Хоризонт за вас


Публикации

Фестивалът на българската драматургия "Януари" – актьорското предизвикателство е на преден план

„Фестивал на българската драматургия „Януари“ предлага една свободна алтернативна сцена, на която актьорското предизвикателство е на преден план. Това каза пред БНР режисьорът Бойко Илиев, директор на „Нов театър - НДК“. До края на месеца..

публикувано на 11.01.19 в 17:08

Защо пасторите от протестантските църкви успяват в ромските гета, а държавата не

„В едно нестабилно посткомунистическо общество и най-малкият инцидент може да се превърне в голям. Има много напрежения в нашето общество. Един латентно съществуващ конфликт винаги може да прерасне в нещо голямо“. Това коментира пред БНР..

публикувано на 11.01.19 в 16:16

Психиатри и медицински сестри от Центъра за психично здраве в София облякоха жълти жилетки

Протест на жълти жилетки в Центъра за психично здраве в София. Д-р Чавдар Дилов, лекар ординатор, началник на приемен и консултативен спешен кабинет в Центъра и представител на синдикатите в здравеопазването каза пред БНР: „Облякохме..

публикувано на 11.01.19 в 15:15

Лавина погуби двама младежи в Пирин

Двама младежи загинаха, затрупани от лавина в Пирин. Началникът на Планинската спасителна служба в Банско Румен Баряков потвърди за „Хоризонт“, че след продължилата няколко часа издирвателна акция са намерени телата на две момчета. И..

публикувано на 11.01.19 в 13:00
Сара-Нора Кръстева в студиото на предаването “Хоризонт за вас“

Балерината Сара-Нора Кръстева: За 2019-а година си пожелавам пълни зали

"Срещнала съм се с балета много малка. Дори не си спомням, майка ми ми разказва, но това което аз си спомням, е, че наистина танцувах с часове, каза Сара-Нора Кръстева, ръководител на балета на Националната опера и балет в интервю за..

публикувано на 04.01.19 в 17:58

Дупница стартира културната 2019-а година с изложба

Изложба с картини от общинския дарителски фонд откриват в Дупница. Добър старт на културната 2019-а година прави градът. Тази вечер е нейното откриването и през целия месец януари жителите и гостите на града ще могат да видят в Околийската къща 31..

публикувано на 04.01.19 в 17:35

Валентин Христов: Притежателите на бонови книжки могат да ги проверят при посредниците

Валентин Христов, председател на Сдружението на притежателите на компенсаторни инструменти отговаря пред БНР на въпрос на слушател, който гласи “Какво се случва с боновите книжки от масовата приватизация?“. Боновите книжки вече..

публикувано на 04.01.19 в 16:54

Новата година на Балканите през погледа на журналистите Коста Филипов и Райна Асенова

Как ще се развиват Балканите през 2019-а година, имайки предвид, че на него има доста конфликтни точки. С коментар пред БНР по темата участват журналистите Коста Филипов и Райна Асенова. Райна Асенова от БТА се включи пред БНР с..

публикувано на 04.01.19 в 16:14

Майка и син от Добрич посрещнаха празниците в наводнена къща

За пореден проблем с канализационната и водопреносната мрежа в Добрич сигнализираха слушатели на БНР. Проверка на място там е установила, че вече 18 дни къща, намираща се на улица "Димитър Списаревски" номер 16 в един от централните квартали в..

публикувано на 04.01.19 в 14:57
Проф. Владимр Чуков в студиото на “Хоризонт за вас“

Проф. Владимир Чуков: 2019-а е почти толкова интересна за Близкия изток, колкото 2018-а

2019-а година се очертава може би почти толкова динамична, колкото беше и миналата, като считам, че няма да има големи, широкомащабни военни операции. Това каза проф. Владимир Чуков пред БНР в коментар за Близкия изток и дали той ще остане рана и..

публикувано на 04.01.19 в 14:35