Новинарски час

Снимка

В „Новинарски час“ всеки делничен ден между 18.00 и 19.00 часа предаването обобщава новините и акцентите от деня.

Новинарите и репортерите на БНР пресъздават информационната картина на деня и анализират основното политическо, икономическо или спортно събитие.

Във времето, когато голяма част от работещите пътуват към дома, „Новинарски час“ представя на слушателите главните събития от деня, като им дава възможност да чуят участниците в тях и да получат обективна представа за случващото се.

Естествено продължение на „Новинарски час“ е вечерният осведомителен бюлетин на Българското национално радио, който започва в 19.00 часа.

Публикации

Програма "Хоризонт" обобщава деня в "Новинарски час"

"Новинарски час" - всеки делничен ден между 18.00 и 19.00 часа предаването обобщава новините и акцентите от деня. Новинарите и репортерите на БНР пресъздават информационната картина на деня и анализират основното политическо,..

обновено на 14.06.19 в 19:38

Дейностите по газовата връзка с Гърция са спрени заради жалба до КЗК от "Толиво-2"

Дейностите по газовата връзка с Гърция са спрени временно заради жалба до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). От компанията "Ай Си Джи Би", която трябва да осъществи проекта, обаче се надяват до края на месеца да могат да сключат договор..

публикувано на 11.06.19 в 18:02
Децата рисуват националния флаг

Четвъртокласници от Велико Търново дадоха на възрастните урок по родолюбие

Урок по родолюбие на възрастните дадоха в четвъртък четвъртокласниците от великотърновското Основно училище „Димитър Благоев“. Децата изрисуваха с тебешири десетки български трибагреници около паметника „Майка България“ и провокираха минувачите да..

публикувано на 31.05.19 в 12:09

Няма данни за умишлен палеж на "Нотр Дам", обяви прокурорът на Париж

Няма данни за умишлен палеж на парижката катедрала "Нотр Дам", обезобразена след снощния гигантски пожар. Близо 12 часа огнеборците се трудиха за овладяване на пламъците, които погълнаха върха на сградата и многовековната дървена конструкция. Нищо от..

обновено на 16.04.19 в 18:40
Започна 25-ата Радиоасамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) в София.

Противодействието на фалшивите новини е във фокуса на 25-ата Радиоасамблея в София

Противодействието на фалшивите новини е във фокуса на Радиоасамблеята на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), която беше открита тази сутрин в София. Домакин на двудневното събитие е Българското национално радио (БНР). В Радиоасамблеята..

публикувано на 11.04.19 в 18:29
Жители на комплекса

Жители на столичния квартал „Младост“ излязоха на протест срещу построяване на хотел в зелена площ

Жители на столичния квартал „Младост 1“ блокираха днес за кратко движението на кръстовището между булевардите „Андрей Сахаров“ и „Йерусалим“ в знак на протест срещу застрояването в района на блок 73. Там е предвидено да бъде построен 12-етажен..

обновено на 21.03.19 в 20:00
Пред комисията по отбрана Красимир Каракачанов каза, че няма определени пилоти, които да започнат тренировка, ако има сделка.

Ще има ли България споразумение за нови изтребители до лятото

Ще има ли България споразумение за нови изтребители до лятото? Министърът на отбраната допусна, че това е възможно, но с уговорки. От фирмата обясниха, че въпросът все още се обсъжда между двете държави.  "Информацията на заместник външния..

публикувано на 14.03.19 в 17:46
Меркел подкрепи Юнкер, като каза, че ще повдигне въпроса за унгарската кампания срещу него пред Орбан.

Меркел подкрепи Юнкер срещу кампанията на Орбан

В навечерието на изборите за Европейски парламент унгарското правителство стартира нова антиимиграционна медийна кампания, обвиняваща председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и американския филантроп Джордж Сорос в подкрепа на незаконната..

публикувано на 21.02.19 в 19:20
Във Велико Търново ес проведе инициативата на ГЕРБ за граждански диалог „Европа в моя дом“.

Само четири икономически университета ще останат у нас до няколко години

До няколко години у нас ще останат само четири икономически университета, като оптимизацията вече е започнала с преструктуриране на приема. Това заяви във Велико Търново министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по повод готовността..

обновено на 11.02.19 в 18:31
Музеят на село Скребатно, където в момента се помещават кметството и читалището, чиято сграда изгоря.

Скребатно попълни фонда от книги на изгорялата библиотека, на ред е възстановяване на читалището

Хиляди книги от цялата страна получиха като дарение жителите на Скребатно, чието  стогодишно читалище изгоря, а заедно с него и най-важните документи на кметството. Едва приключила дарителската кампания за попълване на библиотечния фонд,..

публикувано на 31.01.19 в 19:00