Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Юлиана Стоянова, Лъчезар Цветков


Публикации

Йордан Божилов: Трябва да използваме целия си арсенал от възможности срещу заплахата от тероризъм

Правим много анализи на тероризма, огромно количество международни договори за пресичането му и, за съжаление, стават точно такива актове. Въпросът наистина е докъде нашите общества могат да направят превенцията и да не допуснат нови такива атаки...

публикувано на 23.05.17 в 19:05

Българи в Англия: Обществото е сплотено след атентата

В момента всички в Манчестър се обединяват и всеки се опитва да помогне с каквото може. Провеждат се множество акции на съвсем обикновени хора, които предлагат жилищата си за настаняване на хора, останали без подслон и на такива, пристигнали..

публикувано на 23.05.17 в 17:22
Митко Новков

Митко Новков: Всеки някоя книга го прави читател

Необходимо е учебните програми да бъдат формулирани по-гъвкаво, а учителите да имат свободата да поднасят учебното съдържание по-творчески. Това мнение изрази в интервю за предаването "нещо повече" литературният критик Митко Новков в начечерието на..

публикувано на 22.05.17 в 17:55

Мит ли е, че данъкоплатците плащат за КТБ

Стенограмата за КТБ трябва да се оповести. Два пъти съм правил искания до президента Росен Плевнелиев по този въпрос. Може би е добре да приключи тази драма с въпросните консултации при президента, защото понякога, когато нещо не се оповестява,..

обновено на 22.05.17 в 17:38

Григор Здравков: Правят се показни акции, остават много въпросителни

Не знам някой митничар да е наказан или отстранен от работа за това, че е пропуснал 420 килограма хероин. Иначе е перфектно - спасени са стотици човешки животи. Това коментира в предаването "Нещо повече" бившият митничар Григор Здравков от Българска..

публикувано на 22.05.17 в 17:24

Проф. Калин Гайдаров: Училището е много сериозен инструмент за възпитание и той трябва да бъде използван пълноценно

Психолозите Росица Георгиева и Калин Гайдаров коментираха в ефира на „Хоризонт“ темата за агресията в обществото по повод оповестените през последните случаи на престъпления и проявено насилие. Георгиева подчерта, че има много важни неща,..

публикувано на 18.05.17 в 19:20

Антоанета Христова: Начинът, по който ГЕРБ "цивилизова" поведението на патриотите през тяхната роля в управлението, е уникален

По повод оттеглянето на заместник-министър и директор на дирекция заради компрометиращи снимки с поздрав, използван от нацистите, политическият психолог проф. Антоанета Христова коментира в ефира на "Хоризонт", че въпросът за участието на..

публикувано на 18.05.17 в 18:33
Кадър от филма

Ирена Иванова: Наградите бяха неочаквани

Талантливата Ирена Иванова , която  без да е професионална актриса получи няколко международни награди за ролята си във филма „Безбог“, гостува в ефира на „Хоризонт“, където сподели, че: Наградите бяха неочаквани. Получих четири. Първо..

публикувано на 18.05.17 в 18:05

Двама души са пострадали при авария в завод "Стомана" - Перник

Двама души са пострадали при авария в завод "Стомана" - Перник. Няма други пострадали работници. Пострадалите са откарани в болница "Пирогов" в тежко състояние и са в противошокова зала. От лечебното заведение не се ангажираха с прогноза за..

обновено на 18.05.17 в 15:29

Ирена Георгиева: В Германия и Австрия не липсва корупция, но там правилата са доста по-конструктивни

Отне ми време да избера правилните държави, с които да сравня България и да мога да направя качествени и работещи изводи за това какво може да се направи в областта на обществените поръчки, затова Германия и Австрия се оказаха най-правилния..

публикувано на 17.05.17 в 19:46