Хоризонт за вас


Публикации

Блокираният влак недалеч от гарата в Левски

Катастрофа на жп прелез забави с 4 часа влакове по трасето София - Варна

200 пътници от два влака останаха блокирани близо 4 часа, след като по обед международният влак от София за Букурещ блъсна автомобил на прелез между гара Левски и Павликени. Ударът е станал по вина на водача на автомобила, каза за „Хоризонт“..

обновено на 18.10.19 в 19:00

Проф. Александър Илиев: Имам дух и енергия на 18-годишен

„Най-важна е педагогическата ми работа, защото не е важно човек да проправи някаква бразда, но и да хвърли семена и те да поникнат - читави и здрави плодове“. Това каза в предаването „Хоризонт за вас“ проф. Александър Илиев - артист,..

публикувано на 18.10.19 в 16:59

Разходка през уикенда

Каньонът на река Рачене в района около Червен бряг, малко познато място, но много красиво, и природният феномен Пропадалото, който се намира наблизо, препоръча в предаването „Хоризонт за вас“ Радослав Байрактаров, автор на блога „Деца на..

публикувано на 18.10.19 в 16:03
Даниела Якова

Даниела Якова: Работата в радиото ми дава достатъчно

„Случайно или не в моя живот се е получило така, че да следвам пътя на баща си, който беше журналист, брат ми също. Може би не е случайно“. Това сподели в рубриката „От другата страна на радиото“ на предаването „Хоризонт за вас“ водещата на..

публикувано на 18.10.19 в 15:10
Тестове за наркотици

Има ли нещо ново в новата стратегия за наркотиците

„Стратегията за наркотиците 2019 – 2023 е същата като предишните три, които не доведоха до никакви резултати. На тях не са направени и оценки за успешност. И ако обективният критерий е да намалим броя на употребяващите наркотици в България,..

публикувано на 18.10.19 в 14:36

Юлия Станкова: Аз съм богослов със сръчна ръка, не иконописец

Библейски сцени с оригинален авторски стил и прочит – това прави дипломираният богослов Юлия Станкова.       Тя определя себе си като богослов със сръчна ръка, а не иконописец, а картините си като откровение. От малка знае, че е родена, за да бъде..

публикувано на 18.10.19 в 14:21

Проверка в болницата в Павликени заради забравената жена в скенера

Рентгенова лаборантка забрави за 6 часа пациентка, заключена в скенера на общинската болница в Павликени. Жената е била обявена за издирване от полицията. За случая близките на болната сезират Прокуратурата и възнамеряват да съдят болницата...

обновено на 18.10.19 в 14:05
Националната комисия за борба с трафика на хора даде пресконференция по повод 18 октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора. В пресконференцията участва и проф. Николай Проданов.

Близо 400 българи са станали жертви на трафик от началото на годината

387 българи са станали жертви на трафик за първите 9 месеца на тази година. Данните бяха оповестени на пресконференция по повод 18 октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора. 258 от нашите сънародници са трафикирани с цел..

публикувано на 18.10.19 в 13:53

Емил Соколов: Сделката за Брекзит не е нова, няма да мине през парламента

„Сделката за Брекзит не е нова. В по-голямата си част споразумението на Борис Джонсън копира това на Тереза Мей. Основната разлика са промените в статута на Северна Ирландия, който ще бъде специален“. Това каза пред БНР Емил Соколов, докторант..

публикувано на 18.10.19 в 13:22

Расизмът като политическа практика

"Скандалът (расистките прояви на футболните фенове на мача България - Англия - бел.ред.) катализира една по-обща картина и донякъде ни помогна да съзрем нещата в дълбочина. Както проблемите във футбола, така и обществените нагласи, така и политическите..

публикувано на 18.10.19 в 13:00