Графити по въздуха

Всеки човек малко или повече е творец, независимо от областта, в която работи. Това доказва и предаването „Графити по въздуха“, което предлага различна гледна точка към творчеството, без да се съобразява с авторитети, йерархии и класации.

В него можете да чуете утвърдени творци, но и такива, които ще станат известни в бъдеще, или ще потънат в забрава.

Светлана Дичева (вляво) и Бояна АндрееваВ „Графити“ мейнстрийм и ъндърграунд вървят ръка за ръка, защото всички творчески търсения са достойни за внимание заради вложената енергия и искреност. Всички изкуства присъстват в предаването, но акцентът е върху оригиналните идеи в литературата и театъра.

Дори и да нямате отношение към изкуството, не може да не проявявате любопитство към интересните личности, а „Графити“ внимателно ги търси и ги поставя „в светлината на прожектора“.

Рубриката „Тест за напреднали“ винаги има информативен повод, но целта е да се постигне изповедност в студиото.

                                                                                     Водеща на предаването е Светлана Дичева (вляво),
                                                                                     а музикалният избор - винаги на ниво! - е на Бояна Андреева.

Рубриката „Всичко мое нося със себе си“ е територия на българите, живеещи в чужбина, които никога не скъсват пъпната си връв с Родината.

„Пътуване без куфар“ пък е за почитателите на пътешествия - и за онези, които пътуват в реалността, и за така наречените „диван“ пътешественици. Смисълът на този радиопътепис не е самоцелната екзотика, а радостта от пътуването, което може да е до селце в Родопите с разбит път и уникална природа.

Целта на „Графити“ е да създаде едно общо ефирно пространство за онези слушатели, които са жадни за срещи с интересни хора, идеи и места.

„Графити по въздуха“ се излъчва всеки четвъртък от 20.00 до 22.00 часа по програма „Хоризонт“.

Публикации

Проектът "Мобилна библиотека" превърна Вазово край Исперих в четящо село

Недалеч от Разград, на няколко километра от Исперих, се намира село Вазово с преобладаващо ромско население. Там екип от Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград изпълни проекта „Мобилна библиотека: Мисия чета и разбирам“, реализиран по..

публикувано на 24.05.19 в 12:43
Айше Рубева

Айше Рубева: Аз съм щастлив учител и щастлив човек

Айше Рубева e начален учител о т село Ябланово.  Пише поезия и къси разкази. Новата й стихосбирка  „Фрактали на генезиса“  съдържа 40 стихотворения, защото по думите й 40 е свещено число в алевизма. „Дервишите са част от алевизма, но..

публикувано на 23.05.19 в 11:17

Надежда Динева: Повече отвсякога имаме нужда от надежда

„Обществото, в което в момента живеем, повече отвсякога има нужда от надежда и от вяра, от чистата любов. Вяра, но не самоувереност.“ Това каза в предаването „Графити по въздуха“ репортерът от news.bg Надежда Динева, която написа първия си роман...

публикувано на 21.05.19 в 10:05
Петър Вълчев и Виолета Гиндева

До края на годината ще е готов последният филм с Виолета Гиндева

До края на годината ще е готов последният филм, в който играе Виолета Гиндева. Това съобщи в предаването „Графити по въздуха“ фотографът и режисьор Петър Вълчев. „Филмът ни събра и станахме приятели, тя споделяше с мен постоянно всякакви неща,..

публикувано на 08.05.19 в 10:29
Иглика Дионисиева в студиото на

Иглика Дионисиева: Няма как човек да благоденства сам за себе си

„Много е важно детето във всеки от нас да се чувства добре. Тези приказки бяха написани като жест към това дете. Като някаква милост, милувка и прегръдка, като успокоение за детето, което все още продължава да вярва в доброто, въпреки динамиката на..

публикувано на 25.04.19 в 15:42
Христо Гавраилов

Седемгодишен художник прави първа самостоятелна изложба

„Рисува по стените, по белия килим, навсякъде. По телевизора, по себе си.“ Така описва сина си Христо Гавраилов неговата майка Велина Христова. „Светът, когато бях почти на седем“ е озаглавена дебютната изложбата на момчето.  Първоначално мислели да..

публикувано на 19.04.19 в 14:08

Георги Борисов: ДДС върху книгата съсипва българските издатели

Днес книгата като хартиен носител е в жестока конкуренция с електронната книга. Това каза в предаването „Графити по въздуха“ издателят Георги Борисов, който участва в 39-тото издание на Салона на книгата в Париж.     Българското издателство „Факел..

публикувано на 29.03.19 в 13:13
Ейлиш ни Гуивна

Ейлиш ни Гуивна: В разказа трябва да има език, който работи

„Ирландия има голяма традиция на устния разказ и сякаш това, което е част от националния характер и националната специфика, желанието за себеизразяване чрез разказ, разказването на истории продължава да вдъхновява младите хора и да ги кара да искат..

публикувано на 22.03.19 в 13:14
Йордан Антов

Йордан Антов: Писателят трябва да умее да слага пръст в раната

За втора поредна година издателство „Лексикон“ проведе конкурс за исторически роман. Тази година ръкописите са били по-малко – 18, в сравнение с 23 от предишната година. Присъдена е една единствена поощрителна награда – за „Орехова поляна“ на..

публикувано на 22.03.19 в 10:44

"Портал към други светове" – пътуване в света на сънищата

Александра Шехтова е бивша спортистка, която от пет години живее в Брюксел. Загърбвайки интензивния живот в България, тя прави рязък завой и така започва приключението ѝ в света на писането и думите. Книгата ѝ „Портал към други светове“ не може..

публикувано на 25.02.19 в 12:39