: Гръцкият дълг няма да бъде облекчен преди изборите в Германия

Протести и поредното критично заседание на гръцкия парламент белязаха седмицата в Гърция. Приета бе поредната серия от мерки за "затягане на коланите", а сега топката е в полето на кредиторите. В предаването "Събота 150" икономистът Хараламбос..

публикувано на 20.05.17 в 09:04

В. Симеонов: Премахнати са всички пречки пред наемането за летния туристически сезон на граждани от трети страни

Премахнати са всички пречки пред наемането за летния туристически сезон на граждани от трети страни, предимно Украйна и Молдова - това съобщи във Варна вицепремиерът Валери Симеонов , който заедно с министър Николина Ангелкова се срещна с представители..

публикувано на 19.05.17 в 17:18

Парламентарната група на "Воля" се обяви против отдаването на концесия на летище София

Парламентарната група на "Воля" се обяви против отдаването на концесия на летище София.  Лидерът на партията Веселен Марешки : Ние не приемаме такъв вид политика да продължаваме неправилното управление на българската държава и българската..

публикувано на 19.05.17 в 14:19