Графити по въздуха

Всеки човек малко или повече е творец, независимо от областта, в която работи. Това доказва и предаването „Графити по въздуха“, което предлага различна гледна точка към творчеството, без да се съобразява с авторитети, йерархии и класации.

В него можете да чуете утвърдени творци, но и такива, които ще станат известни в бъдеще, или ще потънат в забрава.

Светлана Дичева (вляво) и Бояна АндрееваВ „Графити“ мейнстрийм и ъндърграунд вървят ръка за ръка, защото всички творчески търсения са достойни за внимание заради вложената енергия и искреност. Всички изкуства присъстват в предаването, но акцентът е върху оригиналните идеи в литературата и театъра.

Дори и да нямате отношение към изкуството, не може да не проявявате любопитство към интересните личности, а „Графити“ внимателно ги търси и ги поставя „в светлината на прожектора“.

Рубриката „Тест за напреднали“ винаги има информативен повод, но целта е да се постигне изповедност в студиото.

                                                                                     Водеща на предаването е Светлана Дичева (вляво),
                                                                                     а музикалният избор - винаги на ниво! - е на Бояна Андреева.

Рубриката „Всичко мое нося със себе си“ е територия на българите, живеещи в чужбина, които никога не скъсват пъпната си връв с Родината.

„Пътуване без куфар“ пък е за почитателите на пътешествия - и за онези, които пътуват в реалността, и за така наречените „диван“ пътешественици. Смисълът на този радиопътепис не е самоцелната екзотика, а радостта от пътуването, което може да е до селце в Родопите с разбит път и уникална природа.

Целта на „Графити“ е да създаде едно общо ефирно пространство за онези слушатели, които са жадни за срещи с интересни хора, идеи и места.

„Графити по въздуха“ се излъчва всеки четвъртък от 20.00 до 22.00 часа по програма „Хоризонт“.

Публикации

Джеймс Илиянов написа сюрреалистичен роман

Не, това не е псевдоним -  Джеймс е истинското име на автора на сюрреалистичния роман "Това е лабиринтът". С избора си родителите му са изразили почитта си към  Джеймс (Джим ) Морисън, вокалист на The Doors. Макар че дебютира едва през 2011 година,..

публикувано на 21.05.18 в 16:14

Пламен Вукадинов: За мен адреналинът е вид дрога

Не мислете, че трябва непременно пъпът ти да е хвърлен в морето, за да станеш водолазен инструктор, специалист по водни спортове и любител на екстремните преживявания. Пламен  Вукадинов е роден в град София, но така се случва, че започва да се занимава с..

публикувано на 15.05.18 в 12:56

Радослав Гулев: Младите хора в Нотингам са разочаровани, че градът няма да бъде европейска културна столица

Тези дни жителите на Нотингам преживяха известен шок, защото бяха попарени надеждите им градът да бъде европейска столица на културата през 2023 година след решението на Брюксел британските градове след 2019 година да не могат да участват в..

публикувано на 01.12.17 в 15:30

Н.Пр. Франсоа Бонтан: Белгийските фирми все по-трудно намират квалифицирани работници

Наскоро в София се проведоха 12-ите Дни на Белгия, а за посланика на Кралство Белгия у нас, Н.Пр. Франсоа Бонтан, измина една година от идването му в България. Това стана повод за гостуването му в студиото на „Графити по въздуха“. През тази..

публикувано на 22.11.17 в 11:17
Снежина с френския режисьор Патрис Льоконт

Снежина Русинова Здравкова: Добрият театрален превод се прави с любов

В предаването „Графити по въздуха“ гостува театралната преводачка от френски език Снежина Русинова - Здравкова . Изминалият театрален сезон беше много благодатен за нея, защото имаше няколко премиери на пиеси в неин превод. Дете на актьори,..

публикувано на 04.07.17 в 11:42
Ерик Фламхолц и Ивон Рандъл

Ерик Фламхолц: В България виждам стремеж към иновации

Тези дни в България гостува Ерик Фламхолц, автор на книгата „Болки на растежа: изграждане на устойчиво успешни организации“. Той я представи в София и Варна, изнесе лекции пред млади предприемачи, като даде ценни идеи как да се изграждат успешни..

публикувано на 20.06.17 в 12:11

Краби – "ковчеже с бижута" на Тайланд

Какво е това Краби, биха се запитали мнозина. Ковчежето с бижута на Тайланд , отговори пътешественичката Магдалена Гигова в рубриката за екзотични пътешествия на "Графити по въздуха". Тя се завърна наскоро от тази провинция на Тайланд, която обхваща..

публикувано на 10.05.17 в 16:13

Йордан Антов: На българския автор трябва да се отдели специално внимание

В студиото на предаването „Графити по въздуха“ гостува издателят Йордан Антов, създател на новото издателство „Лексикон“. То е специализирано за българска литература и има амбицията да привлече утвърдени и млади автори. В момента на пазара за..

публикувано на 24.01.17 в 11:59

Ирена Иванова поставя пиеса по роман на Маргьорит Дюрас

Известната млада режисьорка, актриса и писателка Ирена Иванова, която нашумя с участието си във филма „Безбог“, поставя пиеса по романа на Маргьорит Дюрас „Очи сини, коси черни“. Тя работи от около две години по този текст. Започва репетиции с..

публикувано на 17.01.17 в 13:58
Невена Праматарова със семейния робот Фабо на „Evolver robotics

Хъфей - столицата на иновациите на Китай

Невена Праматарова, водеща на предаването „Артефир“ по програма „Христо Ботев“ и автор на рубриката за китайска култура „По-близо до Китай“ гостува  на предаването "Графити по въздуха", за да разкаже за постиженията на китайските учени в областта на..

публикувано на 17.01.17 в 11:08