Сергей Станишев

Сергей Станишев: Загубихме твърде много време във вътрешни разправии

Лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев призова за задълбочен анализ на причините, които не са позволили на БСП да бъде припозната като алтернатива на ГЕРБ на евроизбори. На този етап той не поиска оставката на лидера на БСП..

публикувано на 26.05.19 в 23:16
България има желание да изпрати в Париж реставратори, каза Борисов

Борисов благодари на всички българи, които са гласували на евроизборите

Благодаря на всички български граждани, които днес гласуваха! Благодаря и на нашите избиратели, които ни подкрепиха и ни се довериха – това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. „Съзнавам, че нашите грешки, макар и осъзнати, може да ги..

публикувано на 26.05.19 в 23:06
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ

Мустафа Карадайъ обяви, че няма да става евродепутат

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който оглавяваше листата на партията за тези избори ще се откаже от евродепутатското си място. На първия брифинг след оповестяването на прогнозните резултати Карадайъ посочи отново, че целта на ДПС е България да има ясна..

публикувано на 26.05.19 в 22:31

Владислав Горанов: Резултатът от вота е положителен, заслугата е на премиера

Финансовият министър Владислав Горанов определи изборния резултат за ГЕРБ като „положителен“. Според него заслугата е на премиера и лидер на партията Бойко Борисов. „Кампанията на БСП целеше да дискредитира целия политически модел. Добрият..

обновено на 26.05.19 в 22:25
Сотир Цацаров гласува в Пловдив.

Прокуратурата образува 18 досъдебни производства в изборния ден

Прокуратурата е образувала 18 досъдебни производства в изборния ден. Трима души с обвинения за нарушения на изборния закон.  Прокурорските преписки за проверка по сигнали за извършени престъпления против политическите права към 18.00 часа..

обновено на 26.05.19 в 21:56
Евроизбори 2019

Проблеми от организационен характер, контролиран вот и с машинното гласуване, констатираха наблюдатели

Изборният ден е протекъл сравнително спокойно, съобщи Ваня Нушева от асоциацията „Прозрачност без граници и уточни, че констатираните нередности са основно от организационен характер. „Повечето от тях не са  драстични. Това са нередности,..

обновено на 26.05.19 в 21:37
Валери Симеонов

Валери Симеонов: Отношенията в „Обединени патриоти“ не се определят от избори

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, чиято формация към момента не печели евродепутатско място, коментира, че решението партиите от коалицията "Обединени патриоти" да се явят отделно е било на ВМРО. „ВМРО решиха сами да се явяват. Ако вкарат..

публикувано на 26.05.19 в 21:28
Христо Иванов

Христо Иванов: В България има нова политическа реалност

Социологическите резултати сочат, че извънпарламентарната коалиция „Демократична България“ също ще има свой евродепутат. Според съпредседателя на формацията Христо Иванов резултатът показва, че очевидно в България има нова политическа реалност и към..

публикувано на 26.05.19 в 21:27
Красимир Каракачанов

Каракачанов: Не може да си патриот, пък да казваш „Да живее Съветският съюз“,

Според лидера на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов партията е получила доверие на тези евроизбори, защото хората са оценили работата ѝ в изпълнителната власт и работата на водача в листата ѝ Ангел Джамбазки като евродепутат: „Истината е, че в ЕС..

публикувано на 26.05.19 в 21:19
Йордан Цонев

Йордан Цонев: ДПС си възвърна единството

Като „много добро“ определят представянето си от ДПС, които са на трето място и ще имат трима евродепутати. Пред „Хоризонт“ заместник-председателят на партията Йордан Цонев заяви: „Резултатът ни е с 2-3% по-нисък от предния път, но тя и..

публикувано на 26.05.19 в 21:18