Хора, пътища, автомобили

Предаването "Хора, пътища, автомобили" от 40 години е неизменна част от програма „Хоризонт” на Българското Национално Радио. Предаването разглежда проблемите на шофьорите на леките и товарни автомобили, на международните превозвачи, както и на компаниите, които превозват хора и товари. Екипът на "Хора, пътища, автомобили" дава най-точната и актуална информация за трафика, промените в Закона за Движение по пътищата, полезни съвети за пътуващите зад граница българи. Предаването предлага идеи за най-бързия и евтин начин да се стигне до определена точка у нас или в чужбина. Има за цел да намери отговорите на въпроси, поставени от слушателите, по наболели проблеми като безопасността на движението по пътищата, застраховките, пътните данъци и винетната система, качеството на курсовете за обучение на шофьори, купуването на шофьорските книжки... В предаването специално място заема сервизната информация, както и съвети на специалистите за поддръжката на автомобилите през зимата или през лятото.

Слушайте седмичното предаване "Хора, пътища, автомобили" всеки петък от 17:05 до 18:00 часа и неделя от 16:05 до 18:00 часа.


Водещи: Кръстина Иванова и Петър Ненов

Facebook: Хора, пътища, автомобили

E-mail: hpa@bnr.bg

Публикации

Застраховател очаква "Гражданска отговорност" да поскъпне с около 10%

Поскъпване с около 10% на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" прогнозира в предаването "Хора, пътища, автомобили" по "Хоризонт" Стоян Проданов , който ръководи една от големите компании в бранша: Моето очакване е за  поскъпване в рамките..

публикувано на 28.01.18 в 17:58

Автобусните превозвачи подкрепят идеята за видеорегистратори

Автобусните превозвачи подкрепят набелязаните мерки за ограничаване на пътните инциденти, заяви в предаването "Хора, пътища, автомобили" Магдалена Милтенова от Съюза на автобусните превозвачи. Тя обаче е категорична, че мерките няма как да бъдат..

публикувано на 19.11.17 в 17:57

Всяка седмица близо 260 души сядат зад волана пили

Всяка седмица близо 260 души сядат зад волана на автомобил след употреба на алкохол. Статистиката е на Пътната полиция. И още шокиращи данни - за първите девет месеца на годината са заловени над 10 хиляди шофьори, употребили алкохол. Данните бяха..

публикувано на 17.10.17 в 10:36

15.10.2017 - "Хора, пътища, автомобили"

Темите в предаването 15.10.2017 Информация за трафика и обстановката по пътищата в България от дежурния в диспечерския пункт на СБА и кореспондентите ни в страната. Подробности за автомобилния салон в София -  Нестор Несторов - член на..

публикувано на 17.10.17 в 10:23

Шофьорите нарушители вече сами заплащат за кръвни проби

Според действащата от дни наредба, шофьорите нарушители сами ще плащат за кръвни проби, заяви в предаването "Хора, пътища, автомобили" началникът на "Пътната полиция" комисар Бойко Рановски : "Пътна полиция" ще транспортира пробите до лабораториите,..

публикувано на 01.10.17 в 16:44

Експерт призова да се възстанови "Транспортна полиция"

Да се възстанови "Транспортна полиция", за да се предотвратят атентати и сериозни транспортни инциденти в България. За това призова в предаването "Хора, пътища, автомобили" експертът по транспортна безопасност инж. Варужан Апелян . На практика..

обновено на 09.04.17 в 17:24

Мотоизложение събира любители, любопитни и влюбени в моторите

Близо 200 мотоциклета и 40 нови за страната модела могат да бъдат разгледани на мотоциклетното изложение MOTO EXPO 2017. Мотоизложението се провежда за трети път, а домакин на събитието тази година е един от столичните търговски центрове. Събитието..

публикувано на 31.03.17 в 18:15

Специализиран учебен автомобил дава възможност на хората с увреждания да станат шофьори

Специализиран учебен автомобил дава възможност на хората с двигателни проблеми да станат пълноправни участници в движението. Настройките на автомобила могат да бъдат регулирани в зависимост от конкретния случай, без значение дали са..

публикувано на 05.02.17 в 17:10

Застрахователят С. Проданов: "Гражданска отговорност" ще поскъпне между 10 и 20% тази година

Задължителната застраховка "Гражданска отговорност" ще поскъпне между 10 и 20 процента тази година, прогнозира в предаването "Хора, пътища, автомобили" застрахователят Стоян Проданов. "Автокаското" също увеличава цената си, но с по-бавен темп, категоричен е..

публикувано на 05.02.17 в 17:08

04.12.2016 "ХОРА, ПЪТИЩА, АВТОМОБИЛИ"

- В предаването основно място отново заема информацията за актуалната пътна обстановка от кореспондентите на "Хоризонт" и дежурните в Съюза на българските автомобилисти -Ще научите защо четири световни мегаполиса - Париж, Мадрид, Атина и..

публикувано на 09.12.16 в 13:55