Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Юлиана Стоянова, Лъчезар Цветков


Публикации

НИМ издава луксозни книжки с най-значимите си колекции

Националният исторически музей (НИМ) ще издава в луксозни цветни издания най-значимите си колекции и постижения. Вече има списък на 40 от тях. Предадени за печат са книгите за всички църкви и военни паметници, реставрирани от НИМ , както и..

публикувано на 19.01.17 в 18:58
Албена Танева

Доц. Албена Танева: Всяка дума в речта на Радев трябва да се възприема като дълбоко премислена

Трябва да се осмисли разликата между предизборния период и новия в който ген.Радев влиза като президент. С неговата реч пред Народното събрание и с веки следващ ден започва периодът, в който мобилизираните очаквания трябва да бъдат..

публикувано на 19.01.17 в 17:54
Найден Зеленогорски

Зеленогорски: Речта на Радев ми прозвуча повече като реч на левицата, а не на президента

Пожелавам успех на г-н Радев и се надявам, че той ще бъде президент на цялата нация, а не само на Левицата. Иначе, изпускане на нерви от един висш държавник очевидно е проблем. Все пак, трябва да е ясно, че в политическата среда понякога такива..

публикувано на 19.01.17 в 17:13

Костадин Филипов: Инцидентът с влака за Косово има вътрешнополитически контекст

Засега не виждам опасност Балканите да пламнат, но от началото на тази година няколко неща увеличиха напрежението между Прищина и Белград. Главната посока на инцидента с върнатия от сръбско-косовската граница влак може да се търси в конкретната..

публикувано на 18.01.17 в 18:28

Трима млади предприемачи от Враца - в престижната класация "30 под 30"

След селекция от над 1 000 номинации и проучване на място трима врачани попаднаха в престижната класация на "Форбс", озаглавена "30 под 30". Те са отличени в категория социално предприемачество. 29-годишният Емилиян Кадийски , заедно с връстника си..

публикувано на 18.01.17 в 18:11
Стойчо Стойчев

Стойчо Стойчев: Антируската реторика срина публичния имидж на президента

Тезата, че Росен Плевнелиев насажда разделение в обществото, не почива върху трезви аргументи. Разделението на проруски и прозападно настроени хора в България е много по-старо, то съществува отпреди Освобождението. Тази теза застъпи в интервю за..

публикувано на 18.01.17 в 17:23
Юлий Павлов

Юлий Павлов: Президентът Плевнелиев не се справи с функцията си на обединител

Президентът Плевнелиев не се справи с функцията да олицетворява единството на нацията. Няма президент, напуснал институцията с одобрение около 25%, каза социологът Юлий Павлов в коментар на финалния отчет на президента Росен Плевнелиев : ...

публикувано на 18.01.17 в 17:22

ЕК: България трябва да продължи да подобрява събираемостта на данъците

България трябва да продължи да подобрява събираемостта на данъците и да вземе мерки за намаляване на размера на неформалната икономика, препоръчват от Европейската комисия. От Световната банка предупредиха, че с тези темпове на производителност на..

публикувано на 18.01.17 в 17:20
Кънчо Стойчев

Кънчо Стойчев: Не сме имали президент с толкова поляризиращо присъствие

Росен Плевнелиев не защитава интересите на тази страна. Не е имало български президент с такова поляризиращо присъствие и такъв нисък рейтинг. Той почти ни вкарва във война с важни наши партньори, а това е напълно безотговорно отношение към..

публикувано на 18.01.17 в 16:50

Парламентът увеличи до два милиарда бюджета за Националната програма за саниране

След двучасови дебати народните представители увеличиха до два милиарда бюджета за Националната програма за саниране.  Най-критични бяха депутатите от "Атака", БСП и Патриотичния фронт. Заместник-председателят на групата на "Патриотите" Искрен..

публикувано на 18.01.17 в 15:28