Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

ЦИК изтегли жребия с номерата на партиите в бюлетината за евровота

ЦИК изтегли жребия с номерата на партиите в бюлетината за европейските избори.  ГЕРБ са с номер 12,  БСП за България – номер 18,  АБВ, под името "Коалиция за България" – номер 10,  ДПС – номер 20,  НФСБ – номер 1,  ВМРО – номер 3,  "Атака" – номер..

обновено на 24.04.19 в 19:04

Синдикати и работодатели отбелязаха заедно Световния ден за трудова безопасност

Синдикати и работодатели отбелязват заедно Световния ден за безопасност и здраве при работа - 28 април. Денят се чества от 2001-а година. Според данни на КНСБ, България се нарежда на първо място в Европейския съюз и има два пъти по-висока смъртност при..

публикувано на 24.04.19 в 18:27

"Тити рисува букви" - забавна книга за деца с дислексия

Ралица Филипова, журналист от БНТ и преподавател в НБУ, представи в предаването „Нещо повече“ на програма „Хоризонт“ книгата „Тити рисува букви“, чиято цел е да помогне на деца с дислексия  и на техните родители и учители. Това не е болест, а..

публикувано на 24.04.19 в 18:00
Мохамед Халаф

Мохамед Халаф: "Ислямска държава" е във възход в идеологически план

„Ислямска държава“ идеологически е във възход, защото продължава да набира много привърженици през социалните мрежи и интернет, отбеляза журналистът Мохамед Халаф в интервю за предаването „Нещо повече“ на програма „Хоризонт“. Броят на жертвите..

публикувано на 24.04.19 в 17:27
Проф. Албена Танева

Проф. Албена Танева: Липсват темите за нашето участие в решаването на европейските проблеми

Въпреки че всички се възползват от остроумието си, за да популяризират номера на бюлетините, това е рационален процес, в който има смисъл най-вече съдържанието - така проф. Албена Танева коментира в интервю за „Нещо повече“ на програма „Хоризонт“..

публикувано на 24.04.19 в 16:49

Сериозни мерки за сигурност вземат институциите заради предстоящите почивни дни и засиления трафик

Сериозни мерки за сигурност вземат институциите у нас във връзка с предстоящите почивни дни и засиления трафик, който се очаква по пътищата. По основните магистрали и пътища в страната в следващите дни ще има засилено полицейско присъствие...

публикувано на 24.04.19 в 16:21
Седмокласничката Виктория Йорданова от ПМГ „Емануил Иванов“

Седмокласничка от Кюстендил спечели състезанието по правопис на английски език

Финалният кръг на Деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee се проведе тази година в Американския колеж в София. Това беше последното събитие от тазгодишния календар на състезанието, в което най-добрите 30 ученици..

публикувано на 23.04.19 в 18:42

Проф. Албена Хранова: За “Под игото“ на шльокавица в учебника за 10-и клас

Не съм се обидила лично, впрочем аз четох из социалните мрежи още по-абсурдни неща, каза пред БНР проф. Албена Хранова, която участва с коментар по темата за романа “Под Игото“ на шльокавица, който влиза в учебниците от следващата учебна година и..

публикувано на 23.04.19 в 18:20

Даниел Киряков: Дебатът е инструментът за представяне на политическите идеи в чист вид

"Надявам се тези непоискани съвети да съдържат зрънце разум", каза пред БНР Даниел Киряков от Центъра за анализи и кризисни комуникации, който участва с коментар по темата - какво трябва и не трябва да правят участниците в политическото..

публикувано на 23.04.19 в 17:50
Димитър Делчев, ДБГ

ДБГ няма да участва в евроизборите

Движение "България на гражданите" няма да участва в изборите за Европейски парламент, се казва в прессъобщение на партията. Като мотив се посочва "...братоубийствена битка между десни партии". През следващите месеци Движение "България на..

обновено на 23.04.19 в 17:20