Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

За кактусите през зимата, белите скали и гръцкия полъх от миналото

„Цяла България се е юрнала в Гърция, а като се замислите нашето цяло Черноморие – от север на юг, все са били гръцки колонии преди 2 хиляди години.“ Това каза  директорът на Ботаническата градина в Балчик  Красимир Косев пред БНР.  „Обичам..

публикувано на 17.07.19 в 13:48

Николай Ангелов: Балчик е профилиран за семеен туризъм

„В Балчик нямаме проблем с шума, нямаме дискотека или заведение, която да работи на открито. Ако се разходите, ще видите, че от всички заведения, в две има жива музика и в 23-23.30 часа приключват.“ Това обясни пред БНР кметът на Балчик Николай..

публикувано на 17.07.19 в 12:01
Димо Линков

Димо Линков между птиците и рибите

"Водата и въздуха не са толкова различни, колкото изглеждат. Общото между тях е, че не си на земята и не си подвластен на гравитацията." Това казва в предаването "Нощен хоризонт" Димо Линков, строителен инженер, който в свободното си време или се..

публикувано на 16.07.19 в 15:58
Пламен Димитров,психолог

Пламен Димитров: Няма „българин“ въобще

"Няма такова нещо като българин въобще. Това е думичка, която създава илюзията, че всичко може да се осредни – няма средни хора, всеки е уникален, неповторим и ако си го признаем, тогава по-трудно ще боравим само със статистики и с такива..

публикувано на 16.07.19 в 13:05

Младият ножар Кирил Димитров: Меракът е много важен за всеки занаят

Мерак трябва за всичко - зазанаята, за живота, за любовта, казва 33-годишният ножар от Велико Търново Кирил Димитров.  Кирил Димитров е наследил занаята на ножарите от известния си дядо Кирил Тенджерков. Правил е опити да живее в Англия и в..

публикувано на 15.07.19 в 17:28

Млади учени в "Нощен хоризонт": Науката ни прави по-адаптивни и добри хора

"Организацията „Рацио“ си е поставила за цел да представя науката за широка публика на малко по-разбираем език, да се опита да прокара идеята, че в момента живеем във време на иновации и всъщност науката е новото черно, науката е истински секси и..

публикувано на 11.07.19 в 14:34
Акад. Никола Съботинов в студиото на

Акад. Никола Съботинов: Приложните научни изследвания са ключови за бизнеса

Причина за скандала с Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) и излизането от му БАН е, че работата на тези оперативни научни звена не беше добре оценена. Това е научно-приложна дейност, а в Академията се оценяваше и се оценява и в..

публикувано на 09.07.19 в 09:42
Доц. д-р Ана Кочева с 93-годишната баба Гана Кекевска от с. Голяма Желязна

Учени от БАН подготвят дигитална кулинарна езикова карта на България

Учени от БАН подготвят дигитална кулинарна езикова карта на България, с която характерни особености на българските диалекти се оглеждат в традиционни за съответния регион рецепти за ястия и напитки. Подобна кулинарна карта не е правена досега в..

публикувано на 07.07.19 в 10:36
Сотир Марчев

След критическата възраст жените са по-уязвими за проблеми със сърцето

В момента, в който поради възрастта започне да отпада функцията на женските полови хормони, отпада защитата върху сърцето и тогава жените започват много по-често да усещат сърдечни проблеми, включително такоцубо (синдром на разбитото сърце) при..

публикувано на 04.07.19 в 12:46
Мартин Стефанов

Да живееш в Лапландия - разказва туристическият гид Мартин Стефанов

Вече пет години българинът Мартин Стефанов живее в Лапландия, на северната полярна окръжност, в града на Дядо Коледа - Рованиеми. Работи като туристически гид, специализирал се във водачество със снегомобил и преследване на Северното сияние. Всяко лято..

публикувано на 30.06.19 в 16:36