Хоризонт за вас


Публикации

Яра Бубнова: Изкуството ще съществува винаги, което означава, че Националната галерия винаги трябва да го настига

Националната галерия е музей по своята същност и промените са бавни.   Това каза новият шеф на Националната галерия Яра Бубнова за предаването „Хоризонт за вас“. „Бавни са промените, бавни са в преориентацията на своите политики, бавни в..

публикувано на 21.09.18 в 17:55

В родопското село Момчиловци започва Фестивал на киселото мляко

В родопското село Момчиловци започва четвъртият Фестивал на киселото мляко, култура и традиции. Той има за цел да популяризира традициите за производство на кисело мляко и сирене в съчетание с богатството на песенния и танцов фолклор, традиции и..

обновено на 21.09.18 в 15:41

По какво се различава здравеопазването в малките населени места в Северна и в Южна България

Във видинското село Войница са останали под 100 души. Няма нито лекар, нито зъболекар поне от 14 години. Възрастните хора ходят до Видин, ако се почувстват зле, но пътят е пропаднал, макар да е ремонтиран около 2010 година. Често се случват..

публикувано на 21.09.18 в 15:26

Наркообразуващи култури се отглеждат във всички села в Петричко

Приоритет на полицията в Благоевград е борбата с наркотиците. Наличието на няколко граници в района прави територията атрактивна и за залесяването на наркообразуващи култури, обясниха от МВР за предаването „Хоризонт за вас“. От ведомството отчетоха..

публикувано на 21.09.18 в 14:41

Fado Violado с концерт в Античния театър в Пловдив

Утре е концертът на Fado Violado в Античния театър в Пловдив. Групата предлага необичайно съчетание на фадо и фламенко, родено от мечтите на певицата Ана Пинял и композитора и китарист Франсишку Алмейда. Проектът Fado Violado е смесица..

публикувано на 14.09.18 в 17:01
Чипровски килими

Арт инсталация в центъра на София проследява символичния път на килима

Арт инсталация в центъра на София проследява символичния път на килима от Азия, през Европа, до Северна и Южна Америка. Тя се открива днес и може да бъде видяна до 18 септември в Царската градина зад Етнографския музей. В интервю за..

публикувано на 14.09.18 в 16:22

Фестивалът Ратха Ятра ще се проведе тази събота в Борисовата градина

Фестивалът Ратха Ятра ще се проведе тази събота на лятната сцена в Борисовата градина. В интервю за предаването „Хоризонт за вас“ Стела Христова – Сачи обясни, че фестивалът идва от Древна Индия и се празнува повече от 3000 години на територията..

публикувано на 14.09.18 в 16:09

Много от тротоарите в Ловеч са непроходими, показа проверка по сигнал на слушател

Преди седмица слушателят Марин Колев от Ловеч подаде сигнал в ефира на предаването „Хоризонт за вас“, че тротоарите на ул.“Стара планина“ са отрупани със строителни материали, непроходими са за пешеходци, а в района има и училище. Проверка..

публикувано на 14.09.18 в 15:51

Артистите от кукления театър в Сливен искат сградата да им бъде върната от районното мюфтийството

Артистите от Куклен театър – Сливен, са притеснени какво ще стане със сградата им и дали ще могат да продължат да играят на сцената, която толкова много обичат. За проблемите с мюфтийството разказва Ефимия Павлова, която е директор на театъра:..

публикувано на 14.09.18 в 15:11

Слушател сигнализира за нерегламетирано паркиране от полицейски служители на синята зона в Благоевград

Гражданин на Благоевград подаде сигнал чрез ефира на „Хоризонт за вас“ за нарушения при паркирането в синя зона в центъра на града, на паркинг близо до 1 РПУ. Оказва се, че в синята зона, без да заплащат, паркират служители на полицията, както..

публикувано на 14.09.18 в 14:55