Делът на разходите за храна е много по-висок отколкото в страни със съпоставим с руския брутен вътрешен продукт.

Руснаците продължават да харчат 30% от доходите си за храна въпреки ръста на БВП

Структурата на потреблението на руските семейства не отговаря на достигнатото от страната равнище на икономическо развитие. Запазването на тази структура и в бъдеще не предполага повишаване на жизнения стандарт на хората, пише „Независимая газета“...

публикувано на 17.06.19 в 18:44

Природозащитници организират палатков лагер пред Президентството

Природозащитниците определят ограниченията за любителите на дивата природа като репресия върху гражданите и изразиха надежда президентът да се вслуша в искането за вето. Вместо да регулират свободното къмпингуване, приетите поправки стимулират застрояването..

публикувано на 17.06.19 в 18:42

„Артефир“: Имаме предизвикателството да откриваме авторите на книги

Предаването „Артефир“ на програма „Христо Ботев“ получи наградата „Христо Г. Данов“ в категория „Представяне на българската книга“. В края на миналата седмица станаха ясни лауреатите на националната награда, която се присъжда ежегодно..

публикувано на 17.06.19 в 18:33

Британски студенти започнаха стаж в социални институции във Велико Търново

30 студенти по психология и криминалистика от престижни британски университети започнаха едномесечен учебен стаж в социалните домове за деца и възрастни в община Велико Търново и в затворническото общежитие в града. За трета година британските..

публикувано на 17.06.19 в 18:31

Певицата София представя албума си „Пътят към теб“

Певицата София се завръща на сцената с „Пътят към теб“ – нейния втори самостоятелен албум, който ще бъде представен в сряда от 20.00 часа в клуб „Книгата“.  За БНР тя сподели, че е избрала песента „Пътят към теб“ за заглавна на албума, защото..

публикувано на 17.06.19 в 18:04

Ципрас заплаши Турция с евросанкции заради газови сондажи край Кипър

Всички гръцки партии застанаха зад премиера Алексис Ципрас с искане за строги мерки към Турция заради незаконните сондажи. Снощи и Съветът за национална сигурност на Гърция се събра на извънредна среща, председателствана от премиера Ципрас, на..

обновено на 17.06.19 в 17:58

Кандидатите за кмет на Истанбул се изправиха един срещу друг в телевизионен дебат

Завършилият дебат е важно начало за турската демокрация - около тази оценка се обединиха двамата основни кандидати за кметския пост в Истанбул след проведения между тях телевизионен дебат вчера вечерта. Тричасовият двубой между бившия премиер и..

обновено на 17.06.19 в 17:51
Първият електробус ще се движи по линия 84

14 нови електрически автобуси купува Общината в Плевен

Общината в Плевен предвижда закупуване на 14 нови електрически автобуси, както и изграждане на станции за зареждане на ток. Стойността им е близо 15 милиона лева, като средствата се очакват по оперативна програма "Околна среда".  Общината е готова с..

публикувано на 17.06.19 в 17:48

Близо 200 000 души в България страдат от деменция

След като министърът на здравеопазването Кирил Ананиев актуализира работната група по изработване на Национална стратегия за хората с деменция, акад. Лъчезар Трайков от клиниката по Нервни болести на Университетска болница „Александровска“ в..

публикувано на 17.06.19 в 17:45
Росен Желязков и Осман Нуркович подписаха двустранна Спогодба за международни автомобилни превози на пътници и товари.

Спогодба за международни автомобилни превози на пътници и товари между България и Черна гора

Вече няма да са необходими разрешителни при превозите между България и Черна гора и свободното движение на стоки, хора и капитали ще бъде улеснено. Това става възможно след като министрите на транспорта на двете страни Росен Желязков и Осман Нуркович..

публикувано на 17.06.19 в 17:41