Новинарски час

Снимка

В „Новинарски час“ всеки делничен ден между 18.00 и 19.00 часа предаването обобщава новините и акцентите от деня.

Новинарите и репортерите на БНР пресъздават информационната картина на деня и анализират основното политическо, икономическо или спортно събитие.

Във времето, когато голяма част от работещите пътуват към дома, „Новинарски час“ представя на слушателите главните събития от деня, като им дава възможност да чуят участниците в тях и да получат обективна представа за случващото се.

Естествено продължение на „Новинарски час“ е вечерният осведомителен бюлетин на Българското национално радио, който започва в 19.00 часа.

Публикации

Програма "Хоризонт" обобщава деня в "Новинарски час"

"Новинарски час" - всеки делничен ден между 18.00 и 19.00 часа предаването обобщава новините и акцентите от деня. Новинарите и репортерите на БНР пресъздават информационната картина на деня и анализират основното..

обновено на 15.02.19 в 19:28
Във Велико Търново ес проведе инициативата на ГЕРБ за граждански диалог „Европа в моя дом“.

Само четири икономически университета ще останат у нас до няколко години

До няколко години у нас ще останат само четири икономически университета, като оптимизацията вече е започнала с преструктуриране на приема. Това заяви във Велико Търново министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по повод готовността..

обновено на 11.02.19 в 18:31
Музеят на село Скребатно, където в момента се помещават кметството и читалището, чиято сграда изгоря.

Скребатно попълни фонда от книги на изгорялата библиотека, на ред е възстановяване на читалището

Хиляди книги от цялата страна получиха като дарение жителите на Скребатно, чието  стогодишно читалище изгоря, а заедно с него и най-важните документи на кметството. Едва приключила дарителската кампания за попълване на библиотечния фонд,..

публикувано на 31.01.19 в 19:00

САЩ и Русия пак не се разбраха за ракетния договор

Поредните руско-американски консултации по Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег завършиха без резултат. Това съобщават руските медии, като цитират заместник-министъра на външните работи Сергей Рябков. Безрезултатните..

публикувано на 31.01.19 в 18:35
Руският външен министър Сергей Лавров

Лавров обвини САЩ в опит за преврат във Венецуела

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини днес Съединените щати в открит опит да свалят режима във Венецуела. На пресконференция в Москва той подчерта, че Вашингтон и съюзниците му грубо нарушават всички норми на международното право...

публикувано на 29.01.19 в 18:46
Докладчикът на ООН за екзекуциите Анес Каламар стои до бариерите на саудитското консулство в Истанбул, където не бе допусната.

Не пуснаха докладчик на ООН за екзекуциите в саудитското консулство в Истанбул

На делегацията, водена от Анес Каламар, бе отказано да влезе в саудитското консулство в Истанбул. Каламар е специален докладчик за извънсъдебните екзекуции към Върховния комисар по правата на човека на ООН и пристигна в Турция, за да проучи убийството..

публикувано на 29.01.19 в 16:45
Президентът на Венецуела Николас Мадуро (вляво) и опозиционният лидер Хуан Гуайдо.

Мадуро отхвърля избори, Гуайдо свиква протести

Президентът на Венецуела Николас Мадуро отхвърли призива на Европа за провеждането на избори в страната, с които да се избере нов лидер. Междувременно, самопровъзгласилият се за временен държавен глава миналата седмица опозиционен лидер Хуан Гуайдо..

публикувано на 28.01.19 в 19:04
Снимката е илюстративна

Ромски поглед към „ромския въпрос“

След протестите във Войводиново, нападението над курсанти и изказванията на вицепремиера Красимир Каракачанов, общественото внимание отново беше насочено върху малцинствата и по-специално ромите. Свое виждане за  интеграцията и проблемите в..

публикувано на 15.01.19 в 19:01
Очаква се Управителният съвет на НСОРБ да обсъди въпроса и да излезе с обща позиция след празниците.

Кметове коментират отпускането на пари за общини от правителството

Заплахите на БСП към управляващите ескалират. След като вчера от левицата заплашиха да напуснат ръководството на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), днес стана ясно, че червените кметове може да излязат от..

публикувано на 28.12.18 в 19:12

Мария Захарова: Лобистки групи стоят зад резолюцията на ЕП против строителството на "Северен поток 2"

Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова нарече „безумие“ евентуалното спиране на проекта за газопровод „Северен поток 2“. Захарова каза това в отговор на въпрос на БНР за приетата от Европейския парламент резолюция по темата...

обновено на 13.12.18 в 18:10