Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Весела Настева: Някои от позициите на църквата за донорството са двусмислени

Някои моменти от декларацията на Българската православна църква за донорството на органи са двусмислени. Това заяви в предаването "Нещо повече" Весела Настева от Българската асоциация на трансплантираните.  От БПЦ обявиха, че донорството е "любов",..

публикувано на 13.12.18 в 19:16

Проф. Иван Желев: Визитата на Франциск е протоколна, но е добра възможност

Посещението на Папа Франциск в България ще е протоколно и най-вероятно няма да доведе до промени в отношенията между православието и католицизма, но е повод за хубави жестове към несъмнено интересен човек. Така богословът професор Иван Желев..

публикувано на 13.12.18 в 18:46
Огнян Златев в студиото на

Огнян Златев: Целият външен натиск за приемане на България в Шенген вече е приложен

Целият възможен външен натиск за приемане на България в Шенген вече е приложен. Такова мнение изрази в предаването „Нещо повече“ ръководителят на представителството на Европейската комисия в София Огнян Златев. През седмицата..

публикувано на 13.12.18 в 18:15

Владимир Тодоров: Не е нужно "Гражданска отговорност" да поскъпне заради "Зелена карта"

Застрахователните компании ще трябва да отделят допълнителен ресурс за нов презастрахователен пул. Изискването идва от Съвета на бюрото "Зелена карта" за гражданската отговорност, на което страната ни е член.  От декември нашето бюро е поставено под..

публикувано на 13.12.18 в 17:29

Димитър Димитров: Камерите в избирателните секции не са пенкилер

Идеята на президента Румен Радев избирателните секции да се наблюдават с камери ще коства големи ресурси и няма да реши много проблеми. Това заяви в предаването „Нещо повече“ на БНР социологът и специалист по избирателни системи Димитър Димитров...

публикувано на 13.12.18 в 17:12

"Години любов" – нова книга за Невена Коканова

"Години любов" – така се казва втората книга на Георги Тошев, посветена на Невена Коканова. На 12 декември се навършват 80 години от рождението на голямата актриса. "Личности като Невена Коканова не могат да бъдат разказани само в една книга. Коканова..

обновено на 13.12.18 в 11:19

Инж. Мирослав Мазнев: Подкрепяме всички проверки, които се правят по правилата

Камарата на строителите протестира срещу използването на бранша за политически цели. От "БСП за България" определиха днешните протести на строителите като атака на едрия капитал срещу опозицията. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви, че..

обновено на 12.12.18 в 18:32

Димитър Бочев: Георги Марков има място и в учебниците по история

"Едва сега тръгваме към реабилитация на име, което краси националната ни култура, каза  в студиото на "Нещо повече" писателят Димитър Бочев. "Задочните репортажи" на Георги Марков влизат в учебната програма в 11-и клас. "Той беше убиван и доубиван..

публикувано на 12.12.18 в 17:50
Калин Славов

Калин Славов: Целесъобразността не може да надделява над законосъобразността

Калин Славов от "Прозрачност без граници" коментира поредните промени в антикорупционния закон. Той подчерта, че асоциацията работи върху анализ на антикорупционното законодателство, но подчерта, че времето не е достатъчно за изводи относно ефективността..

обновено на 12.12.18 в 17:35

Богдан Стойчев: Информацията и превенцията са най-важни в борбата с тероризма

Тероризмът е част от съвременния живот, каза в интервю за предаването "Нещо повече" експертът по сигурността Богдан Стойчев. Всеки терористичен акт има история и цел. В случая в Страсбург профилът на извършителя потвърждава това. В службите за сигурност..

обновено на 12.12.18 в 17:10