Нови работни места работни места дават шанс на безработни и неактивни хора в Плевенско

С помощта на Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" в Плевенска област се разкриват 202 нови работни места. Новооткритите работни места, по които се обучават безработни, са в консервната, шивашката и обувната промишленост, в..

публикувано на 21.01.17 в 11:55

И. Стойков: Имотът е добра инвестиция, само ако имате цялата сума за покупката му

Към момента няма сигурни сигнали, които да сочат, че ще се обърне тенденцията лихвите по депозитите да падат. Причината е, че самото кредитиране на банките не върви с толкова бързи темпове, каквито имаше преди финансовата криза.  Това каза за..

обновено на 20.01.17 в 16:16

ЕЦБ остави непроменени водещите си лихви

Европейската централна банка остави непроменени водещите си лихви и програмата за количествени улеснения. На първата си пресконференция за тази година гуверньорът Марио Драги отказа да коментира влиянието на политиката на избрания за президент на САЩ..

публикувано на 19.01.17 в 19:38

С повече от 10% са се увеличили чуждите инвестиции във Великотърновска област

Преките чуждестранни инвестиции във Великотърновска област се увеличават с 12,5 процента за година и достигат ниво от 121 милиона и 700 хиляди евро. Данните на статистиката показват, че капиталовложенията са съсредоточени основно във Велико Търново, Свищов..

публикувано на 19.01.17 в 19:31

ФЕД ще се намеси, ако фискалната политика на Тръмп доведе до рязко повишаване на инфлацията

Федералният резерв ще се намеси, ако фискалната политика на новоизбрания президент Доналд Тръмп доведе до рязко повишаване на инфлацията. Това заяви ръководителят на ФЕД Джанет Йелън пред Републиканския клуб в Сан Франциско. В рамките на предизборната..

публикувано на 19.01.17 в 13:06

Доларът възстанови част от позициите си

Доларът възстанови част от позициите си след неколкодневни спадове. Инвеститорите очакват речта на председателя на Федералния резерв Джанет Йелън в Сан Франциско и утрешното заседание на Европейската централна банка. Очаква се Йелън да даде ясен сигнал..

публикувано на 18.01.17 в 20:08

Инфлацията в еврозоната се е повишила до 1,1 % на годишна база през декември

Инфлацията в еврозоната се повиши до 1,1 % на годишна база през декември, сочат окончателните данни на Евростат. Това е най-високото ниво на индекса от повече от три години насам. Повишаването на инфлацията се дължи най-вече на по-високите цени на..

публикувано на 18.01.17 в 17:25

Извънсъдебно споразумение между САЩ и Дойче банк

Министерството на правосъдието на САЩ обяви извънсъдебно споразумение за 7,2 млрд. долара с Дойче банк, след като германската финансова институция бе обвинена, че е подвела инвеститори, закупили гарантирани с ипотеки ценни книжа през 2006-2007 година,..

публикувано на 18.01.17 в 09:15

Д. Радев: Водят се преговори за заплащане на услугата на фискален агент

БНБ настоява финансовото министерство да ѝ плаща за услугите на фискален агент, обяви гуверньорът Димитър Радев . По време на 11-ата среща на бизнеса с правителството Радев заяви, че няма технически проблем държавни ценни книжа да бъдат пуснати на..

публикувано на 17.01.17 в 20:35

Политическо начало на Световния икономически форум в Давос

В реномирания швейцарски ски курорт Давос започна ежегодната конференция на лидерите на глобалната икономика. Форумът е неофициалната среща на върха за света на парите. За първи път пред Световния икономически форум говори китайски държавен глава...

публикувано на 17.01.17 в 18:14