Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Краят на галактиката по Милан Асадуров

Клуб „Перото“ в София ще бъде домакин на събитие, посветено на 40-годишнината на Библиотека „Галактика“ и в памет на създателя на поредицата Милан Асадуров. На 12-и ноември, вторник, от 18.30 часа ще бъдат представени и раздадени двете..

публикувано на 11.11.19 в 18:26

Трус с магнитуд 5,4 разлюля Югоизточна Франция

Необичайно силно земетресение разлюля днес Югоизточна Франция, четирима души са пострадали, един от тях сериозно – при рухване на скеле. Трусът с магнитуд 5,4 по Рихтер беше усетен в района между градовете Лион и Монтелимар, които се..

обновено на 11.11.19 в 17:52

Кмет свика пресконференция, за да изнесе скандални факти за изборите

Скандални факти от провеждането на изборите за местната власт искаше да съобщи кметът на община Попово д-р Людмил Веселинов. За целта той свика пресконференция, на която единствената медия, която се отзова, беше Българското национално радио...

публикувано на 11.11.19 в 17:46

Явор Райчев: Пред социалистите в Испания има ограничени възможности

Пред социалистите в Испания има ограничени възможности. Това подчерта пред БНР политологът Явор Райчев. Според него те единствено могат да разчитат на „Подемос“ и на подкрепа от страна на сепаратистките партии. „Социалистите спечелиха..

публикувано на 11.11.19 в 17:27
Страхил Делийски

Страхил Делийски: И в ГЕРБ, и в БСП ситуацията е деликатна

„Проблемът с доверието в изборния процес е изключително сериозен. Сега е Мая Манолова, но след време някой друг ще има достатъчно основание да поиска подобен тип разглеждане. С това рискуваме скоро да влезем в хипотеза да не се приемат въобще..

публикувано на 11.11.19 в 16:59
Мая Манолова внесе искане за касиране на изборите за кмет на София

Манолова внесе иск за касиране на вота за кмет на София, ГЕРБ я обвиниха, че си търси оправдание

Мая Манолова внесе искане за касиране на изборите за кмет на София.  Спорни избирателни списъци и стотици "дописвани" протоколи.   Това са част от основанията, с които Манолова и издигналият я инициативен комитет внесоха жалбата. "Има огромни..

обновено на 11.11.19 в 16:41
Димитър Ганев

Димитър Ганев: Съмнявам се, че ще се стигне до касиране на избори

Политологът Димитър Ганев от „Тренд“ е скептичен към касирането на изборите. „За Мая Манолова е логичен политически ход, за да може да продължи говоренето като човек – репресиран, жертва на статуквото. Съмнявам се, че ще се стигне до..

публикувано на 11.11.19 в 16:30

Признателност за потомци на защитници на евреи от цяла Европа

Институтът за изследване на Холокоста и музей "Яд Вашем" покани близо 100 потомци на ятаци на евреи от цяла Европа, за да им изкаже признателност за това, че в купонните времена на Втората световна война са разделяли своята дажба хляб с..

публикувано на 07.11.19 в 18:52
Капка Панайотова

Капка Панайотова: Социалните политики се правят без анализ и научна обоснованост

"Включеността е крайната фаза на процеса на включване. Крайният резултат трябва да бъде включеността на хората с увреждания. Това е, което ние искаме да изследваме и да създадем един устойчив инструмент, който ще позволи на властта, както и на..

публикувано на 07.11.19 в 18:00
Иван Гешев

Как продължава процедурата за избор на главен прокурор

"Президентът се възползва от правомощието си да не издаде указ и да върне отново въпроса за решаване в пленума на ВСС. Процедурата продължава".  Това каза пред БНР  Евгени Иванов , председател на Асоциацията на прокурорите в България, във връзка с..

публикувано на 07.11.19 в 17:38