Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Книгата "Александър Велики" на Никос Казандзакис излиза на български език

Историята на един от големите световни пълководци – Александър Македонски, оживява на страниците на неиздаваната досега на български език книга на Никос Казандзакис - „Александър Велики”. Съдбата на древногръцкия владетел е предадена през..

публикувано на 18.06.19 в 18:47

Веселин Кирев: Градската железница дава много сериозни възможности

Надяваме се на по-добри времена за градската железница, каза пред БНР Веселин Кирев – координатор на Гражданска инициатива „За обществен и релсов транспорт“, преди дискусията утре на тема „Градската железница в София – минало, настояще и бъдеще“...

публикувано на 18.06.19 в 18:29

Петър Бакърджиев: Проверките на къщите за гости имат по-скоро политически характер

„По отношение на къщите за гости ми се струва, че ще остане само горчивия привкус“, заяви в предаването „Нещо повече“ Петър Бакърджиев от Института за правни анализи и изследвания. „Това е една добре измислена схема – измислена доста отдавна...

публикувано на 18.06.19 в 18:06
Димитър Делчев

Димитър Делчев: ГЕРБ не се чувстват сигурни за София

„Голямата цел на ГЕРБ е да не изгубят София, Пловдив или Варна. В ГЕРБ не се чувстват сигурни в София“. Това заяви пред БНР Димитър Делчев – председател на Движение „България на гражданите“. За партийните субсидии движението предлага: „Когато..

публикувано на 18.06.19 в 17:35

Татяна Дончева: Нинова е последният човек от БСП, който може да говори за портфейли

Смисълът на ликвидирането на партийните субсидии е да бъде премахната дори опасността някъде да се зароди алтернатива, заяви пред БНР лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева. Според нея намаляването на субсидията на 1 лев е целенасочена политика..

публикувано на 18.06.19 в 17:11

Огнян Минчев: Политическият процес не трябва да бъде оставен на милостта на олигархията

„С поправката, която се прави в Закона за политическите партии, в частност за финансирането, се отваря много широко „кутията на Пандора“ за пряка зависимост между политическа дейност и олигархични задкулисни интереси. Политиката все повече ще се..

публикувано на 18.06.19 в 16:50

„Артефир“: Имаме предизвикателството да откриваме авторите на книги

Предаването „Артефир“ на програма „Христо Ботев“ получи наградата „Христо Г. Данов“ в категория „Представяне на българската книга“. В края на миналата седмица станаха ясни лауреатите на националната награда, която се присъжда ежегодно..

публикувано на 17.06.19 в 18:33

Певицата София представя албума си „Пътят към теб“

Певицата София се завръща на сцената с „Пътят към теб“ – нейния втори самостоятелен албум, който ще бъде представен в сряда от 20.00 часа в клуб „Книгата“.  За БНР тя сподели, че е избрала песента „Пътят към теб“ за заглавна на албума, защото..

публикувано на 17.06.19 в 18:04

Близо 200 000 души в България страдат от деменция

След като министърът на здравеопазването Кирил Ананиев актуализира работната група по изработване на Национална стратегия за хората с деменция, акад. Лъчезар Трайков от клиниката по Нервни болести на Университетска болница „Александровска“ в..

публикувано на 17.06.19 в 17:45

В Плевен се намира единствената у нас сграда с формата на буквата Б

В Плевен се намира единствената у нас сграда с формата на буквата Б. Построена преди 85 години с доброволни средства на плевенчани, днес в нея се помещава гарнизонният военен клуб. „Сградата е построена само за две години. Тя е в..

публикувано на 17.06.19 в 17:25