Работодателските организации заплашиха да напуснат НСТС

Работодателските организации заплашиха да напуснат Националния съвет за тристранно сътрудничество. В обща декларация работодателите заявяват, че съветът не се е събирал на редовните си занимания вече два месеца и половина, а през този период се вземат важни..

обновено на 10.02.15 в 14:46

54-годишен мъж загина при пожар

54-годишен собственик на магазин загина при пожар, докато пазел имота си от крадци в софийското село Яна. Сигналът за пожара е получен в столичната пожарна минути преди 4 часа сутринта. На място са изпратени два противопожарни автомобила...

публикувано на 10.02.15 в 14:39

Ленко Петканин: Искаме проблемът в Украйна да бъде решен с мирни действия, в диалог

Протест под наслов „С Европа, но никога против Русия“ ще се проведе пред президентството тази вечер. Нашето искане е проблемът в Украйна да бъде решен с мирни действия, в диалог, от всички страни, които са засегнати или заинтересовани...

публикувано на 10.02.15 в 14:34

Средният осигурителен доход през декември миналата година е бил 735,46 лева

Средният осигурителен доход през декември миналата година е бил 735,46 лева, съобщи Националният осигурителен институт (НОИ).  Средномесечният осигурителен доход за 2014-а е бил 683,34 лева.

публикувано на 10.02.15 в 14:34

В Бургас започват проверки на ТИР-овете, натоварени с дървесина

Съвместни проверки на ТИР-овете, натоварени с дървесина, започват екипи на Държавната автомобилна инспекция, Областното пътно управление, Бургаската полиция и жандармерия, както и Гранична полиция. С две мобилни лаборатории на място ще се теглят..

публикувано на 10.02.15 в 14:00

Президентът връчи висши държавни отличия на началника на ВМА, пожарникари и доброволци

Президентът Росен Плевнелиев връчи висши държавни отличия на началника на Военномедицинска академия, на пожарникари и доброволци. Орден „За гражданска заслуга“ получиха доброволците Владислав Димитров и Мирослав Маринов, които евакуираха..

публикувано на 10.02.15 в 13:56

Инспекторатът на МВР извършва проверка в СДВР

Инспекторатът на МВР извършва проверка в Столичната дирекция на вътрешните работи, научи "Хоризонт". Проверката е във връзка с различни дейности на СДВР, както и с арестите по време на протестите в центъра на София. Източници от полицията отрекоха пред..

публикувано на 10.02.15 в 13:51

Александър Сивилов: По-скоро съм песимистично настроен за срещата в Минск

По-скоро съм песимистично настроен за срещата в Минск, защото много от видните политици в Европа се изказаха така, че ставаше дума за някакъв вид ултиматум едва ли не. Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ историкът и преподавател..

публикувано на 10.02.15 в 13:45

От догодина направленията ще станат част от електронното здравно досие на всеки пациент

От догодина направленията ще станат част от електронното здравно досие на всеки пациент. Това обясни здравният министър Петър Москов на дискусия за неотложните реформи в сектора. По думите му  достъпът до системата не може да бъде безконтролен, но..

обновено на 10.02.15 в 13:44

Български производители на "Продекспо" в Москва

Българският Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци се представя със самостоятелен щанд на тазгодишното изложение „Продекспо” в Москва. За разлика от предишни години, когато България се представяше в най-голямото..

публикувано на 10.02.15 в 13:28