Хора, пътища, автомобили

Предаването "Хора, пътища, автомобили" от 40 години е неизменна част от програма „Хоризонт” на Българското Национално Радио. Предаването разглежда проблемите на шофьорите на леките и товарни автомобили, на международните превозвачи, както и на компаниите, които превозват хора и товари. Екипът на "Хора, пътища, автомобили" дава най-точната и актуална информация за трафика, промените в Закона за Движение по пътищата, полезни съвети за пътуващите зад граница българи. Предаването предлага идеи за най-бързия и евтин начин да се стигне до определена точка у нас или в чужбина. Има за цел да намери отговорите на въпроси, поставени от слушателите, по наболели проблеми като безопасността на движението по пътищата, застраховките, пътните данъци и винетната система, качеството на курсовете за обучение на шофьори, купуването на шофьорските книжки... В предаването специално място заема сервизната информация, както и съвети на специалистите за поддръжката на автомобилите през зимата или през лятото.

Слушайте седмичното предаване "Хора, пътища, автомобили" всеки петък от 16:05 до 18:00 часа


Екип: водещ Светослав Костов, редактор Кръстина Иванова

музикален редактор Ирена Гъделева, звукорежисьор Георги Бангиев

Facebook: Хора, пътища, автомобили

E-mail: hpa@bnr.bg

Публикации

Експерт призова да се възстанови "Транспортна полиция"

Да се възстанови "Транспортна полиция", за да се предотвратят атентати и сериозни транспортни инциденти в България. За това призова в предаването "Хора, пътища, автомобили" експертът по транспортна безопасност инж. Варужан Апелян . На практика..

обновено на 09.04.17 в 17:24

Мотоизложение събира любители, любопитни и влюбени в моторите

Близо 200 мотоциклета и 40 нови за страната модела могат да бъдат разгледани на мотоциклетното изложение MOTO EXPO 2017. Мотоизложението се провежда за трети път, а домакин на събитието тази година е един от столичните търговски центрове. Събитието..

публикувано на 31.03.17 в 18:15

Специализиран учебен автомобил дава възможност на хората с увреждания да станат шофьори

Специализиран учебен автомобил дава възможност на хората с двигателни проблеми да станат пълноправни участници в движението. Настройките на автомобила могат да бъдат регулирани в зависимост от конкретния случай, без значение дали са..

публикувано на 05.02.17 в 17:10

Застрахователят С. Проданов: "Гражданска отговорност" ще поскъпне между 10 и 20% тази година

Задължителната застраховка "Гражданска отговорност" ще поскъпне между 10 и 20 процента тази година, прогнозира в предаването "Хора, пътища, автомобили" застрахователят Стоян Проданов. "Автокаското" също увеличава цената си, но с по-бавен темп, категоричен е..

публикувано на 05.02.17 в 17:08

04.12.2016 "ХОРА, ПЪТИЩА, АВТОМОБИЛИ"

- В предаването основно място отново заема информацията за актуалната пътна обстановка от кореспондентите на "Хоризонт" и дежурните в Съюза на българските автомобилисти -Ще научите защо четири световни мегаполиса - Париж, Мадрид, Атина и..

публикувано на 09.12.16 в 13:55

02.12.2016 "ХОРА, ПЪТИЩА, АВТОМОБИЛИ"

В предаването "хора, пътища, автомобили" на 2 декември ще чуете  информация за трафика и обстановката по пътищата в България. Ще научите подробности около инициативата на Българското национално радио, на Българския червен кръст и на Пътната полиция..

публикувано на 09.12.16 в 13:38
Нанесени са щети на десетки автомобили при катастрофата на самолета

30.10.2016 "ХОРА, ПЪТИЩА, АВТОМОБИЛИ"

И тази седмица шофьор блъсна на пешеходна пътека 13-ет годишно момиче, което беше прието в Пирогов в тежко състояние с черепно-мозъчна травма. Шофьорът е с отрицателни тестове за алкохол и наркотици и тепърва ще се доказва каква е причината за..

публикувано на 31.10.16 в 15:06

28.10.2016 "ХОРА, ПЪТИЩА, АВТОМОБИЛИ"

Освен информация за органиченията заради митинг-концерта на Слави Трифонов на 29 октомври, в предаването можете да чуете подробна трафик информация осигурена от кореспондентите ни в страната. От Наталия Ганчовска ще разберете защо  временната анкетна..

публикувано на 29.10.16 в 08:45

23.10.2016 - "ХОРА, ПЪТИЩА, АВТОМОБИЛИ"

В предаването „Хора, пътища, автомобили“ на 23.10.2016 г. -   Блокада затваря главен път Е 79 при Владая. Председателят на инициативния комитет на протестиращите Васил Николов - на живо минути преди началото на протеста. -   Председателят на Асоциацията на..

публикувано на 24.10.16 в 13:36

Иван Богданов: Търсих момента на мир и спокойствие в снимките за Guardian

Това, което съм търсил в тези снимки, е моментът на мир и спокойствие, който човек може да намери.  Това каза за предаването "Хоризонт до обед" аниматорът Иван Богданов, който представи България пред читателите на Guardian с 5 фотографии. Намирането..

публикувано на 17.06.16 в 12:16