Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

10-имата финалисти в „Мениджър на годината 2018“ оглавяват компании с общ приход над 2,6 млрд. лева

65 висши мениджъри от 24 сектора на икономиката подадоха документи за участие в 11-ия конкурс „Мениджър на годината.” 41 от тях преминаха във втория етап на надпреварата след безпристрастна оценка по редица показатели по специално..

обновено на 22.10.18 в 18:13

Проектобюджет 2019 през погледа на експертите

"Бюджетът изглежда малко странно на фона на изпълненията от предходните три години – през следващата година прогнозира дефицит, при положение, че три години подред имаме излишъци. Това е още по-озадачаващо предвид очакванията за забавянето на..

публикувано на 22.10.18 в 17:58
Проф. Ивайло Дичев

Ивайло Дичев: Случаят "Хашоги" хвърля огромна сянка върху демокрацията в Америка

Убийството на журналиста Джамал Хашоги е отвратително убийство, което ни връща към средновековни времена. Този коментар направи в предаването "Нещо повече" културологът проф. Ивайло Дичев. Отчитайки заплетения по думите му криминален момент, той..

публикувано на 22.10.18 в 17:17

Арман Бабикян: Валери Симеонов ще се закичи като значка върху моралния облик на целия кабинет

„В България все още има конституция и човекът, който може да  поиска оставката  на вицепремиера Валери Симеонов е точно министър-председателят Бойко Борисов. Дали той смята тази конституция за действаща, или смята, че коалиционното..

публикувано на 22.10.18 в 16:43

Разбита е модерна фабрика за фалшиви банкноти в Слънчев бряг

Нелегална фабрика за фалшиви евро и доларови банкноти, която се е намирала в подземието на хотел в Слънчев бряг, разбиха спецпрокуратурата и ГДБОП. Задържани са четирима души, сред които и собственикът на хотела.  Заместник-главният прокурор Иван..

обновено на 22.10.18 в 14:07

БНТ показва на 21 октомври филма: “Ричард Клайдерман: да свириш Аделин“

Екип на БНТ беше в Париж за среща със световноизвестния пианист Ричард Клайдерман, който тази година отбелязва 40-годишен юбилей на сцената със световно турне в Европа, Азия и Америка. В края на ноември и началото на декември той ще бъде и в България..

публикувано на 18.10.18 в 19:30
Властите в Хирошима издирват кой е авторът на графитите върху Паметника на мира.

Проф. Минеков: Думите на Оруел "невежеството е сила“ можем да ги превърнем в национален девиз

Това несъмнено е събитие с огромен световен отзувк. Струва ми се, че трябва да се гордеем – отново сме известни. Такова нещо се случва от време на време и трябва да го възприемам като нормалност и като част от нашата култура. Позволявам си да..

публикувано на 18.10.18 в 19:00

Започна кампанията “Мисията е възможна”, посветена на деинституционализацията на децата в България

В Средно училище “Димитър Матевски” в  Пловдив беше поставено началото на Националната кампания “Мисията е възможна”, която се реализира по Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”.  Кампанията е посветена на  последния етап на процеса на..

публикувано на 18.10.18 в 18:28
Калоян Паргов

Паргов: Оставката на един или друг бушон, който прикрива кмета на София, не е достатъчна

След като от БСП поискаха кмета на София Йорданка Фандъкова да подаде оставка заради нередностите с ремонта на ул. „Граф Игнатиев“, председателят на столичната организация на БСП и общински съветник от партията Калоян Паргов обясни в предаването..

публикувано на 18.10.18 в 17:50
Арх. Здравко Здравков

Главният архитект на София: Площад "Света Неделя" е липсващото звено от пешеходните връзки в града

"Вече един път се съгласихме с условията на Камарата на архитектите и редуцирахме изискванията към кандидатите наполовина. Първоначално заложените критерии бяха изключително високи, защото идеята ни беше да привлечем хора, които имат съответния опит..

публикувано на 18.10.18 в 16:58