Лисабонският договор влиза за втори път на 29. IX в Конституционния съд на Чехия

\n \n Евгения Йотова - кор. на БНР в Прага Лисабонският договор ще бъде внесен на 29 септември за втори път в чешкия Конституционен съд от група сенатори. Договорът е ратифициран от двете камари на Парламента, но все още не е подписан от чешкия..

публикувано на 16.10.09 в 15:07

1500 косовари протестираха днес в Прищина

\n Николай Кръстев-корeспондент на БНР в Белград Повод за протеста в Прищина стана подписаният в края на миналата седмица договор за полицейско сътрудничество между Белград и мисията на ЕС в Косово EULEX. 22 неправителствени организации и около 1500..

публикувано на 16.10.09 в 15:07

Реджеп Ердоган официално откри Десетият международен транспортен форум в Истанбул

\n \n Нихал Йозерган - кор. на БНР в Истанбул \n \n В Истанбул премиерът Реджеп Ердоган официално откри 10-ят международен транспортен форум, на който участва и българският министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията..

публикувано на 16.10.09 в 15:07

Двама българи са задържани в Прищина за кражби от банкомати

\n \n Николай Kръстев - кор. на БНР в Белград \n \n Косовската полиция съобщи, че е задържала в кв. „Дардания” в Прищина двама граждани на България, заподозрени за пробив в компютърна система. Българите са били задържани в петък вечерта в близост до..

публикувано на 16.10.09 в 15:06

Никола Груевски и Али Ахмети се срещнаха в Скопие

Мартин Минков – кор. на БНР в Скопие Македонският премиер Никола Груевски и лидерът на албанския Демократичен съюз за интеграция Али Ахмети се срещнаха в Скопие, след което "изразиха съжаление за обидните и спорни съдържания в енциклопедията на..

публикувано на 16.10.09 в 15:06

Б. Димитров: Отношенията със Сърбия са приоритет за България

Николай Кръстев-кор.на БНР в Белград Отношенията със Сърбия са приоритет за България през следващите четири години, заяви в Ниш министърът на българите в чужбина Божидар Димитров, предаде Радио Телевизия Сърбия /РТС/. „Членството на Сърбия в ЕС е..

публикувано на 16.10.09 в 15:06

Изгоря манастирът "Свети Йоан Бигорски" в Македония

\n Мартин Минков - кор. на БНР в Скопие \n \n Пожар унищожи голяма част от манастира “Свети Йоан Бигорски” в дебърско-гостиварския район,смятан за едно от най-големите християнски, културно-исторически и архитектурни богатства от Средновековието на..

публикувано на 16.10.09 в 15:06

Папа Бенедикт XVI пристига днес на посещение в Чехия

Папа Бенедикт XVI \n \n \n Евгения Йотова - кореспондент на БНР в Прага \n \n Папа Бенедикт XVI пристига днес на тридневно посещение в Чехия, придружен от 29-членна делегация от Ватикана и 70 журналисти. В първия ден от своето..

публикувано на 16.10.09 в 15:06

Меркел има достатъчно подкрепа за коалиция с Партията на свободните демократи

\n Александър Велев - кор. на БНР в Берлин \n \n 10 дни преди парламентарните избори в Германия социологическо проучване сочи, че германският канцлер Ангела Меркел има достатъчно подкрепа, за да формира нова дясноцентристка коалиция с Партията на..

публикувано на 16.10.09 в 15:06

Печална е равносметката на нападението в германското училище

\n \n \n Александър Велев - кор. на БНР в Берлин \n \n Печалната равносметка на днешното нападение на 18-годишен младеж над гимназия в баварския град Ансбах е 3-ма тежко и 7 леко ранени. Сред тежко ранените е и нападателят, който е..

публикувано на 16.10.09 в 15:06