Хора, пътища, автомобили

Предаването "Хора, пътища, автомобили" от 40 години е неизменна част от програма „Хоризонт” на Българското Национално Радио. Предаването разглежда проблемите на шофьорите на леките и товарни автомобили, на международните превозвачи, както и на компаниите, които превозват хора и товари. Екипът на "Хора, пътища, автомобили" дава най-точната и актуална информация за трафика, промените в Закона за Движение по пътищата, полезни съвети за пътуващите зад граница българи. Предаването предлага идеи за най-бързия и евтин начин да се стигне до определена точка у нас или в чужбина. Има за цел да намери отговорите на въпроси, поставени от слушателите, по наболели проблеми като безопасността на движението по пътищата, застраховките, пътните данъци и винетната система, качеството на курсовете за обучение на шофьори, купуването на шофьорските книжки... В предаването специално място заема сервизната информация, както и съвети на специалистите за поддръжката на автомобилите през зимата или през лятото.

Слушайте седмичното предаване "Хора, пътища, автомобили" всеки петък от 17:05 до 18:00 часа и неделя от 16:05 до 18:00 часа.


Водещи: Кръстина Иванова и Петър Ненов

Facebook: Хора, пътища, автомобили

E-mail: hpa@bnr.bg

Публикации

Валентин Радев: Мостът при Ихтиман е обезопасен

Засега мостът при Ихтиман е обезопасен. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев в интервю за предаването „Хора, пътища, автомобили“.  Той  и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Ненков посетиха магистрала “Тракия“ в..

публикувано на 08.07.18 в 17:41

Столичани да се информират за летните ремонти и да използват обходни маршрути, призовават от СО

Столичани да се информират за летните ремонти, за да  използват обходни маршрути. За това призова в предаването "Хора, пътища, автомобили" заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев. По думите му фирмите - изпълнителки са мотивирани да спазват  сроковете:..

публикувано на 01.07.18 в 17:02

Пл. Димитров: Необходими са сериозни тестове, които да доказват психическата устойчивост на шофьорите

Според председателя на Управителния съвет на Дружеството на психолозите Пламен Димитров, са необходими по-сериозни тестове, които да доказват психическата устойчивост на шофьорите зад волана. В предаването ни "Хора, пътища, автомобили" той посочи, че не е..

публикувано на 24.06.18 в 19:24

Шофьорите с много нарушения ще плащат между 900 и 1 000 лева застраховка "Гражданска отговорност"

Шофьорите с много нарушения ще плащат между 900 и 1 000 лева застраховка "Гражданска отговорност", прогнозира пред "Хоризонт" директорът на една от големите компании Стоян Проданов.   Това ще стане, ако бъдат приети предложенията за наредбата за "бонус -..

публикувано на 17.06.18 в 18:17

750 автобуса ще пристигнат в София за протеста на брашна на 25 юни

750 автобуса ще пристигнат в София за протеста на брашна на 25-ти юни, съобщи в предаването "Хора, пътища, автомобили" Магдалена Милтенова, член на контролния съвет на Националното сдружение на автобусните превозвачи и председател на Браншовия съюз за..

публикувано на 17.06.18 в 16:59

Засилено полицейско присъствие по пътищата във Варна през целия туристически сезон

Засилено полицейско присъствие ще има по пътищата във Варна през целия туристически сезон, заяви в предаването "Хора, пътища, автомобили" началникът на Пътна полиция в областта Главен инспектор Петко Камбуров. Най-сериозен контрол ще се осъществява около..

публикувано на 17.06.18 в 16:44
Д-р Пламен Димитров

Психолози предлагат помощ на пострадали от катастрофата край Вакарел и техните близки

Готови сме да сме на разположение веднага на всички пострадали в катастрофата на АМ „Тракия“ и техните близки, които се нуждаят от помощ и подкрепа. Нашите контакти са гарантирани от етичния и професионалния стандарт на Дружеството на..

публикувано на 13.04.18 в 18:49

ЕК: Стари коли, неразвита пътна мрежа и лоша култура на шофиране водят до висока смъртност по пътищата в България

Старите коли, неразвитата пътна мрежа и културата на шофиране са основни причини за високата смъртност по пътищата на България. Това заяви в интервю за "Хоризонт" говорителят на Европейската комисия Енрико Бривио .  Според данни на комисията,..

публикувано на 13.04.18 в 11:12

Застраховател очаква "Гражданска отговорност" да поскъпне с около 10%

Поскъпване с около 10% на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" прогнозира в предаването "Хора, пътища, автомобили" по "Хоризонт" Стоян Проданов , който ръководи една от големите компании в бранша: Моето очакване е за  поскъпване в рамките..

публикувано на 28.01.18 в 17:58

Автобусните превозвачи подкрепят идеята за видеорегистратори

Автобусните превозвачи подкрепят набелязаните мерки за ограничаване на пътните инциденти, заяви в предаването "Хора, пътища, автомобили" Магдалена Милтенова от Съюза на автобусните превозвачи. Тя обаче е категорична, че мерките няма как да бъдат..

публикувано на 19.11.17 в 17:57