Хоризонт за вас


Публикации

Оркестърът за народна музика на БНР е един от участниците на Радио парк феста

Оркестърът за народна музика на БНР е един от участъниците на Радио парк феста този уикенд на Голямата поляна в Южния парк. Какво ще представят, обясни в предаването "Хоризонт за вас" диригентът на оркестъра Димитър Христов: Тези които познават..

публикувано на 23.06.17 в 18:27

Утре е Денят на испанския език

Утре е Денят на испанския език. Той се отбелязва всяка година в последната събота на месец юни, обясни в предаването :Хоризонт за вас" директорът на Институт Сервантес в София Хавиер Валдивиелсо : Денят на испанския език се..

публикувано на 23.06.17 в 18:09

Слушател сигнализира за непочистен от бурени тротоар в Русе

Вече шест години Йордан Великов пише жалби и настоява тротоарът, който минава по булевард "България", покрай бившите заводи "Бор: и "Зита" в Русе, да бъде почистен от бурените, които са го превзели: Преди 1989 година с тази подпорна стена, 1,80..

публикувано на 23.06.17 в 17:47

Слушател сигнализира за лошото състояние на пътен участък, който не се поддържа достатъчно

Наш слушател сигнализира, че в момента се прави ремонт на пътя Пловдив-Свиленград, в района на Хасково. Според него  обаче той не се извършва качествено и много дупки се пропускат, липсват знаци или не се виждат от храсти и дървета, а маркировката е..

публикувано на 23.06.17 в 17:14

Проверката за акции от масовата приватизация се прави през инвестиционен посредник, а услугата се заплаща

Единственият начин да проверим дали притежаваме акции от масовата приватизация е чрез инвестиционен посредник, защото   тези компании имат възможност да направят справката в Централния депозитар, където се съхранява цялата информация, обясни..

публикувано на 23.06.17 в 16:46

Предстои въвеждането на ПИК и за кадастралните услуги

От следващата седмица започва обучение на нотариуси, служители на общинските служби по земеделие и други експерти, които работят по предоставяне на услугите на кадастъра. Целта е услуги като издаването на удостоверение за наличието или липсата на..

публикувано на 23.06.17 в 15:54

Над 30 години семейства в Добрич живеят в оборотни жилища и чакат апартаментите си

От 1983 до 1986 година в Добрич за отчуждени десетки къщи в централната градска част. На семействата е даден кратък срок, в който да напуснат домовете си и да се настаняват в оборотните жилища в покрайнините на града. От Общината обещават да бъде..

публикувано на 23.06.17 в 15:22

ГЕРБ предлагат с промени в ГПК да се въведе 10-годишна абсолютна давност за задълженията

ГЕРБ предлагат с промени в Гражданско-процесуалния кодекс (ГПК) да се въведе 10-годишна абсолютна давност и така да се сложи край на т.нар. "вечни" длъжници, които са в неплатежоспособност и продължават да дължат вземания. Срещу тях се водят дела, трупат..

публикувано на 23.06.17 в 13:58

Патриарх Неофит отслужи благодарствен молебен за Симеон Сакскобургготски и царското семейство

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски посрещна гости от цяла Европа по случай своя 80-годишен юбилей. Тази сутрин лично Българският патриарх Неофит отслужи благодарствен молебен за негово здраве в катедралния храм "Св. Александър Невски”. На..

публикувано на 16.06.17 в 17:04

Ивановските скални църкви - комплекс от църкви, параклиси и манастири, издълбани в скалите

В долината на река Русенски лом, в Североизточна България, в близост до село Иваново, се намира един комплекс от църкви, параклиси и манастири, издълбани в скалите. Този комплекс се е развивал в продължение на векове. Това са Ивановските скални..

публикувано на 16.06.17 в 16:44