Хоризонт за вас


Публикации

Академик Христо Григоров издаде фототипно издание на сборника на братя Миладинови

В Пиринска  Македония академик Христо Григоров е  не само председател на най- голямата хуманитарна организация у нас -  БЧК. От Благоевград до Петрич и Гоце Делчев той е внукът на големия войвода Ичко Бойчев , отблъснал с четите си турската..

публикувано на 13.10.17 в 18:52

Гробището, където са погребани родителите на писателя Йордан Йовков, е обрасло с растителност

На 15-ти октомври се навършват 80 години от смъртта на майстора на късия разказ в българската литература Йордан Йовков . По този повод Дом-паметникът с неговото име в Добрич организира редица прояви през целия месец, част от които са изложбата..

публикувано на 13.10.17 в 18:17

Първокурсниците във Военния университет във Велико Търново положиха клетва

180-те курсанти първокурсници от Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново положиха военната си клетва. Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев обеща на бъдещите офицери да служат в модернизирана и боеспособна..

публикувано на 13.10.17 в 17:45

В Стара Загора тече поредното издание на фестивала на виното и културата "Августиада"

Поредното издание на фестивалът на виното и културата "Августиада" се провежда в момента в Стара Загора. На него в продължение на два дни два дни жителите и гостите на града могат да опитат вина от най-добрите изби в България и Югоизточна Европа срещу..

публикувано на 13.10.17 в 16:56

Изтича срокът за кандидатстване в конкурса "Иновативно предприятие на годината"

Броени дни остават до крайния срок за кандидатстване за поредното издание на конкурса "Иновативно предприятие на годината". Победителите в осемте категории ще получат наградата си от президента Румен Радев В предаването "Хоризонт за вас" Даниела..

публикувано на 13.10.17 в 16:23

Димитър Белоречков: Скандалът с фипронила нанесе щети на производството на яйца

Скандалът с фипронила нанесе щети на производството на яйца, каза в предаването "Хоризонт за вас" проф. Димитър Белоречков – председател на Съюза на птицевъдите в България: Няма скандал, който да няма последствия, така че и този случай беше..

публикувано на 13.10.17 в 15:53

Домашни птицеферми произвеждат цветни яйца

Домашни птицеферми в страната произвеждат цветни яйца, които се снасят от екзотични кокошки. Докторантът от Аграрния университет Петър Петров , който е любител с опит в производството на цветните яйца, разказва:   Първите кокошки, които попаднаха в..

публикувано на 13.10.17 в 15:25

Пациенти са притеснени от липсата на капки срещу повишено вътреочно налягане

За първи път в аптечната мрежа от седмици липсват четири вида капки срещу повишено вътреочно налягане, съобщи Георги Димитров – председател на пациентската организация "Глаукома". Слушатели на "Хоризонт" също алармираха за това, че не могат да ги..

публикувано на 13.10.17 в 14:58

Хаджи Пируши: Включването на българското малцинство в албанския закон е много важен момент

Тук и се пее, и се плаче на български – така описва Голо бърдо Хаджи Пируши , председателят на сдружението "Просперитет Голо бърдо", което пази традициите, езика и идентичността на българите в Албания.  След дълго очакване и не без усилията както..

публикувано на 13.10.17 в 14:22

Ерик Рубин: Излизането от ЮНЕСКО на САЩ носи определено послание

Излизането на Съединените щати от ЮНЕСКО има определено послание. Това заяви в интервю за "Хоризонт" посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин : Да, има съвсем определено послание. Държавният секретар Рекс Тилърсън съвсем ясно го каза и ситуацията е такава...

публикувано на 13.10.17 в 13:55