Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Юлиана Стоянова, Лъчезар Цветков


Публикации

ВМА започва през септември курсове за медици, които комуникират с агресивни пациенти

През септември във ВМА ще се провеждат курсове за комуникация с агресивни пациенти. Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ Велислава Донкина от Центъра за психично здраве и превенция във ВМА.  Тя обясни, че ще бъдат..

публикувано на 27.07.17 в 19:35

Антоанета Василева: Трафикантите се възползват от притъпената бдителност на хората

Затормозяването на хората на битово и икономическо ниво води до притъпяване на тяхната бдителност и критичното им мислене. Хората изглежда са доста затормозени от това да осигурят добра прехрана за семейството си и са склонни да приемат лъжи за..

публикувано на 27.07.17 в 19:00

Стефан Августинов: Имунитетът, който предпазва депутатите от наказателно преследване, на практика, е излишен

Законопроектът на ВОЛЯ, с който се искат промени в Конституцията, чрез които да отпадне депутатският имунитет вече е събрал 15 подписа на народни представители и се нуждае от още 45, за да бъде заведен в деловодството на НС. Надяваме се, че ще..

публикувано на 27.07.17 в 18:13
Джема Грозданова

Джема Грозданова: Един договор не може да реши всички неуредени въпроси

Гласуването на декларация в подкрепа на договора за добросъседство с Македония е първият единодушен акт на 44-тото НС. Такъв резултат - 206 гласа "за" от 206 гласували, наистина е добър. Тази декларация трябваше да бъде приета от НС преди..

публикувано на 27.07.17 в 17:21

Павел Павлов: Поклонническият маршрут по следите на мощите на Св. Иван Рилски е възпоменание

Поклонението, което се прави през последните години, е като възпоменание на последното пренасяне на мощите на Св. Иван Рилски от Велико Търново до Рилския манастир през 1469 година. След две години се навършва кръгла годишнина и ние искаме дотогава..

публикувано на 26.07.17 в 18:01
Томислав Дончев

Томислав Дончев: Следващият европейски бюджет ще бъде намален

Следващият европейски бюджет ще бъде намален, прогнозира вицепремиерът Томислав Дончев , който бе изслушан от парламентарната комисия по еврофондовете. По думите му, реалният смисъл на политиките по сближаване за европейските страни е подкопан с..

публикувано на 26.07.17 в 17:59
Проф. Александър Димчев

Александър Димчев: Политиците създадоха мутренска държава

Ние се намираме в състояние на война, насилниците стават все по-агресивни, все по-смели. Това каза в предаването "Нещо повече" проф. Александър Димчев , доктор на философските науки, в коментар след побоя над журналиста Иво Никодимов . В социалните..

публикувано на 26.07.17 в 17:46
Анастас Стефанов

Анастас Стефанов: Властта е в спирала на комуникационна пасивност

Гражданите осъзнават важността на съдебната система и коректното правораздаване, но не могат да се очакват масови протести, прогнозира в предаването „Нещо повече“ политологът Анастас Стефанов в коментар на призива на извънпарламентарни десни партии:..

публикувано на 26.07.17 в 17:25

Ал. Маринов: Насилието е достигнало токсична степен на разпространение

Насилието е достигнало до токсична степен на разпространение в обществото и се възприема като начин на решаване на проблемите. Когато хората масово се стремят да си решават проблемите с насилие, това означава, че институциите, и особено..

публикувано на 26.07.17 в 16:43
Камен Плочев

Парламентарната здравна комисия изслуша проф. Камен Плочев за шеф на НЗОК

Парламентарната комисия по здравеопазване изслуша единствения кандидат за поста управител на Националната здравноосигурителна каса проф. Камен Плочев. Проф. Плочев е началник на Клиниката по инфекциозни болести към Военномедицинска академия.  Дни..

обновено на 26.07.17 в 16:30