„Вълшебната флейта” от киносезона на Метрополитън

„Вълшебната флейта“ е много специално заглавие за Метрополитън опера и особено за програмата „На живо от Ню Йорк“, защото когато през 2006 г. директорът Питър Гелб стартира това новаторско начинание, началото е поставено именно с приказния зингшпил..

обновено на 19.10.17 в 19:13

Спечелете билет за концертите-спектакли от новата детска образователна програма на БНР

Вълшебно пътуване в бароковата епоха и вълнуваща среща с музиката на един от най-популярните и обичани италиански композитори предлагат първите два концерта от новата, втора образователната програма на „Музикална къща БНР“. На 28-и октомври..

обновено на 19.10.17 в 17:23
Проф. Йовчо Крушев на сцената

"За учителя с любов" – поздрав за 60-годишнината на проф. Йовчо Крушев

Забележителният пианист Йовчо Крушев , професор по пиано и композиция в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" вече три десетилетия, отпразнува 60-годишнината си на 1 септември. Приет за студент със специален статут още преди да..

публикувано на 19.10.17 в 14:42
Марио Ангелов разказва на децата за пианото

Безплатната детска образователна програма на БНР започна с пътешествие в света на пианото

Безплатната детска образователна програма на Българското национално радио започна новия си сезон днес с пътешествие в света на пианото. Д ецата се запознаха с този инструмент и се срещнаха с пианиста и продуцент на оркестъра Марио Ангелов , а после..

публикувано на 19.10.17 в 12:26

Радиооркестърът се включва в музикалния празник „20 години ppIANISSIMO“

Световна премиера, българска премиера и емблематично българско произведение ще изпълни Симфоничният оркестър на БНР на празничния концерт „20 години ppIANISSIMO” на 20 октомври от 19.30 ч. в зала „България“. Събитието се организира съвместно с..

публикувано на 18.10.17 в 19:26

Веселина Кацарова с рецитал и спектакъл в Софийската опера

В Софийската национална опера имаше изключително вълнуваща вечер! Това беше закриването на фестивала „Пиано екстраваганца” с концерта на световноизвестните български музиканти Веселина Кацарова и Людмил Ангелов . Вечерта беше много..

обновено на 18.10.17 в 17:19
Участниците в Българските музикални вечери в Мюнхен 2017

Български музикални вечери в Мюнхен 2017

Отшумяха и поредните Български музикални вечери в Мюнхен. Идеята за тях е на пианистката Ивайла Кирова, възпитаничка на Музикалните академии в София и Мюнхен, която живее и работи в Германия.  На 3 март 2014 година по нейна инициатива е регистрирано..

публикувано на 18.10.17 в 16:43
Операта в Стара Загора

Старозагорската опера открива новия си сезон с "Дон Карлос"

Седмица след като се завърна от гостуване на сцената на Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ във Виена със спектакъла „Слугинята господарка” от Перголези, трупата на Старозагорската опера откри със същото представление нова камерна сцена..

обновено на 18.10.17 в 16:25

Испанските музиканти Мария Арнал и Марсел Бажес за пътя към музиката

Испанските музиканти Мария Арнал и Марсел Бажес същата вечер ще представят своя албум “45 мозъка и едно сърце” в София. В интервю за предаването "Хоризонт до обед" Марсел Бажес разказа как е започнал да се занимава с музика: Първо..

публикувано на 18.10.17 в 13:16

В Първо студио на БНР "Очи в очи" застават Матиа Дзапа, Иво Кова и Теодосий Спасов

Chambar Jazz duo днес ще изнесе концерт в Първо студио на БНР . Матиа Дзапа и Ивайло Ковачев гостуват в „Сценична треска“ на програма "Хоризонт" и свирят на живо своята музика, която е съчетание между класика и джаз и излиза извън границите на..

публикувано на 17.10.17 в 21:27