Графити по въздуха

Some Details
Публикации

Радослав Гулев: Младите хора в Нотингам са разочаровани, че градът няма да бъде европейска културна столица

Тези дни жителите на Нотингам преживяха известен шок, защото бяха попарени надеждите им градът да бъде европейска столица на културата през 2023 година след решението на Брюксел британските градове след 2019 година да не могат да участват в..

публикувано на 01.12.17 в 15:30

Н.Пр. Франсоа Бонтан: Белгийските фирми все по-трудно намират квалифицирани работници

Наскоро в София се проведоха 12-ите Дни на Белгия, а за посланика на Кралство Белгия у нас, Н.Пр. Франсоа Бонтан, измина една година от идването му в България. Това стана повод за гостуването му в студиото на „Графити по въздуха“. През тази..

публикувано на 22.11.17 в 11:17
Снежина с френския режисьор Патрис Льоконт

Снежина Русинова Здравкова: Добрият театрален превод се прави с любов

В предаването „Графити по въздуха“ гостува театралната преводачка от френски език Снежина Русинова - Здравкова . Изминалият театрален сезон беше много благодатен за нея, защото имаше няколко премиери на пиеси в неин превод. Дете на актьори,..

публикувано на 04.07.17 в 11:42
Ерик Фламхолц и Ивон Рандъл

Ерик Фламхолц: В България виждам стремеж към иновации

Тези дни в България гостува Ерик Фламхолц, автор на книгата „Болки на растежа: изграждане на устойчиво успешни организации“. Той я представи в София и Варна, изнесе лекции пред млади предприемачи, като даде ценни идеи как да се изграждат успешни..

публикувано на 20.06.17 в 12:11

Краби – "ковчеже с бижута" на Тайланд

Какво е това Краби, биха се запитали мнозина. Ковчежето с бижута на Тайланд , отговори пътешественичката Магдалена Гигова в рубриката за екзотични пътешествия на "Графити по въздуха". Тя се завърна наскоро от тази провинция на Тайланд, която обхваща..

публикувано на 10.05.17 в 16:13

Йордан Антов: На българския автор трябва да се отдели специално внимание

В студиото на предаването „Графити по въздуха“ гостува издателят Йордан Антов, създател на новото издателство „Лексикон“. То е специализирано за българска литература и има амбицията да привлече утвърдени и млади автори. В момента на пазара за..

публикувано на 24.01.17 в 11:59

Ирена Иванова поставя пиеса по роман на Маргьорит Дюрас

Известната млада режисьорка, актриса и писателка Ирена Иванова, която нашумя с участието си във филма „Безбог“, поставя пиеса по романа на Маргьорит Дюрас „Очи сини, коси черни“. Тя работи от около две години по този текст. Започва репетиции с..

публикувано на 17.01.17 в 13:58
Невена Праматарова със семейния робот Фабо на „Evolver robotics

Хъфей - столицата на иновациите на Китай

Невена Праматарова, водеща на предаването „Артефир“ по програма „Христо Ботев“ и автор на рубриката за китайска култура „По-близо до Китай“ гостува  на предаването "Графити по въздуха", за да разкаже за постиженията на китайските учени в областта на..

публикувано на 17.01.17 в 11:08

В София започват Белгийски дни с акцент върху новите технологии и изкуството

От  7 до 18 ноември за единадесети пореден път ще се проведат Дни на Белгия в България. Тазгодишният фестивал е под надслов "Fun, Food & Technology". В студиото на „Графити по въздуха“ по този повод гостува посланикът на кралство Белгия у нас,..

обновено на 07.11.16 в 10:51

Ерик-Еманюел Шмит: На тази земя не липсват поводи за удивление, а хора, които да се удивляват

Един от най-играните френскоезични автори в света, Ерик-Еманюел Шмит, дойде в България по повод премиерата на пиесата си "Посетителят" на сцена "Сълза и смях". Авторът на над 30 пиеси и десетина романа гостува на предаването "Графити по въздуха" и..

публикувано на 20.10.16 в 18:57