Фестивал ознаменува 80-годишнината на Израелската филхармония

С триседмичен фестивал Израелската филхармония отбеляза 80-ата си годишнина . В десетте концерта участваха забележителни диригенти и изпълнители. На част от събитията имаше щастието да присъства кореспондентът на БНР в Израел Феня Декало. От нея..

публикувано на 21.01.17 в 17:50

Българската група Der Hunds триумфира на фестивала "Евросоник 2017" в Грьонинген

Изключителен успех на алтернативната рок група "Der Hunds" от България, в тазгодишното издание на престижния фестивал "Евросоник- Нордеслаг". Концертът се състоя на 13-ти януари в клуб "Huise Maas" в центъра на холандския град Грьонинген. Музикантите бяха..

публикувано на 17.01.17 в 17:45

Спечелете билети за „Самсон и Далила“

Пламенното изпълнение на Надя Кръстева в ролята на изкусителката, която напълно осъзнава своята сила, беше цяло съзвездие от вокална красота, чувственост и актьорско въздействие… И най-впечатляващото - гласът на Надя Кръстева - перфектно..

публикувано на 17.01.17 в 17:13
Водещата Росица Кавалджиева, слушателят Валентин Ганчовски и управителят на Dream Holidays Невена Николова

БНР подари на слушател екскурзия до Дубай

Не ме напускай, не ми причинявай такава мъка, върни се в Соренто, накарай ме да живея… Една от най-обичаните италиански канцонети, изпята от Лучано Павароти, сякаш изразява  и тъгата ни от неговата загуба. Напусна ни преди 10 години, но продължава..

публикувано на 16.01.17 в 19:43

Калуди Калудов: Катериш връх след връх, но там, където си роден, ти е най-хубаво

Световноизвестният български оперен певец Калуди Калудов е сред 10-те най-любими тенори на българската публика, показаха резултатите в националната анкета на предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива” . Бих искал да изразя моята..

публикувано на 16.01.17 в 19:00

Имало едно време

На пазара излезе нов музикален албум с много интересно заглавие - „Имало едно време - въображаема опера около приказките за феи от романтичната епоха“ . Освен с любопитното заглавие, оказа се, че компактдискът заслужава нашето внимание, защото в..

публикувано на 16.01.17 в 16:11

Забравените тенори на ХХ век: Аурелиано Пертиле

Резултатът от анкетата на „Каста дива” „Любимите ви тенори на ХХ век“ беше лесно предвидим и е полезен с това, че cъбужда въпроса „Какво има на хоризонта зад гърба на тримата тенори?” Ако бях на мястото на госпожа Йорданова, щях веднага да отворя..

публикувано на 16.01.17 в 16:00

„Набуко“ от кино сезона на Метрополитън

При огромен зрителски интерес преминаха прякото излъчване и повторната прожекция на „Набуко“ от кино сезона на Метрополитън на 7-и и 11-и януари. Мисля, че и още едно повторение би напълнило с публика кино салона! Първо, „Набуко“ е едно от..

публикувано на 16.01.17 в 11:00

Дейвид Бауи и Ленард Коен са номинирани посмъртно за Британските музикални награди

Починалите през 2016 г. мазуканти Дейвид Бауи и Ленард Коен са номинирани посмъртно за тазгодишните Британски музикални награди.  Дейвид Бауи е номиниран в две категории - за британски солов изпълнител и за албум на годината с последното си творение..

публикувано на 15.01.17 в 17:18

Англичанката Dua Lipa е тазгодишният победител на наградите "Public choice award" на "European Border Breakers Awards" 2016

Снощи на бляскава церемония бяха връчени наградите "EBBA" за изгряващ млад европейски изпълнител. Домакин на шоуто бе известният британски пианист, диригент и телевизионен водещ Джулс Холанд. Той връчи статуетките на десетте европейски изпълнители..

публикувано на 12.01.17 в 19:25