"Ангелски гласове" - духовен концерт за Възкресение

"Ангелски гласове - докосване до божественото", това е името на концерт, който ще се състои на 20 април от 19 часа в Централния военен клуб в София. Музикалното събитие е посветено на Великден. "Концертът ще съдържа едни от най-красивите и достъпни за..

публикувано на 19.04.19 в 16:17
Петър Македонски и Надежда Цанова

Ансамбълът на 2017 година с нов запис в БНР

Дуото Надежда Цанова (пиано) и Петър Македонски (тромпет) прекоси Океана, за да участва в официалното отбелязване на 3 март - националния празник на България, в Чикаго. Поканата към младите музиканти дойде след друго тяхно гостуване в един от..

публикувано на 17.04.19 в 20:21
Веско Ешкенази и Мартин Пантелеев

Веско и Мартин Пантелееви подготвят музикален празник за софийската публика

След края на фестивалите, които организира в Германия, и участия в концерти на родна сцена (едното от които в образователната програма за деца "Фортисимо Фамилия"), диригентът Мартин Пантелеев отново ще застане пред Софийската филхармония на 18 април, в..

публикувано на 17.04.19 в 18:56

Новият "Музикант на годината" ще бъде обявен на 8 май

Време е слушателите на предаването за класическа музика "Алегро виваче" по "Хоризонт" да се срещнат със своите избраници - новите носители на награди в ежегодната му анкета. Кой получи най-голяма подкрепа от почитателите си и ще бъде провъзгласен за..

публикувано на 17.04.19 в 18:25
Янко Маринов

Предвеликденски концерти с органиста Янко Маринов

"Матеус пасион" от Йохан Себастиан Бах, представен в музикално-сценична вечер - нестандартната идея е на Янко Маринов - органист на католическата катедрала "Свети Йосиф" в София, и вокален състав „Импресия“. Специално участие в събитието на 17 април от..

публикувано на 17.04.19 в 14:15

Ник Кейв: Рок музиката е в агония заради своето благоприличие

Известният австралийски рок музикант Ник Кейв твърди, че рок музиката е в агония заради своето благоприличие и едва ли е нужно да се реанимира в този ѝ вид, пише Контактмюзик, цитирана от БТА. Фронтменът на бандата "Бад сийдс" е убеден, че напоследък..

публикувано на 16.04.19 в 15:49

Младата полска певица Lass- "Споделяйте любовта, защото това е страхотно чувство"

Запознах се с ексцентричната полска певица Lass по време на фестивала „Евросоник 2019“ през януари в Холандия. Тя дойде облечена   в традиционна южнокорейска дреха  и прилежно се гримираше и приглаждаше прическата си в пресцентъра на фестивала, очаквайки..

публикувано на 14.04.19 в 15:53

Русенската опера гостува с „Набуко“ на столична сцена

Русенската опера гостува в НДК с една от новите си продукции – „Набуко“ на Верди. Казвам нова, визирайки, че е създадена в мандата на директора Иван Кюркчиев. Цялостната концепция е дело на италианеца Марио Де Карло. Спомням си, че се срещнах и..

публикувано на 12.04.19 в 18:05

„Риголето” със звездни солисти в Софийската опера

Софийската публика вече познава добре превъзходното вокално и артистично майсторство на баритона от Мексико Карлос Алмагер, който преди няколко сезона се представи на столична сцена с две внушителни превъплъщения - като страховития, самодоволен и обзет..

публикувано на 12.04.19 в 17:03

Националният ни балет чества 70-годишнината на Бисер Деянов

Софийската национална опера и балет отбеляза 70-годишнината на знаменития български балетист, педагог и хореограф Бисер Деянов с последната си класическа премиера от миналия сезон – балетът „Корсар” от Адолф Адам, в редакция на Елдар Алиев...

публикувано на 12.04.19 в 16:37