Новинарски час

Снимка

В „Новинарски час“ всеки делничен ден между 18.00 и 19.00 часа предаването обобщава новините и акцентите от деня.

Новинарите и репортерите на БНР пресъздават информационната картина на деня и анализират основното политическо, икономическо или спортно събитие.

Във времето, когато голяма част от работещите пътуват към дома, „Новинарски час“ представя на слушателите главните събития от деня, като им дава възможност да чуят участниците в тях и да получат обективна представа за случващото се.

Естествено продължение на „Новинарски час“ е вечерният осведомителен бюлетин на Българското национално радио, който започва в 19.00 часа.

Публикации

Програма "Хоризонт" обобщава деня в "Новинарски час"

Новинарите и репортерите на БНР пресъздават информационната картина на деня и анализират основното политическо, икономическо или спортно събитие.  Във времето, когато голяма част от работещите пътуват към дома,..

обновено на 15.11.19 в 19:35

ЕС одобри отсрочката на Брекзит до 31 януари

 Председателят на Евросъвета Доналд Туск съобщи тази вечер, че ЕС-27 официално е одобрил отсрочката за Брекзит до 31 януари догодина и предупреди, че отлагането може да е последното. „Искам да кажа и довиждане, тъй като моятa мисия тук се приближава..

обновено на 29.10.19 в 20:34

Езикът на омразата често измества вниманието от политическите послания преди избори

Езикът на омразата в предизборната кампания все по-често измества темата за политическите послания по време на избори в България. Това констатират от Института за социална интеграция, който в партньорство с Фондация за европейски прогресивни..

публикувано на 03.10.19 в 19:50

ЕС: Новите US мита ще усложнят уреждането на търговските спорове

Половин милиард щатски долара компенсация може да получи ЕС, ако Световната търговска организация (СТО) вземе решение в полза на Общността за незаконно субсидиране на "Боинг" от страна на Съединените щати, стана ясно от отговор на говорител на..

публикувано на 03.10.19 в 18:31
Лагерът

Представители на ЕС и Турция обсъждат мигрантското споразумение

Еврокомисарят по миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос и вътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер ще обсъдят днес в Анкара бежански и миграционни въпроси с турския министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу. В дискусията трябваше..

публикувано на 03.10.19 в 16:23
Вернер Коглер, лидер на партията Зелени, показа книга на шведската климатична активистка Грета Тунберг по време на изявление за медиите във Виена.

Изборите в Австрия отварят пътя на Зелените към правителството

Сложен пъзел трябва да подреди победителят в предсрочните парламентарни избори в Австрия. Себастиан Курц и неговите консерватори спечелиха категорично вота след „Аферата Ибиса”, но скандалът с крайната десница и последвалият срив на изборите отварят пътя..

публикувано на 02.10.19 в 17:23

Петролният танкер „Стена Имперо“ напусна Иран

Петролният танкер „Стена Имперо“, плаващ под британски флаг, е напуснал Иран, след като бе задържан повече от два месеца, съобщиха от шведската компания собственик „Стена Бълк“. Инцидентът породи допълнително напрежение между Лондон и Техеран в рамките..

публикувано на 27.09.19 в 18:42

Русия отново задържа бракониери от КНДР в Японско море

Руските гранични власти арестуваха в изключителната икономическа зона на Русия в Японско море повече от 260 севернокорейски бракониери. Задържани са също така три риболовни шхуни и няколко лодки. Говорителят на граничното подразделение на..

публикувано на 27.09.19 в 18:38

Български евродепутати са доволни от споразумението за главен прокурор на ЕС

Български евродепутати изразиха предпазлив оптимизъм за споразумението между Съвета на ЕС и Европейския парламент, с което бе одобрена кандидатурата на румънката Лаура Кьовеши за бъдещ европейски главен прокурор. Цветелина Пенкова и Иво..

обновено на 25.09.19 в 19:03

Путин се обяви за диалог между власт и опозиция във Венецуела

Руският президент Владимир Путин прие днес в Кремъл венецуелския си колега Николас Мадуро, който е на работно посещение в Русия. Двамата лидери обсъдиха двустранните отношения и въпроси от международния дневен ред. По време на срещата Владимир..

публикувано на 25.09.19 в 18:18