Хоризонт за вас


Публикации

В къщата- музей на Ванга е подредена на изложба, разказваща малко известни моменти от живота ѝ

Навършват се 21 години от кончината на   Ванга. По този повод в къщата- музей на пророчицата, намиращ се срещу храма „Света Петка“, изграден по нейна заръка , е подредена  специална изложба, разказваща за живота ѝ  от детските години до края на..

публикувано на 11.08.17 в 17:26

Хората в Янково се надяват, че подмяната на водопровода им ще бъде обвързана с асфалтиране на улиците

Шуменското село Янково има 870 жители. На времето те са били около 3 000, но повечето хора търсят препитание зад граница, тъй като в околността няма работа след затварянето оранжериите. Живущите във високите части имат проблем с..

публикувано на 11.08.17 в 17:01

Академия "Първа помощ" организира курсове за родители и деца

Лекарският екип на Академия "Първа помощ" организира курсове по първа помощ за родители и децата им. За предаването "Хоризонт за вас" д-р Витан Витанов от Академията обясни: Напоследък ставаме свидетели, че родители все повече и повече се..

публикувано на 11.08.17 в 16:09

Вандали повредили оградата на реновирана спортна площадка в столичния квартал "Гевгелийски"

Слушателката на „Хоризонт за вас“ Силвия Чавдарска от столичния квартал "Гевгелийски" ни сигнализира заради липса на места за спорт и лошото състояние на игрището между блокове 7, 8 и 9. Репортерска проверка установи, че върху площадката има..

публикувано на 11.08.17 в 15:42

Токсиколог: В една цигара със синтетична дрога може да има 10 смъртоносни дози

Проблемът с пациентите, пострадали от дизайнерска дрога, става все по-голям с всеки изминал месец. Първите, които започнаха да я използват, за съжаление, бяха  пациенти на възраст между 25-35 години и то от средите на интелигентната част на..

публикувано на 11.08.17 в 15:11

Министърът на културата определи като една от основните задачи промените в Закона за киното

Министърът на културата Боил Банов открои като една от основните задачи в работата на ведомството промени в Закона за киното, които да дадат възможност да се финансират по-голям брой проекти. Днес той представи приоритетите на правителството в сферата..

публикувано на 11.08.17 в 14:51

Министърът на спорта е предложил на шахматистите да създадат нова федерация

Федерацията по шах не е матирана, защото лицензът ѝ още не е отнет. Това трябва да стане със заповед на министъра. Такава няма. На вчерашната среща в Министерството обаче той заяви, че по данните, с които те разполагат, той не може да поднови лиценза...

публикувано на 11.08.17 в 14:29

Елеонора Николова: БОРКОР предлага мерки, но внедряването им е отговорност на МС

Основата, върху която се развива административно-наказателното производство, е Законът за административните нарушения и наказания, произведен през 1969 година. Той в голяма степен не отговаря на съвременните социално-икономически отношения, макар и да..

публикувано на 11.08.17 в 13:42

Врачани протестираха срещу отстраняването на директора на ОДВР Димитър Газибарски

Стотина врачани протестираха пред сградата на полицията във Враца срещу отстраняването на директора на Врачанската дирекция на МВР Димитър Газибарски . "Не оставяйте Враца в ръцете на мафията", "Искаме си директора", "Страх ни е, господин Борисов...

публикувано на 11.08.17 в 10:33
Детайл от експонат, част от изложба на Регионалната занаятчийска камара- Пловдив

Международен пленер на майстори на кованото желязо в троянското село Орешак

В рамките на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в троянското село Орешак за първи път се организира международен пленер по ковано желязо, който ще се проведе в периода 7 – 12 август. Утвърдени майстори ковачи ще демонстрират..

публикувано на 04.08.17 в 19:49