Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Юлиана Стоянова, Лъчезар Цветков


Публикации
Николай Иванов

Книга на Николай Иванов за гроба на Левски разбуни духовете

Книгата "Разкрити документи за гроба и костите на Левски и Бенковски" с автор Николай Иванов ще бъде представена тази вечер пред широката публика и специалисти. В продължение на години той е събирал и анализирал документи, които хвърлят светлина..

публикувано на 16.02.17 в 18:08

Историци настояват годишнината от кончината на Васил Левски да се отбелязва на 18 февруари

В позиция към държавните институции Общинският комитет „Васил Левски“ във Велико Търново настоява да се поправи грешката кончината на Апостола на свободата да се почита на 19 февруари, тъй като исторически правилната дата е 18 февруари. През 40-те..

обновено на 16.02.17 в 18:05

Увеличението на пенсиите - приоритет за Обединените патриоти в бъдещия парламент

Минималната пенсия в България трябва да стане 300 лева още в рамките на тази година - за това настояват Обединени патриоти, стана ясно на среща, организирана от ВМРО и неправителствени пенсионерски организации. Пред възрастните хора..

публикувано на 16.02.17 в 17:54
Лъчезар Богданов

Лъчезар Богданов: Споразумения като СЕТА са в полза на малкия и средния бизнес

За една малка и отворена икономика като българската, от друга страна, бедна в сравнение с най-богатите страни в Европа и Северна Америка, за нас е важно да можем да търгуваме и да бъдем отворени към света и светът да бъде отворен към нас. Така че в..

публикувано на 16.02.17 в 17:18
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Живеем във времена, в които имиджът е по-важен от действията

Търговски споразумения като СЕТА и TTIP са класически идеологически маркер, а БСП разглежда това като сигнална лампа, като код „червено“ и скача. Това каза в предаването "Нещо повече" изпълнителният директор на "Галъп" Първан Симеонов : Този тип..

публикувано на 16.02.17 в 16:50
Николай Михайлов

Николай Михайлов: Възхищава благородната памет на българските евреи

Тази номинация е трудна. Шансовете наградата да бъде връчена на Българската православна църква не са големи. Въпросът е, че възхищава благородната памет на българските евреи, тяхната трайна привързаност към този народ, който е съдействал на българските..

публикувано на 16.02.17 в 16:29

Нито една фирма не е подала оферта за доставка на машини за гласуване

До момента нито една фирма не е подала документи за доставка на машини за гласуване на изборите след обявяване на обществената поръчка. Проучването, направено от служебното правителство за възможностите да бъдат доставени машини за гласуване, е..

публикувано на 16.02.17 в 16:12

Българка е загинала при тежка катастрофа в Унгария, 10 сънародници са пострадали

Българска гражданка загина при верижна катастрофа на 7 превозни средство в Унгария рано тази сутрин. 12 наши сънародници са ранени. За двама от тях има опасност за живота. Служебният министър на външните работи Ради Найденов съобщи по БНТ, че..

обновено на 15.02.17 в 22:16

Премиера на "Лили и вълшебното бисерче" в Националната опера

На 25 февруари в Националната опера е премиерата на спектакъла "Лили и вълшебното бисерче" по приказката на Валери Петров "Пук”. В интервю за предаването "Нещо повече" по програма "Хоризонт" Любомир Денев , автор на спектакъла и диригент, разказа:..

публикувано на 15.02.17 в 18:52

От "Нова република" предлагат преференции за електрически автомобили

Преференции за електрически автомобили, нова пенсия до 700 лева и заварена над 500 лева предлагат от "Нова република" в икономическата си програма. От партията предлагат запазване на плоския данък. От "Нова република" предлагат част от..

публикувано на 15.02.17 в 18:25