Хоризонт за вас


Публикации

Калин Крумов (вляво) и Майкъл Джентри

Български военни почерпиха американски опит в набирането на военнослужещи

Главни сержанти от Националната гвардия на Тенеси бяха за близо седмица на посещение в България. Те са обсъдили със свои колеги от България идеи за повишаването на подготовката и лидерските качества. Една от засегнатите теми е била и тази за..

публикувано на 19.07.19 в 17:01
Антоанета Приматарова

Антоанета Приматарова: Урсула фон дер Лайен е добър избор за ЕС и за България

Изборът на Урсула фон дер Лайен е добър за Европейския съюз като цяло, за баланса на институциите. От тази гледна точка, това е добро и за България. Трудно би ми било да намеря нещо особено във всички заявки за това каква политика ще преследва тя,..

публикувано на 19.07.19 в 16:42
Проф. Ивайло Търнев

Втора международна школа по редки заболявания в Александровска болница

Втора международна школа по редки заболявания се провежда в Експертния център по наследствени нервни и метаболитни заболявания в Александровска болница. Нашите експерти ще обучават лекари от Централна и Източна Европа, защото България има огромен..

публикувано на 19.07.19 в 07:47

Единственият в страната екип за борба с отровните примамки срещу хищници работи в Източните Родопи

От три години в Източните Родопи работи първият действащ и единствен в страната екип за борба с отровните примамки.  Николай Терзиев от Българското дружество за защита на птиците и неговият партньор - четиригодишната немска овчарка Барс ежедневно..

публикувано на 12.07.19 в 19:33
Розмари Стателова

"Естрада и социализъм. Проблясъци" е вече на пазара

Новата книга на изтъкнатата българска музиковедка проф. Розмари Стателова "Естрада и социализъм. Проблясъци" е вече на пазара. Решението ми да напиша тази книга беше взето отдавна, но дълго смятах, че някой друг ще го изпълни, обясни тя в..

публикувано на 12.07.19 в 18:45
Лили Друмева

Лили Друмева с нов албум, включващ 4 песни на румънски

Лили Друмева представи в предаването "Хоризонт за вас" новия си албум, който е с румънско заглавие и включва 4 песни на румънски. Певицата работи в Румъния с румънски импресарио и ѝ предстои да отиде за четвърти път там, където ще заснеме филм,..

публикувано на 12.07.19 в 17:36

Народният театър "Иван Вазов" отчита успешен сезон

За изминалия сезон 586 представления са изиграни и 123 000 души са посетили Народния театър "Иван Вазов", а за последния сезон има 600 изиграни представления и 150 000 зрители. Това каза директорът му  Мариус Донкин, който представи отчета за..

публикувано на 12.07.19 в 16:58
Н. Пр. Хасан Улусой

Хасан Улусой: Истанбул ще се управлява демократично и в сътрудничество между отделните партии

Въпреки че кметът на Истанбул не е от управляващата партия, тя има мнозинство в Общинския съвет и в районните кметства. Това заяви посланикът на Турция в България Хасан Улусой на пресконференция по повод третата годишнина от опита за преврат в..

обновено на 12.07.19 в 16:28

Каравани и палатки в залива Вромос край Черноморец, въпреки предупрежденията за радиация

Въпреки предупрежденията на здравните власти за превишени 3 пъти нива на радиация в залива Вромос до Черноморец и тази година дългата близо 3 км плажна ивица се напълни с каравани и палатки. Десетки са българските туристи, избрали района за лятна..

публикувано на 12.07.19 в 16:09

Да се въведат ваучери за помощи за вода за социално слаби, настоява КНСБ

В бюджета за 2020 година да бъдат заложени 50 милиона лева за помощи за вода за социално слаби, които да се получават чрез ваучери - за това настоява КНСБ. За целта обаче социалното и регионалното министерство трябва спешно да се разберат по темата...

публикувано на 12.07.19 в 15:53