Хора, пътища, автомобили

Предаването "Хора, пътища, автомобили" от 40 години е неизменна част от програма „Хоризонт” на Българското Национално Радио. Предаването разглежда проблемите на шофьорите на леките и товарни автомобили, на международните превозвачи, както и на компаниите, които превозват хора и товари. Екипът на "Хора, пътища, автомобили" дава най-точната и актуална информация за трафика, промените в Закона за Движение по пътищата, полезни съвети за пътуващите зад граница българи. Предаването предлага идеи за най-бързия и евтин начин да се стигне до определена точка у нас или в чужбина. Има за цел да намери отговорите на въпроси, поставени от слушателите, по наболели проблеми като безопасността на движението по пътищата, застраховките, пътните данъци и винетната система, качеството на курсовете за обучение на шофьори, купуването на шофьорските книжки... В предаването специално място заема сервизната информация, както и съвети на специалистите за поддръжката на автомобилите през зимата или през лятото.

Слушайте седмичното предаване "Хора, пътища, автомобили" всеки петък от 17:05 до 18:00 часа и неделя от 16:05 до 18:00 часа.


Водещи: Кръстина Иванова и Петър Ненов

Facebook: Хора, пътища, автомобили

E-mail: hpa@bnr.bg

Публикации

Призьорът Петър Иванов ще представя страната ни на финалния кръг от състезанието в Швеция.

26-годишният Петър Иванов е най-добрият шофьор на камион у нас

26-годишният Петър Иванов е най-добрият шофьор на камион у нас. Той спечели първото място в българския кръг от европейското първенство за най-добър водач на тежкотоварен автомобил, организирано от известна марка камиони. Иванов събра най-много точки в..

публикувано на 03.05.19 в 15:11

60 хиляди лева са необходими за операцията на Десислав Димов

На Разпети петък в храм "Свети Георги" в Добрич ще се проведе благотворителен базар в подкрепа на Десислав Димов. Момчето през 2002-ра година претърпява пътен инцидент. В подкрепа на Десислав Димов се включи и Художествената галерия в Добрич. За..

публикувано на 25.04.19 в 16:27
Д-р Димана Дилова

Пътуване по софийските улици с екип на спешна помощ

7-и април е обявен за Световен ден на здравето още през далечната 1948 година. 16 години по-късно започва да се отбелязва в България като Ден на здравния работник. В предаването "Хора пътища автомобили" по програма "Хоризонт" темата беше представена с..

публикувано на 07.04.19 в 19:25

Шофьори от столичния транспорт не се отказват от исканията си

Двойни смени дават шофьори на тролейбуси в градския транспорт на София, заради липса на кадри, научи "Хоризонт" от свои източници. На 13 март ватмани и шофьори отново ще се съберат пред сградата на Столичната община, по време на заседанието..

обновено на 11.03.19 в 15:29

Да се върне ли полигонът и как да се подобри подготовката на шофьорите

Два проекта на Закон за водачите на моторни превозни средства и проект на Закон за движение по пътищата са предложени за обществено обсъждане на портала за обществени консултации на Министерския съвет. Мнения и предложения се събират до 23..

публикувано на 12.02.19 в 12:25

Крум Дончев: Ще се научим на толерантност, когато ние я приемем

Над 7000 мотоциклетисти се включиха в грандиозно шествие в София. Те преминаха по столичните улици и призоваха за повече толерантност на пътя. Събитието се организира за четвърта поредна година от най-голямата мотоциклетна организация в..

публикувано на 02.10.18 в 18:57

Най-рано догодина ще заработи единният център за обработка на пътни произшествия

Най-рано в средата на следващата година ще заработи единният център за обработка на пътни произшествия, съобщи в интервю за "Хоризонт" главен инспектор Росен Рапчев, началник на отдел "Пътен контрол" в полицията. Той каза още, че има добри..

публикувано на 30.09.18 в 16:04

Ивета Кунова: Застрахователните брокер са информирали клиентите си за риска при сключване на полица с "Олимпик"

Застрахователните брокер са информирали клиентите си за риска при сключване на полица със застрахователното дружество "Олимпик", съобщи в предаването "Хора, пътища, автомобили" Ивета Кунова, председател на Асоциацията на застрахователните брокери. Около..

публикувано на 17.08.18 в 17:09

Адвокат: Отнета в Румъния шофьорска книжка може да бъде възстановена само там

Често българи, шофирали на територията на Румъния, се оказват с отнети книжки заради леки пътни инциденти, съобщи в предаването "Хора, пътища, автомобили" адвокат Денислав Маринов. Той обясни, че до два дни след отнемането на свидетелството за..

публикувано на 05.08.18 в 17:03

Бивш национален състезател: За практическата подготовка на начинаещи мотоциклетисти трябват повече часове

Повече часове за практическа подготовка са необходими за начинаещите мотоциклетисти, смята бившия национален състезател Михаил Михайлов, който е инструктор треньор по мотоциклетизъм. В момента законодателството предвижда 20 кормилни часа учебна..

публикувано на 22.07.18 в 17:04