Хоризонт за вас


Публикации

Симфоничният оркестър на БНР подготвя особено колоритна програма за поредния си концерт

За поредния си концерт тази седмица Симфоничният оркестър на БНР подготви особено колоритна програма, която включва сирени от Клод Дебюси , любимите на публиката "Картини от една изложба“ на Мусоргски и една световна премиера, която доведе..

обновено на 19.05.17 в 18:28

Шегобийците в Габрово обещават "да изкукуригаме от смях" на карнавала в събота

Габровци се маскират и излизат на карнавал в събота. Многолюдното дефиле е кулминацията на фестивала на хумора в града. Празничният ден ще започне с национален детски фестивал. Ревю на живи котки в карнавални костюми се провежда по традиция в..

публикувано на 19.05.17 в 18:22

Комитет от Ъглен внесе в МОСВ и при омбудсмана възражения против изграждането на кариера край селото

Жители на луковитското село Ъглен протестираха пред Министерството на околната среда срещу инвестиционното предложение за разкриване на кариера. Против кариерата са и хората от няколко околни села.  Предложеният концесионен договор за добив на..

обновено на 19.05.17 в 18:13

Оливер Пьоч представи у нас книгата си: "Дъщерята на палача и кралят на просяците"

Тази седмица в България гостуваше Оливер Пьоч - един от най-продаваните немскоезични автори в света. Пред читателите си в София и Пловдив той представи новата си книга "Дъщерята на палача и кралят на просяците". Специално за предаването "Хоризонт за..

публикувано на 19.05.17 в 17:44

Близо 120 хиляди ученици от 7-и и 12-и клас се явиха на матурите по български език и литература

Около 120 хиляди ученици от 7-и и 12-и клас се явиха на националните изпити по български език и литература. За поредна година те се провеждат в един и същи ден.  11 писмени работи бяха анулирани на държавните зрелостни изпити по български език и..

обновено на 19.05.17 в 17:06

Синдикати: "Бръмбърите" в детската градина са нарушение на закона

Нагнетено е огромно напрежение в учителските колективи. Учителят е в една „гилотина“ на огромни обществени очаквания – от него се очаква всичко, но никой не му помага. Това каза за предаването „Хоризонт за вас“ Юлиян Петров от синдикат..

публикувано на 19.05.17 в 17:04

28 години от протестите на българските турци срещу тоталитарния режим

В Джебел се отбелязват 28 години от протестите на българските турци срещу тоталитарния режим. Според запознати проявата може да се превърне в демонстрация на влияние, защото се очаква да пристигнат привърженици и на ДПС, и на ДОСТ. От четвъртък в района..

обновено на 19.05.17 в 16:07

Отново жители на саниран блок, този път в Смолян, изразиха недоволство от качеството на изпълнението

Сигнал на слушателя Тодор Тодоров от смолянския квартал Райково до програма „Хоризонт“ предизвика необичайна проверка на място от инвеститорския контрол, строителния надзор и изпълнителя за санирането на най-големия на най-големия блок в града на..

публикувано на 19.05.17 в 15:33

Фармацевтичната компания на семейството на Марешки е собственик на опасен строеж в Горна Оряховица

173 са опасните сгради и строежи в община Горна Оряховица. Един от тях е собственост на фармацевтичната компания на семейството на депутата Веселин Марешки . В имота постоянно има деца, правят си от онези опасни селфита , разтревожени са..

публикувано на 19.05.17 в 14:02

Александър Маринов: Управляващата коалиция няма да издържи дълго, но не заради скандала с нацистките снимки

Притеснява ме начинът по който ГЕРБ защитават своите партньори в разразилия се скандал с снимките – те неглижират тези постъпки, дори не толкова в конкретния случай, а въобще. Това пренебрежение към някои мрачни периоди в историята е много..

публикувано на 19.05.17 в 13:09