Президентът на Сърбия Александър Вучич

Вучич: Западните Балкани да разчитат на други и на себе си, не само на ЕС

Решението на ЕС да не отвори вратата си за Северна Македония и Албания накара региона да осъзнае, че не може да се осланя само на западните си съседи, а трябва да разчита и на други и най-вече на себе си. Позицията е на президента на Сърбия Александър..

публикувано на 23.10.19 в 18:20

Камионът-ковчег в Есекс собственост на ирландка, не е бил в България от юни 2017-а

Камионът, открит в Есекс с 39 тела , е с българска регистрация, научи „Хоризонт“ от свои източници.  Превозното средство се води на името на фирма, собственост на ирландска гражданка. Проверката у нас е показала, че от 2017 година насам камионът..

обновено на 23.10.19 в 18:10

Приключва сагата с къщата на Яворов

Дългогодишната сага с къщата на Яворов приключва утре. След като наскоро Столичната община откупи сградата на ул. „Раковски“, в която поетът и Лора са живели под наем една година, утре точно в 11.00 часа Общината официално ще влезе във владение...

публикувано на 23.10.19 в 18:09
Мануела Драганова

Редактор на Стивън Кинг работил с българска авторка

„Ана“ на Мануела Драганова е български роман, излязъл първо на английски език. Историята е вдъхновена от истински събития, а в нея се преплитат напрежение, хумор и романтика. „Това е една необичайна история, в която има лично преживени..

публикувано на 23.10.19 в 18:00

Болницата в Дупница купува на нов рентгенов апарат

Общинската болница в Дупница, чиито задължения само допреди три години бяха над 2 млн. лева, обяви обществена поръчка за закупуване на нов рентгенов апарат, каза прокуристът на здравното заведение Мария Иванова. Сега болницата разполага с два..

публикувано на 23.10.19 в 17:49

БАН предлага 600 мерки за справяне с демографската криза

Три варианта за демографското развитие на страната са разработили учените от БАН. „И според трите населението ще намалее с вариации около 1 млн. до 2040 година“, каза в предаването „Нещо повече“ демографът доц. Стоянка Черкезова от Института за..

публикувано на 23.10.19 в 17:45

Издирват дете на година и половина от село Николаево

Полиция и жандармерия издирват дете на годинка и шест месеца от село Николаево, община Стражица. Момченцето било оставено вчера следобед на грижите на по-големи роднински деца в двора на семейството в покрайнините на село Николаево. Детето..

публикувано на 23.10.19 в 17:40
Снимки на камиона, в чийто контейнер бяха открити 39 тела, показват, че винетните стикери и стикерите за технически преглед (вляво), както и за гражданска отговорност (вдясно), приличат на българските.

Британската полиция откри 39 тела в контейнер на български камион

Британската полиция съобщи днес, че телата на 39 души са открити в камионен контейнер в индустриален комплекс източно от Лондон.  Шофьорът на камиона - 25-годишен мъж от Северна Ирландия е задържан по подозрение в убийство. Полицията..

обновено на 23.10.19 в 17:36

Промени в движението в София заради автопоход в защита на семейството и марш против Гешев

Столичната полиция ще спира движението по централни столични улици тази вечер заради насрочения автопоход в защита на семейството и последващия "Марш за право и свобода".  Маршът е под наслов "Светлината пробива мрака" и е срещу кандидатурата на..

публикувано на 23.10.19 в 17:11

Разследват горски инспектор за вземане на подкупи от фирми за дърводобив

Полицията в Габрово разследва горски инспектор, получавал подкупи от търговски дружества, занимаващи се с дърводобив. След първоначалното задържане Окръжният съд пусна горския служител под парична гаранция. Разследващите са намерили и иззели..

публикувано на 23.10.19 в 16:57