Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации
Владимир Кисьов

Вл. Кисьов: Сега е много важно за България да прояви активност, защото ние трябва да си извоюваме Шенген

Каква ще е следващата управляваща коалиция в Австрия, където се проведоха общи избори, прогнозира в ефира на "Хоризонт" Владимир Кисьов,  председател на Управителния съвет на Европейския институт, като посочи, че лидерът на партията, спечелила вота -..

публикувано на 16.10.17 в 19:10

Анастас Стефанов: За да има ново дясно обединение, трябва обща платформа и доброволен отказ от политическия егоцентризъм

Политологът Анастас Стефанов от изследователски център "Тренд" коментира в предаването "Нещо повече" перспективите за ново обединение в десния политически спектър, като изтъкна, че е скептичен за бъдещото развитие на подобна формация, особено ако не..

обновено на 16.10.17 в 19:04
Татяна Буруджиева

Т. Буруджиева: Ако ръководството на БСП не разбере, че не е това начинът да бъде управлявана партията, ще си отиде рано

Всъщност големият проблем, според мен, в БСП е начинът, по който новото ръководство се опитва да управлява тази партия , изтъкна  в ефира на "Хоризонт" политологът Татяна Буруджиева в коментар на процесите на вътрешно противопоставяне в..

публикувано на 16.10.17 в 17:02

Даниел Кадик: Корупцията остава сред най-сериозните проблеми в България

"(Пре)моделирай България, премоделирай Европа" е темата на международната конференция, организирана от Фондация "Фридрих Науман", която се провежда в София. Корупцията остава сред най-сериозните проблеми у нас, каза в един от организаторите –..

публикувано на 12.10.17 в 18:35

Никола Франк: Обществените медии трябва да разработят нови услуги, за да отговорят на очакванията на хората

За да се развиват обществените медии, трябва да имат устойчиво финансиране, както и да разчитат на добра регулаторна рамка. Мнението е на Никола Франк , която завежда брюкселския офис на Европейския съюз за радио и телевизия. Франк участва в 14-ата..

публикувано на 12.10.17 в 18:20

Статуетки получиха близки на донорите за тази година в област Велико Търново

Статуетки звезди получиха близки на седемте донори за тази година в област Велико Търново.  Близо 2800 българи писмено са декларирали, че не искат да бъдат донори след смъртта си, а интернет се е превърнал в магазин за човешки органи. Офертите за..

публикувано на 12.10.17 в 18:05

Светослав Терзиев: Идеята за отделянето на богатите райони на различни държави няма как да намери подкрепа

Идеята за отделянето на богатите райони на различни държави няма как да намери подкрепа, коментира по повод ситуацията в Каталуния журналистът Светослав Терзиев : Онова, което се случва в Каталуния е донякъде един абсурд. Не става дума за..

публикувано на 12.10.17 в 17:49

Коалиция "Живот без тютюнев дим" ще иска забрана на рекламата на цигари

Съвсем близо до много училища има места, където могат да се купят цигари, посочи в предаването "Нещо повече" Маша Гаврилова Коалиция "Живот без тютюнев дим". От коалицията представиха данни от ново изследване: Ние сме изследвали териториалната..

публикувано на 12.10.17 в 17:16

Анна Кръстева: Политическите скандали у нас нямат оздравителна сила

Политическите скандали са неизбежни в демократичните страни, но у нас те нямат оздравителна сила, коментира в предаването "Нещо повече" проф. Анна Кръстева от Нов български университет.   Политическите скандали са, бих казала, неизбежна практика..

публикувано на 12.10.17 в 16:47
Георги Тошев

Георги Тошев за фестивала "Порт Прим Арт Фест"

"Порт Прим Арт Фест" е уникален за Бургас фестивал на изкуствата, който събира на едно място актуални творци от разностранни направления. В интервю за предаването "Нещо повече" по програма "Хоризонт" един от организаторите на фестивала Георги..

публикувано на 11.10.17 в 20:14