Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Галина Герасимова е редактор на

„Световна астросоциология“ от Методи Константинов - отвъд видимите процеси

Има разлика в тълкуването за планетите в индивидуалния хороскоп и в астросоциологията, касаеща големи групи от хора и процесите в цели общества. Това обясни в предаването “Нощен хоризонт“ Галина Герасимова, редактор на изданието „Световна..

публикувано на 09.08.19 в 15:40
В края на юли 2019 бе отбелязана 80-годишнината от влизането на първия влак в гара Белица.

Приятели на теснолинейката и фолклора се събират на национален събор

„С хора и песни край релсите тесни“ – така е наречен вторият национален събор на народното творчество за приятелите на теснолинейката. Той ще се проведе на 10 и 11 август на жп гара Аврамово. Почитателите на атрактивната железница се събират,..

публикувано на 08.08.19 в 11:00
Изглед от Поморие

Може ли Поморие да се върне към старото си име Анхиало

Поморие е известен с това, че не само е конгломерат от различни култури, но и от хора от различни региони – стари местни гърци и македонци, преселили се след Балканските войни. Това разказа в специално издание на предаването „Нощен хоризонт“ от..

публикувано на 07.08.19 в 14:57

Иван Алексиев: Поморие остава перлата на нашето Черноморие

Промяната в Поморие е видима, но духът е запазен. Това каза в предаването „Нощен хоризонт“ кметът на Поморие Иван Алексиев в специално издание на предаването от морския град. „Ние спазваме традициите и помним историята си - древно Анхиало,..

публикувано на 07.08.19 в 11:58
Борислава Борисова

Борислава Борисова: Книгоиздаването е приключение с признание

Издаваме много книжки за приятелства, това е една от основните ни теми, каза в предаването „Нощен хоризонт“ издателката Борислава Борисова, педагог и графичен дизайнер. „Първият ни панаир на книгата неотдавна беше много емоционална среща с..

публикувано на 06.08.19 в 14:38
Антон Георгиев в студиото на „Нощен Хоризонт“

Антон Георгиев, „Морски записи“: Край морето чувам себе си

„Морето е интересен феномен. Самото място носи енергия и насочва мисълта. Край морето чувам себе си, тъй като то ми създава спокойствие“. Това сподели в предаването „Нощен Хоризонт“ Антон Георгиев. Дебютната му книга „Морски записи“ вече е на..

обновено на 03.08.19 в 17:40

Има ли опасност Черно море да стане мъртво

Според последния годишен евродоклад за качеството на водите за къпане малко над 85% от наблюдаваните през миналата година места на Стария континент са отговаряли на най-високите и най-строгите стандарти на Европейския съюз за „отлично“..

публикувано на 03.08.19 в 17:14
Димитър Петров и Никола Пенчев

Планината Каракорум, описана от адвокатите Димитър Петров и Никола Пенчев

Димитър Петров и Никола Пенчев са млади адвокати. Преди дни двамата се завърнаха от планината Каракорум, където изкачиха изкачиха връх Кохи Бробър,  висок 5907 метра.  Цялото пътуване е продължило около две седмици.  Димитър Петров и..

публикувано на 02.08.19 в 16:16

Катя Георгиева: Ел Камино е пречистващият път за душата

„Хората не сме отделни единици, а сме различни форми на вселената, които изживяват всичко, което им се случва. Всичко това е свързано и никой не е сам.“ Това мнение изрази в предаването "Нощен хоризонт" Катя Георгиева, която е изминала пътя Ел..

публикувано на 01.08.19 в 14:52
Юли, 2018

Самоков – кръстопът на изкуството от миналото до днес

До 2 август Самоков е артистична платформа за петото издание на Международния симпозиум по живопис и скулптура. Тази година в него участват творци от България, Турция, Кипър и Полша. Тазгодишният симпозиум е белязан от артистични проекти, с които..

публикувано на 31.07.19 в 16:16