Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

ГЕРБ ще предложи да отпаднат текстовете за промени в Закона за околната среда, свързани със санитарно-охранителните зони

Парламентарната група на ГЕРБ ще предложи да отпаднат предложените текстове за промени в Закона за околната среда, свързани със санитарно-охранителните зони. Промените предвиждат служебно предоставяне на информация в сектора на околната среда,..

публикувано на 12.07.18 в 18:49

Анализатори: Нестабилността на управляващата коалиция идва от това, че тя не провежда никакви смислени политики

Нестабилността на управляващата коалиция идва от това, че тя не провежда почти никакви смислени политики за решаване на реални проблеми. Около това мнение се обединиха политологът Александър Маринов и Веселин Стойнев от сп. „Икономист“..

публикувано на 12.07.18 в 18:24
Лозан Панов

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов с дело срещу КПКОНПИ

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов с дело срещу Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) заради декларация, която не е подал в Сметната палата. До делото се стига,..

публикувано на 12.07.18 в 17:47

Симеон Николов: Тръмп оказва натиск върху европейските страни, за да не се случи "Северен поток" 2

Потвърждението на ангажимента на САЩ към НАТО показва, че отново беше демонстрирано единство. Това каза Симеон Николов от Центъра за стратегически изследвания в интервю за предаването „Нещо повече“. "Важно е, че се демонстрира единство в..

публикувано на 12.07.18 в 17:01

Любов Панайотова: Влизането на България в еврозоната не може да се сравнява с това на Гърция

Примерът с Гърция и ефектът от влизането им в еврозоната не се отнася за България. Това каза директорът на Фондация „Европейски институт“ Любов Панайотова в интервю за предаването “Нещо повече“. „Гърция 15 години изопачаваше определени..

публикувано на 12.07.18 в 16:43
Валери Димитров

Проф. Валери Димитров: България може да влезе в еврозоната с курса, който сега е фиксиран в закона

България може да влезе в еврозоната с курса, който сега е фиксиран в закона. Това каза финансистът проф. Валери Димитров в интервю за предаването „Нещо повече“. „При нас едва ли могат да се очакват някакви сериозни пунктуации на обменния..

публикувано на 12.07.18 в 16:26
Людмил Вагалински

Археолозите ще проучват терени, планирани за пътно строителство в Северозападна България

АПИ сключи договор с Националния археологически институт и музей при БАН за проучване за археологически находки на терен, на който ще бъдат извършвани пътни ремонти. В предаването „Нещо повече“ доц. Людмил Вагалински – ръководител на Националния..

публикувано на 11.07.18 в 18:55

Проф. Ренета Божанкова: Младите хора избират българското висше образование

За поредна година специалността „Психология“ е най-желана в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. 7104 са кандидат-студентите за СУ тази година.   В предаването „Нещо повече“ проф. Ренета Божанкова, зам.-ректор на университета, подчерта,..

публикувано на 11.07.18 в 18:32
Съби Събев

Съби Събев: НАТО ще запази своето единство

„България трябва бързо да повиши разходите си за отбрана. Нуждаем се от тотална модернизация на въоръжените си сили. Колкото може по-бързо България трябва да постигне минимума от 2% от БВП. Това правителство трябваше да поеме този ангажимент“. Това..

публикувано на 11.07.18 в 18:12

Борислав Цеков: Не виждам от какво се обиждат европейските лидери

„Доналд Тръмп обича да разтриса ситуацията, да притисне опонентите. Това е въпрос на политически стил. От друга страна аз не виждам на какво биха се обиждали европейските лидери“. Това коментира в предаването „Нещо повече“ Борислав Цеков от..

публикувано на 11.07.18 в 17:55