Моника Евстатиева – смела, вдъхновяваща и харизматична!

Тя е Моника Евстатиева и е старши продуцент на едно от най-слушаните предавания в американското обществено радио NPR – „Всичко под внимание“. Аудиторията, която разчита да чуе истината всеки ден от екипа ѝ, е над 45 милиона. Преди повече от 10 години..

публикувано на 24.02.17 в 15:42

"Парапланер" се събират с идея да правят авторска музика

Александрина Александрова – вокал, бас китара ; Яна Дочева – флейта, саксофон, укулеле, вокал; Мариета Койнарска – пиано; Георги Денчев – барабани – са заедно в групата "Парапланер". Красива визия и повече от две години история –..

публикувано на 23.02.17 в 22:10

Музиката на Гюла Бабош

"Зона за рок и джаз" представя унгарския джазов китарист и композитор Гюла Бабош. Той беше един от лекторите на фестивала Jazz Showсase, който се проведе от 3 до 5 февруари в Будапеща. Участва в дискусията, посветена на практически съвети към младите,..

публикувано на 22.02.17 в 22:59

Райна Кабаиванска: Радиото реши моята съдба

Петото издание на Световния ден на Радиото премина под наслова „Радиото – това си ти“ . Европейският съюз за радио и телевизия организира инициативата „Моето радио“ , в която беше осъществен международен обмен на аудио записи на знаменити хора..

публикувано на 22.02.17 в 18:39

Спечелете билети за „Трубадур“ на „Ковънт Гардън“

В следващите прожекции от кино сезона на Кралската опера в Лондон „Ковънт Гардън” на 1-и, 4-и и 5-и март в кината „Арена” в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян ще гледаме оперния шедьовър на Верди „Трубадур“. Постановката –..

публикувано на 22.02.17 в 18:05
Радослав Шулц

Радослав Шулц от Баварския радиооркестър - на диригентския пулт на нашия радиооркестър в петък

Музикантите от Симфоничния оркестър на БНР активно репетират за концерта в петък в зала „България“ от 19.30 часа. Програмата включва увертюра „Седмицата“ от Радослав Лазаров, Третия клавирен концерт от Бетовен със солист впечатляващия Евгени..

публикувано на 22.02.17 в 17:57

Албумът Verismo на Красимира Стоянова - вече на световния музикален пазар

Един от най-красивите гласове на оперната сцена, този на българската оперна прима Красимира Стоянова, отново бе запечатан на записи, които вече можем да притежаваме и да слушаме с голямо удоволствие. За романтичните меломани компанията Orfeo,..

публикувано на 22.02.17 в 17:38

Холандския продуцент Мартин Грама пристига в България с младия диджей IX

По време на фестивала „Евросоник- Нордеслаг“ в Грьонинген през януари се запознах с холандския продуцент Мартин Грама. Той беше дошъл от Амстердам, за да види новите открития на европейската сцена. За мен пък това беше повод да науча от..

публикувано на 22.02.17 в 10:29

„Голият клоун“ гостува в Телавивската опера

Всяка година на сцената на Телавивската опера има гостуване от Будапеща. Обикновено това са прочутите унгарски оперети. Затова заглавието „Голият клоун“ на трупата „Recirquel“  предизвика любопитството на израелската публика. Но се оказа, че това..

публикувано на 21.02.17 в 15:41

Кристобал Фуетес от швейцарското трио "Dear Deer" разказва пред "Евробокс"

Кристобал Фуетес участва в две групи преди да стигне до създаването на швейцарското трио "Dear Deer". Но понеже музиката, която междувременно е създал е много и непрекъснато се раждата музикални идеи китаристът и вокалист решава да не се отказва и да..

публикувано на 21.02.17 в 14:56