Тинка Сколуфанова и Константин Петков в „Продадена невеста

Спомен за певицата Тинка Сколуфанова

В рубриката "Помните ли..." на предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" припомняме на нашите слушатели една прекрасна певица и чаровна актриса -Тинка Сколуфанова. Вероятно много варнеци веднага ще си я спомнят - целия ѝ творчески път премина на сцената..

публикувано на 13.08.18 в 13:35

Петър Бодуров: "Аз си оставам гайдар, който свири от сърце"

Срещата рано в неделя е с 16 годишния гайдар Петър Бодуров от с. Михалково. Преди 5 години, когато предаването ни гостува в Триград малкият Пепи ни чакаше с гайдата си в читалището в Девин, за да ни посвири и да ни разкаже за красивия родопски..

публикувано на 12.08.18 в 15:16
Мария Цветкова-Маджарова

Мария Цветкова-Маджарова и Райна Попова почитат с концерт диригента Емил Чакъров

Носителката на приза "Музикант на годината 2017" в анкетата на предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" Мария Цветкова-Маджарова е активен участник в Бургаските музикални празници "Емил Чакъров". Тази година изданието е посветено на 70-годишнината от..

публикувано на 09.08.18 в 19:40

Десето издание на "Миндя рок фест"

В десетото поредното издание на "Миндя рок фест" ще пеят повечето хедлайнери от предишните издания, сподели за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ политологът Евгений Дайнов, който е и организатор на феста. Няма да присъства единствено популярната..

публикувано на 09.08.18 в 11:53

20 оркестъра участват в най-големия фестивал на духовата музика в сръбския град Гуча

20 оркестъра от Сърбия и чужбина участват в започващия днес най-голям фестивал на духовата музика в сръбския град Гуча. Гостите ще имат възможност да видят състезание по красноречие при наздравици и избор на най-красива народна носия. Организаторите..

публикувано на 09.08.18 в 10:56

Детска лятна акордеонна академия в Борисовата градина

Дирекция "Култура" на Столична община организира през летните месеци детски програми и концерти в Борисовата градина, Южния парк, парк "Заимов" и на други места на открито. На 11 август (събота) от 18 часа и на 12 август (неделя) от 11 часа пред..

публикувано на 08.08.18 в 19:42
На сцената на читалище

Ковачевица - вече и фестивална дестинация

Всички, които са били в Ковачевица и околността, определят това място като магично. Тази година към красивото и уникално село в Родопите се отправи нова група посетители - привлечени колкото от каменните къщи и пъстрите халища, от зеленината и планинските..

публикувано на 08.08.18 в 19:03
Биляна и Димитър Битолски

Семейство фотографи, влюбени в традициите, заснема емоции на събора в Гела

Биляна и Димитър Битолски са фотографи, които със снимките си улавят и предават красотата на българските традиции. Не пропускат и традиционното надсвирване с гайди в емблематичното родопско село Гела.  Все още помнят първото си посещение на..

публикувано на 08.08.18 в 16:59
Амалия Ненова

Амалия Ненова: Във фънка има много светлина

"На по-големите концерти с повече публика е по-лесно. Когато си сред по-малко хора, е много трудно, защото трябва да имаш адрес, а този адрес е вече много персонален - виждаш лицата, които се открояват. Иначе публиката е като едно пулсиращо огромно кълбо,..

публикувано на 07.08.18 в 13:12

Почина Младен Койнаров

На 72-годишна възраст почина известният изпълнител на народни песни Младен Койнаров. В продължение на 40 години той беше солист на Държавния ансамбъл за народни песни и танци „Родопа“. Младен Койнаров е почетен гражданин на Смолян и основател на..

публикувано на 06.08.18 в 20:54