Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Агенцията по заетостта представи европейска онлайн трудова борса

Европейският ден на труда беше отбелязан у нас с електронна трудова борса в София, организирана от Агенцията по заетостта.  Без да е необходимо присъствието на място, онлайн трудовата борса дава възможност на търсещи работа и..

обновено на 17.09.19 в 18:07

София се включва в надпреварата „Зелена столица на Европа“

Координаторът на „Зелена София“ Елица Панайотова съобщи, че през следващия месец София ще кандидатства в конкурса „Зелена столица на Европа“.        София има реални шансове, заяви Панайотова в интервю за предаването „Нещо повече“. Според нея това..

публикувано на 17.09.19 в 17:48

Експерти: СЕМ да се избира с квалифицирано мнозинство

Основният проблем, който трябва да решат политиците, е промяна на законодателната рамка, свързана с обществените медии, с начина на избор на генерални директори, включително и конституирането на СЕМ. Това заяви пред БНР медийният експерт доц...

публикувано на 17.09.19 в 17:22

РИМ - София откри постоянната археологическа експозиция „Антична Сердика“

В Деня на София Регионалният исторически музей откри постоянната археологическа експозиция „Антична Сердика“ в Античния културно-комуникационен комплекс „Сердика“. На площ от 6000 кв. м са показани останки от улици, раннохристиянски..

обновено на 17.09.19 в 17:04

Политолози очакват оспорвани избори в София, Пловдив, и Варна

Интригата при изборите ще бъде в София, Пловдив и вероятно във Варна, каза пред БНР проф. Александър Маринов. Според него Цветан Цветанов доста ще липсва на ГЕРБ. „Остава да видим какво ще каже избирателят. Тези избори са рубиконът за ГЕРБ...

публикувано на 17.09.19 в 16:57
БНР

Политолози: Причините за спиране на БНР не са технически, а политически

Причините за спиране на Радиото не са технически, а политически или по-точно властови, заяви пред БНР проф. Александър Маринов. „Спирането на излъчването на програма „Хоризонт“ е следствие на други събития. Имам предвид отстраняването и след..

публикувано на 17.09.19 в 16:34
Доц. Маргарита Пешева

Доц. Маргарита Пешева: „Хоризонт“ беше самоубит за втори път след кризата през 2001 г.

„Хоризонт“ беше самоубит за втори път след кризата през 2001 година. Сега програмата се самоубива по още по-тежък начин. Това е гръмване на медийния Чернобил. Да гръмнеш националната програма на БНР – „Хоризонт“, това е все едно страната да бъде..

публикувано на 16.09.19 в 18:09
БНР

Спирането на ефирното излъчване на „Хоризонт“ се е наложило заради технически проблем

Спирането на ефирното излъчване на програма „Хоризонт“ на БНР за близо 5 часа на 13 септември се е наложило заради възникнал голям технически проблем, заяви генералният директор Светослав Костов на изслушване пред Съвета за електронни медии и..

обновено на 16.09.19 в 17:52
Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки: България се деиндустриализира, спазвайки правилата на ЕС

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки ще изтъкне две основни причини - идейно-политическа, морална и ценностна, и технически важна, в позицията си пред Европейския парламент, с която ще призове да не се допуска построяването на завод на..

публикувано на 16.09.19 в 17:46

30-ина души на протест пред МОН заради проект на постановление

Около 30 души се събраха на протест пред Министерството на образованието под наслов „Време е МОН да пие една студена вода“. Протестът е срещу постановление, което задължава учителите да посещават по домовете отсъстващите ученици. По този..

обновено на 16.09.19 в 17:43